28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

MAN wil bemiddelen, PS bedankt

HomeNieuwsMAN wil bemiddelen, PS bedankt
Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst ps PAIS NIEUWS MFK man Curaçao commissie coalitie bemiddelen  Fort Amsterdam style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De blauwe partij MAN wil een commissie samenstellen die de vorige coalitie MAN/PS/MFK weer bij elkaar moet brengen. Terwijl MAN en MFK de commissie wel zien zitten, zoekt PS haar heil bij PAIS. “Denk eraan dat het niet PS was die de tafel heeft verlaten”, benadrukt PS-lid Ivar Asjes.

De commissie moet bestaan uit twee leden van elke partij.

“Van de kant van de PS hebben wij het antwoord uit de publiciteit vernomen. Namelijk dat PS met PAIS om tafel zit en dat er een klik is met elkaar”

, aldus MAN-leider Charles Cooper.

Respect

“Ook heeft MAN via de media vernomen dat nu de twee partijen elkaar hebben gevonden, het aan MAN is om te kiezen om bij hen aan te schuiven of aan te schuiven bij de MFK en PAR”

, gaat Cooper verder.

“Wij beschouwen deze benadering als respectloos, wat ook één van de grote problemen is in de vorming van deze regering. Wij eisen meer respect voor MAN, haar leden en kiezers.”

Oproep
Volgens Asjes heeft PS niet gesproken over ‘aanschuiven’ maar heeft zijn partij een openbare oproep gedaan met de vraag of MAN een bereidheid akkoord wil tekenen met PS/PAIS of met MFK/PAR.

“PS is van mening dat, nu meer dan twee weken na de verkiezingen, het volk duidelijkheid verdient”

, aldus Asjes.

Val
Het feit dat voormalig MAN-Statenlid Eugene Cleopa de partij heeft verlaten, is MAN een doorn in het oog.

“Eén van onze leden is verantwoordelijk voor de val van het kabinet. De redenen die hij hiervoor gaf was onder andere het gebrek aan respect van de leider van PS, Helmin Wiels. In dezelfde partij die nu om tafel zit met PS zit Cleopa. We zijn verbijsterd dat deze twee partijen samen plannen maken en daarna MAN vragen om aan te schuiven”

, meent de partijleider.

Brede coalitie

“Denk erom dat het niet PS was die de tafel had verlaten!”

, reageert Asjes.

“PS respecteert de beslissing van MFK en heeft PAIS uitgenodigd om te praten. Daarnaast heeft PS afgelopen donderdag te kennen gegeven dat haar voorkeur uitgaat naar een brede coalitie van zeventien zetels, dat is met PAIS, MAN, PNP en indien zij geïnteresseerd zijn om weer om tafel te gaan zitten, MFK.”

Ego’s
MAN zegt het volk tegemoet te willen komen, omdat het volk volgens de partij heeft gekozen voor een nieuw termijn van MFK/PS/MAN.

“We moeten het volk voorop zetten, niet onze partijen en onze ego’s”

, vindt Cooper.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties