Managementteam Veiligheidsdienst

frank calmero-2

Franklin Calmero is als crisismanager aangesteld bij de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Willemstad – Franklin Calmero is als crisismanager aangesteld bij de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) en heeft als belangrijke taak de uitvoering van het beleidsplan dat opgemaakt is in juni 2010. Dat laat premier Gerrit Schotte weten aan het Antilliaans Dagblad.

,,Aangezien er geen overdracht van de vorige regering had plaatsgevonden, kwamen we er pas in december achter dat dit plan bestond”, aldus Schotte.

Ingewijden geven aan dat bij de reorganisatie een managementteam zal worden opgezet dat het hoofd van de dienst zal vervangen. Zoals deze krant eerder berichtte, is Calmero begin deze maand voor onbepaalde tijd aangesteld als hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao nadat zowel het hoofd als het waarnemend hoofd respectievelijk op vakantie en met ziekteverlof zijn gegaan.

,,Er is geen betere kandidaat om voorlopig orde op zaken te stellen bij de VDC dan Calmero”,

zegt Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels in een reactie.

,,He is a man of respect, een topambtenaar die na veertig dienstjaren met pensioen ging en een smetteloze carrière achter de rug heeft bij de douane waar hij op het hoogste niveau heeft gefunctioneerd in de opsporingsdienst”,

aldus Wiels. Calmero zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *