30 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Groot Duimpje

HomeAuteursMarf blog | Capriolen van een GevMin: Groot Duimpje

19 augustus 2015. De king size duim van minister-president Ivar Asjes (en voormalig toekomstig voorzitter van de toekomstige voormalige politieke partij Pueblo Soberano) kan de Curacaose belastingbetaler wel eens een half miljoentje of meer gaan kosten.

Asjes: 'We will not tolerate civil servants who stand in the way of progress!'  | Foto Persbureau Curacao
Uit de dikke duim van Asjes: Als MP Asjes weer eens door de Steten op het matje wordt geroepen vanwege fraudes van zijn GevMin Marvelyne Wiels, wil hij nog wel eens voor haar liegen (vervalste CV, ABN AMRO visitekaartjes, vervalste instortings notulen Melvin Statia) danwel niet ter zake doende zwaar overtrokken ‘spontane’ uitspraken doen die het Land veel geld kunnen kosten | Foto Persbureau Curacao

Vandaag komt het Antilliaans Dagblad terug op het Statendebat van vorige week over het wangedrag van zijn maatje-in-dubieuze-zaken Marvelyne Wiels. De vlaggendrager van het kabinet verklaarde in dat debat dat een oud-medewerker van het vroegere Antillenhuis het Land Curacao voor de rechter heeft gesleept. Asjes voegde er aan toe dat de eigen advocaten verwachten dat het Land zal worden veroordeeld de ex-medewerker ‘veel meer’ dan 300.000,00 gulden te moeten vergoeden.

Het Antilliaans Dagblad is op onderzoek gegaan en heeft ontdekt dat de verklaring van Asjes volledig uit de lucht is gegrepen. Ja, er is een rechtszaak aangespannen, maar de rechter heeft vooralsnog geweigerd de vordering in behandeling te nemen. Hij wil eerst bepalen of de eis wel ontvankelijk is. Het gaat immers om een conflict uit 2004 (!) waarover reeds tientallen rechtszaken over en weer zijn gevoerd. In de laatste ronde is de eiseres in eerste aanleg, in hoger beroep en tenslotte door de Hoge Raad in het ongelijk gesteld. De onware bewering dat de landsadvocaten het ergste vrezen, kan uit geen andere bron afkomstig dan de dikke duim van Asjes zijn.

Wij stellen vast:

  • Er was geen enkele rationele reden om in het Statendebat waarin Fraudelyne, de ongekroonde koningin van de verdwijntrucs, te beginnen onderwerp was over een geheel daarvan losstaande kwestie.
  • De belangen van het Land zijn ernstig geschaad door de rechtspositie van het Land geheel onnodig te ondermijnen.
  • De Staten is bewust onjuist informatie verschaft. Er is sprake van opzettelijke misleiding, in beschaafde landen een politieke doodzonde.

Dus is de hamvraag: hoe dom moet je zijn om je eigen glazen in te gooien door in een lopende rechtszaak de tegenpartij zo in de kaart te spelen als Asjes heeft gedaan? Wij kunnen naast een vlaag van totale verstandsverbijstering nog twee aannemelijke, maar daarom niet minder laakbare redenen bedenken:

  1. Asjes heeft er een half miljoentje overheidsgeld (het komt tenslotte niet uit zijn eigen portemonnee) voor over om de aandacht van de zwaar aangeschoten Marf af te leiden en
  2. Hij en zij hopen dat het Land de rechtszaak verliest zodat de schuld voor de schade met het nodige tromgeroffel in de schoenen van de gehate voorgangers kan worden geschoven.

De vraag die een uit integere en het landsbelang dienende politici samengestelde Staten zou moeten stellen: Kan iemand die er niet voor terugdienst het risico te nemen expres en uit eigen belang het Land financiële schade toe te brengen wel minister-president zijn? PAIS zal zeggen: ‘Nee, natuurlijk niet. Integriteit voor alles!’ om vervolgens en bloc tegen een motie van wantrouwen te stemmen waarna partijleider Rosaria voor Radio Direct uitlegt dat krom recht is. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Ik had eigenlijk verwacht dat Jasjes al eerder een cruciale fout zou maken om het viswijf de hand boven het hoofd te houden. Maar met deze fout, de Staten valse voorlichting geven kan hem de kop kosten of toch niet. Niet dus heb gehoord dat Anti rook Goeroe Rosaria 11 beeldjes heeft gekocht met de afbeelding van de drie apen, Horen/ zien en zwijgen.

  2. Ik heb Asjes lang gesteund maar na de Fraudelyne gate heb ik alle vertrouwen in hem verloren en staat hij wat mij betreft gelijk aan the coward of the country, Alexandra Rosaria.

    Overigens was de voorganger van Fraudelyne, een Schotte marionette type Stella van Rijn (Sheldrey Osepa) ook geen knip voor de neus waard.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties