27 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 23:39

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursMarf blog | Capriolen van een GevMin: Ik ben toch niet gek?

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Ik ben toch niet gek?

11 maart 2016. Ook na het derde voor onze gevolmachtigde Fraudelyne opnieuw zeer blamerende rapport weet deze uiteraard van geen wijken en doet de verantwoordelijke minister-president Ben Whiteman het enige waarin hij uitblinkt: doen alsof zijn neus bloedt.

Marvelyne Wiels zoekt opnieuw ruzie | Foto Persbureau Curacao
Marvelyne Wiels net voordat ze een journalist sloeg | Foto Persbureau Curacao

Hoewel de heren oud-ambassadeurs/onderzoekers het diplomatiek hebben opgeschreven en hun originele verslag bovendien flink is gekuist, is ook hun oordeel ronduit vernietigend.

Onze (of u het leuk vindt of niet, de dame in kwestie vertegenwoordigt ook u) gevolmachtigde minister is geobsedeerd door baas te spelen. Zo zeer zelfs dat ze aan haar honden niet genoeg heeft.

Gezag heeft ze met haar verzonnen cv en verzwegen verleden nooit gehad dus heeft zij van het Curacaohuis een regelrechte dictactuur gemaakt. Wie haar bevelen niet opvolgt, wordt letterlijk uit de weg geruimd.

De onderzoekers verwijzen in hun rapport – net als eerder al de ombudsman deed – naar de slachtoffers van het tirannieke gedrag van onze gevolmachtigde minister. Ze noemen het netjes een ‘krampachtige hierarchie’. In gewone mensentaal: op Kas di Korsou heersen Noord Koreaanse toestanden.

De onderzoekers dragen ook een oplossing aan: onze gevolmachtigde minister zou er verstandig (oeps, dat is wel veel gevraagd) aan doen zich te onderwerpen aan een assessment.

Dat is een slimme aanbeveling want kennelijk zien de oud-diplomaten aanleiding om de psychische gesteldheid van onze gevolmachtigde minister onder de loep te laten nemen. Wie weet komt er dan eindelijk een verklaring waarom de zus van zichzelf tot gevolmachtigde minister heeft gekroond om er zo – op uw kosten, beste belastingbetaler – een dikbetaalde dagtaak van te maken om anderen (sla de rapporten er maar op na) te beliegen, te bedriegen, te vernederen, te intimideren, te commanderen, af te blaffen, te treiteren, uit te kafferen, te beledigen, te bedreigen en te verbannen, er miljoenen overheidsgeld doorheen te jagen en het land Curacao bij allerlei officiële gelegenheden – van Rijksministerraad tot de jaarlijkse receptie van de Koning – voor jan met de korte achternaam te zetten want uiteraard lezen in Nederland de rapporten mee. De diagnose stellen is één, of er voor dit specifieke geval ook een behandeling mogelijk is, wagen wij te betwijfelen.

PS: Het jongste rapport bevestigt ook wat de KKC eerder al meldde: het paleis aan de Prinsengracht is voor het aantal medewerkers dat de hofhouding van onze gevolmachtigde minister (inclusief via de achterdeur naar binnengeloodste slippendragers) telt drie keer te groot. Misschien dat het bazinnetje er een hondenkennel kan beginnen en africhtcursussen kan geven: ,,Wilt u ook een keer honds behandeld worden, bel Marf.” Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Waarom hurt Fraudelyne Anthony ‘Centje’ Cijntje RA niet in. Die wordt door elke organisatie ingehuurd die een accountant zoekt met oogkleppen op.

  Girobankfraudeur Eric Garcia haalde hem naar Girobank, de partner van het sprekende mantelpak Stella van Rijn haalde hem naar Insel Air.

  Centje schrijft precies wat je de klant wil dat hij schrijft, als de klant hem maar betaald. Hij heeft er zijn bijnaam Centje aan te danken.

 2. PS heeft schoorvoetend ingestemd met het onderzoek van Eric Niehe en Pieter marres (beiden NL (nos mes por!!)) en doen nu er alles aan om de resultaten op de lange baan te schuiven om zo de schade tijdens de aankomende verkiezingsronde te beperken. Van Whiteman en Stella valt m.b.t. de dame in kwestie verder niets meer te verwachten. Dat alles rondom het Curacaohuis sinds 10-10-10 van kwaad tot erger is geworden wordt in de zoveelste rapport wederom vastgelegd. De coalitiepartijen (PAR inclusief) mogen daarop best afgerekend worden.

 3. ja precies, klopt helemaal.In elke andere organisatie was ze al lang ontslagen maar ons “management” neemt haar in bescherming. Het zijn de opdrachtgevers die uiteindelijk verantwoordelijk zij voor het bieden van een podium aan deze duurbetaalde minkukel. Ik denk dat ze het in geen enkele andere baan (organisatie) kan volhouden.

 4. En zo laat Curacao zijn gezicht zien, en zo laten we ons vertegenwoordigen, en zo bewijzen we steeds maar weer hoe ontzettend dom we zijn. Dit kan gewoonweg allemaal hier. In een normale situatie was hier al lang een eind aan gemaakt. Maar het woord normaal heeft hier een totaal ander waarde. In de Staten zitten verdachten en veroordeelden, en in Den Haag een leugenachtige machtswellustelinge en de regering bestaat voor het overgrote deel uit zwijgers en de realiteit ontduikende angsthazen met een niveau wat zo links en rechts nauwelijks boven dat van een kleuterschool uitkomt en die naar de pijpen van `vriendjes` dansen. Te triest voor woorden allemaal.

 5. Is er echt niemand die goed met haar bevriend is (twijfels) of een familielielid die haar a.u.b. kan vertellen dat het beste wat ze kan doen is, voor ons allemaal, dat ze vertrekt?
  @zittende regering, desnoods met behoud van bezoldiging tot einde van haar periode. Op deze manier wordt de schade alleen maar erger.
  Please someone, take action.

 6. Maar mevrouw Alex Rosaria (Pais) zag dat het goed was, o zo bang om zijn stoel in de coalitie te verliezen als hij PS op de teentjes gaat staan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties