30 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Ruggenaath op audiëntie bij zijn échte baas

HomeNieuwsMarf blog | Capriolen van een GevMin: Ruggenaath op audiëntie bij zijn...

17 december 2015. Ooit was de PAR een integere partij met op en top integere en vooral ook moedige leiders: Pourier, Ys en De Jongh-Elhage. Zita Jesus-Leito, hoewel van een lichter kaliber dan haar illustere voorgangers, heeft ook nooit aanleiding gegeven om over haar morele kompas te twijfelen.

Marvelyne Wiels - Eugene Ruggenaath
GevMin Marf de Enige en minister economische zaken Eugene Ruggenaath (PAR)

We herinneren ons hoe zij nog maar een paar maanden geleden fel van leer trok tegen de liegende, bedriegende, frauderende en intimiderende zelfbenoemde gevolmachtigde minster Marvelyne Wiels en met een rode kaart zwaaide. Van uitzwaaien kwam het echter niet omdat het PAIS dun door de broek liep voor Schotte en daarom Fraudelyne in bescherming nam.
Na de struikelpartij van het kabinet Whiteman I kreeg de PAR als beoogd coalitiegenoot een unieke herkansing om alsnog het aanzien van het land op te krikken door ongekroonde heerseres Marf de Enige met het afval uit het Curaçaohuis te zetten.

Ondanks haar stoere taal ging Jesus-Leito gedwee door haar knikkende knietjes voor de in verregaande staat van ontbinding verkerende overblijfselen van het eens zo trotse Pueblo Soberano.

Maar, zo probeerde de PAR het verraad aan de kiezer recht te fantaseren: Er zou een plaatsvervangend gevmin naar Den Haag worden gestuurd die er op zou toezien dat Wiels aan banden wordt gelegd.

Nu we weten wie de PAR-kandidaat voor de geldverslindende overbodige functie van plv is, is ook klip en klaar dat er van enig toezicht geen mallemoer terecht komt. De brave borst zal tot aan de voor het volk alles verlossende verkiezingen vooral in Brussel bivakkeren dat – zo kan de eerder al door Wiels weggetreiterde Ann Philips beamen – een paradijs is voor smulpapen.

Na al dit gedraai van voorheen de integere PAR verbaasde het dan ook niets vandaag van de – geheel naar Noord-Koreens voorbeeld gemodelleerde- afdeling Propaganda van het Kas di Kosou een persbericht te ontvangen dat de kersverse PAR-minister Rhuggenaath Fraudelyne heeft vereerd met een beleefdheidsbezoek. De meegestuurde foto spreekt boekdelen.

Met de strakke blik die zij in de camera werpt, maakt Wiels duidelijk wie het echt voor het zeggen heeft, niet alleen in het Curacaohuis, maar ook over het rariteitenkabinet Whiteman II. Let vooral op de nederige houding van de PAR-bewindsman, kennelijk als de dood dat hij van zijn echte baas billekoek krijgt als straf voor de grootspraak van Jesus-Leito.

De foto verraadt overigens ook hoe verliefd Wielie op zichzelf is. Als zij gasten ontvangt, stelt ze zich altijd strategisch op voor de spiegel zodat ze twee keer op de promo-kiekjes komt die over de media worden uitgekotst. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. @ freek…
  je bent een van die dombo”s…
  stem lekker op criminelen als je daar gelukkig van wordt, maar besef wel dat je je land overlevert aan de maffia….

 2. Het is altijd hetzelfde liedje: als iemand beweert dat de helden van de anti-Schotte clan hier op dit forum niet veel beter zijn zoals igno zo treffend doet, dan verheerlijk je Schotte toch niet? Jullie lijken wel een stel blinde IS-extremisten die tegen elke reden in je zin willen opdringen zonder naar een tegengeluid te willen luisteren maar daar meteen ongenuanceerd gehakt van willen maken en daarna begint het beledigen. Wat maakt julie nou een haar beter dan je grootste vijand?

 3. schotte is een crimineel en een moordenaar (in het verkeer en zeker en verdachte bij de moord op Wiels)
  die durf jij te verheerlijken???
  dat de rest ook niet helemaal deugt…
  zou kunnen, maar altijd beter dan die crimineel.
  Schotte is het grote gevaar voor dit eiland hij levert dit eiland uit aan de maffia…
  die dombo, die met motorpolitie de rest van het volk de weg afduwt omdat hij ergens een afspraak heeft is een schoft.
  Curaçao is kleiner dan Almere, dus die kapsones hoeft hij niet te hebben.
  In NL gaat de MP met de fiets naar zijn werk…
  hier gaat hij met gillende sirenes en motor politie de grote meneer uithangen?
  zoe iemandf ga jij verdedige,
  zegt iets over jou…je deugd dan ook niet.

 4. Bartje, kwalificeer het hoe je wil.
  Dezelfde kwalificatie is immers ook van toepassing op een ieder die met de vinger naar Schotte wijst en daarbij een van de andere actieve politieke leiders of bestuurders aanwijst als alternatief kwa integriteit.

  Jij kan mij niet 1 andere actieve politieke leider of (eks)bestuurder noemen die niet ook minsters meerdere integriteitsissues heeft. Persoonlijk, maar ook als lid van een politieke partij of bestuur waarin partijgenoten de rest hebben gecontamineerd. Je stond er immers bij, deed eraan mee of hield je smoel, keek het door de vingers en liet het doodleuk gebeuren.

  Ik ben daarom van mening dat het volk, met nadruk op de minderopgeleide en minderbedeelde massa (die zich kwa opleidingsniveau goed kunnen identificeren met Schotte), dat grootste deel van onze bevolking geheel geen crisis in haar gedachtenwereld heeft. In tegendeel.

  Ik ben van mening dat wanneer vermeend hogeropgeleiden en bestbedeelden (die beter zouden moeten weten en dit vaak ook pretenderen), die vandaag de dag een willekeurig ander actieve politieke leider of (eks)bestuurder aanprijst als integer alternatief, dat nu juist zij een “structurele” crisis hebben in hun gedachtenwereld en de geschiedenis van Curacao klaarblijkelijk niet kennen. En dat heeft de massa inmiddels ook al wel feiloos door.

  Deze vorm van compleet verknipte hypocrisie is tijdens en vooral na de laatste verkiezingen pijnlijk blootgelegd. Ik zie al die hollanders, de meer NL georienteerde Curacaoenaars, en een handje vol autochtone negers, nog fris voor de geest politici en partijen als Alex Rosario, Eugene Cleopa, PAIS, Davelaar, Camelia-Romer, Liberia-Peters, PNP, PAR, en daarmee de hele PAR club inclusief Leeflang en Sulvaran. Die daarna hebben ingestemd met samenwerking met de PS, met politici als Wilsoe, Monk, Cordoba en Marvelyne Wiels. Dezelfde PS waartegen altijd werd geprotesteerd, want tegen Schotte was het protest in eerste instantie niet gericht, dat kwam daarna pas toen het politiek handiger uitkwam om de peilen op MFK te richten. Protest van voornamelijk “blank” Curacao dat door Helmin Wiels elke avond in z’n hemppie werd gezet. Hoe verknipt dit werd goed zicht- en hoorbaar toen na de verkiezingen nota bene PAIS, PNP en een PAR-lid met PS het bed in gingen, en daarbij de kont en hielen van Helmin Wiels in eene begonnen te likken. Wat een vertoning die staande ovatie voor Wiels tijdens de VBC-lunch destijds. Verknipt? Of gewoon zonder enige morele of ethische principe?

  Noem me 1 andere actieve politieke leider of (eks)bestuurder die “niet” meer dan 1 integriteitsissues op zijn/haar kerfstok heeft…

  En BDKBM wanneer je komt aanzetten met een beetje meer of minder integer, of met de minst “slechte”. De bevolking heeft daar geen boodschap meer aan.

  Morele (integriteits)kwesties zijn per definitie zwart of wit. Er bestaat hier geen grijs, tenzij je moraal laat varen.

  Of je staat voor integriteit, bent daarin consequent, en dan vallen alle actieve politieke leiders en (eks)bestuurders zonder uitzondering “allemaal” af.

  Of je steunt ook een van alle de andere niet-integere actieve politici en/of partijen, en hebt vanaf dan geen recht meer van spreken aan de tafel des moraals.

  Niet zo moeilijk om dit alles in te zien, toch?

  Ik herhaal, terecht dat Schotte en MFK daarom als realistisch alternatief wordt gezien.

  Dit is de naakte waarheid waar, ook jij Bartje, niemand omheen kan 🙂

 5. Interessante beschouwing over de twijfelachtige benoeming van Rhuggenaath bij Citco. Dat verklaaart ook waarom hij daar zo snel vrijaf kreeg om minister te worden zodat hij nog wat zaakjes voor Chris Smeets kan regelen.

  De vader van Chris Smeets was een respectabele man. Zoon Chris heeft alles in zijn schoot geworpen gekregen en heeft nog nooit iets zelf gepresteerd. Bij de directie van Citco wordt hij uitgelachen om zijn onkunde en totale gebrek aan comminicatieve vaardigheden.

 6. @”Het Curacaose volk is dit alles in iedergeval niet vergeten, zo blijkt uit de Papiamentstalige inbel radioprogramma’s in de middag.
  En terecht dat Schotte en MFK daarom als realistisch alternatief worden gezien,….”

  In die laatste zinsnede wringt nou net de schoen…dat Schotte en MFK als “realistisch alternatief” worden gezien….en dat dat nog “terecht” gevonden wordt ook !! Mal a la tete wil ik deze visie niet noemen, echter wel een crisis in je gedachtenwereld !!
  Onze Stanley zou zeggegn: ken uw geschiedenis… 🙂

 7. Wat een gelul. Aan het einde van de dag dansen (voormalige) PAR en PAIS politici aan dezelfde pijpen als Schotte dat doet.

  Wellicht dat het kleine groepje hypocriete en ignorante Nederlanders op het eiland graag vergeten dat meneer Rhuggenaath uiteindelijk ook maar is beloond (met een baantje) verkregen van CITCO-baas Smeets, nadat gedeputeerde Rhuggenaath ervoor had gezorgd dat Sta. Barbara Resort (van CITCO-baas Smeets) enkele tientallen mijloenen guldens uit de publieke kas kreeg om een golfbaan aan te leggen.

  Wanneer werd Rhuggenaath hiermee beloond? Om exact te zijn, nadat minister Leeflang de voor fraude en corruptie veroordeelde Chebu Sluis wilde benoemen als directeur van de CDM dokmaatschappij. Toen hij Rhuggenaath zijn poot stijf hield, mocht hij opkrassen, diende met ceremonieel verdriet zijn ontslag in als gedeputeerde en PAR-lid, om vervolgens bij Smeets zijn toevlucht te zoeken.

  Het Curacaose volk is dit alles in iedergeval niet vergeten, zo blijkt uit de Papiamentstalige inbel radioprogramma’s in de middag.

  En terecht dat Schotte en MFK daarom als realistisch alternatief worden gezien, en de hypocriete smeek- en haatbede van het groepje Nederlanders wordt genegeerd. Een groepje zotten die maar wat goed weten hoe de vinger te wijzen op de een, maar door de vingers te kijken bij de ander. Bahh

 8. Ik had je hoger ingeschat Stanley dan hier een pleidooi houden voor draaideurcrimineel Schotte.

  Ik ken de familie die een geliefd moeder verloor doordat Schotte met bijna 120 kilometer per uur door een woonwijk reed en zich na de dodelijke aanrijding alleen druk maakte om het doen verdwijnen van de illegale waar in zijn kofferbak (zwart geld, cocaine?).

  Nooit, ik herhaal: nooit, heeft hij contact gezocht met de door verdriet verscheurde nabestaanden (‘mas serka di bo’?, wat een farce!).

  Schaam je Stanley.

 9. Gaat hier om geld. Nu binnen halen. Boeit mij niet wie wint. Hoop dat men niet op deze partijen stemt. Liever Schotte dan hun. Een ieder weet wie hij is. Vergelijk hem met een dansende zusje op de doodkist van haar broer. Feit is dat zij over acht maanden alles binnen heeft. En terecht, wij hadden een geloof in de naam. Jammer dat het puur om geld ging. Jammer..

 10. Abraham schrijft:  Marlon, dat je Anti PAR en Pro voor de Maffia club van Gerrit de Raaf (dief) bent wisten wij al.

  En ik regeer van Huhhhhhh, pro Gerrit de Raaf ?

 11. @ Marlon, dat je Anti PAR en Pro voor de Maffia club van Gerrit de Raaf (dief) bent wisten wij al. Het punt is dat PAR hier niet op afgerekend word omdat er nu nog knoppen kunnen worden gehakt, zoals, om een fusie tussen de Curaçaose regering en Dammen nl overeen te komen “deze fusie was op een haar na een feit, maar is door de MFK sjeik Hakim om zeep geholpen”. Je ziet het zelfde in NL, normaal word de regering gisteren naar huis gestuurd, maar omdat dan de partij van Geert Wilders bij verkiezingen de grootste partij word 33/38 zetels blijven zij braaf door gaan met deze coalitie, tot dat er op een normale manier verkiezingen kunnen worden gehouden. Zo is hier ( op Curaçao )het zelfde liedje aan de gang, en kunnen er nog enkele weten aan wporden genomen zodat Gerrit de Raaf nooit geen primier kan worden en zijn REFORMA geestenkind door onze strot hen kan dauwen.
  EN ER BLIJVEN MARIONETEN ( VOOR EEN ZAK GELD) DIE HUN EIGEN VOLK MET LEUGENS EN BEDROG DE BOEL PROBEREN TE DEMOLATISEREN.

 12. Triest dat Rhuggenaath als een schooljongen met dat door ons zo verafschuwde viswijf Wiels op de foto gaat. Kan die man niet terug naar Citco de kont van Chris Smeets kussen?

  Wegwezen met die troela. PAR schaam je!

 13. Ik hoop van harte dat de PAR bij de volgende verkiezingen hiervoor hard maar keihard wordt afgestraft.
  En dat Zita Jesus Leito naar huis wordt gestuurd.
  Weg met die handel.
  PAR heeft weer een echte leiding nodig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties