28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 05:41

Laatste reacties

- Advertentie -

MAN pleit voor beraad

Commissie van PS, MFK en MAN moet gaan bemiddelen

Willemstad – In het lopende formatieproces lijkt de MAN van Charles Cooper een sleutelrol te gaan vervullen. Op initiatief van deze partij wordt er een commissie ingesteld met twee leden van de partijen Pueblo Soberano, MFK en MAN.

Deze zeskoppige commissie moet vooral PS en MFK weer nader tot elkaar brengen, nadat partijleiders Helmin Wiels en Gerrit Schotte fel naar elkaar hebben uitgehaald.
De intentieverklaring die door de oude coalitie eerder werd getekend, veegde Schotte vorige week van tafel nadat Wiels over Schotte had gezegd een sociopaat te zijn.
Partijleider Cooper heeft laten weten dat de MFK van Schotte de commissie en de intentie om opnieuw om de tafel te gaan zitten heeft geaccepteerd.
Pueblo Soberano is ondertussen echter de focus gaan verleggen en heeft dagenlang onderhandeld met PAIS van Alex Rosaria.

Omdat er voor een meerderheid een derde partij nodig is – Pueblo Soberano heeft 5 zetels en PAIS 4 zetels – wordt nu gekeken naar de MAN (2 zetels).
Dit weekeinde hadden PS en PAIS een bijeenkomst met de informateur, waarbij ook MAN werd verwacht.
Die partij kwam echter niet opdagen.
Partijleider Cooper lijkt weinig vertrouwen te hebben in een eventuele samenwerking met PS en PAIS.
Hij is niet vergeten hoe Eugène Cleopa eind juli de MAN verliet en zijn zetel meenam, onder andere vanwege het gedrag van PS-leider Helmin Wiels.
Diezelfde Cleopa heeft nu namens PAIS een zetel in de Staten.

- Advertentie -

MAN lijkt geen heil te zien in een coalitie met PS en PAIS en houdt vast aan MFK.
Maar niet alleen PS is na het debacle tussen Schotte en Wiels verder gaan kijken, ook MFK (5 zetels) lijkt voorzichtig met andere partijen gesprekken te voeren.
Zo zou zijn aangeklopt bij de PAR (4 zetels), tot groot ongenoegen van Ivar Asjes (PS).
Via de sociale netwerksite Facebook laat hij weten:

,,De vraag is nu of PAR en politiek Den Haag degene die ze voor corrupte boef uitmaakten toch de screening laten passeren?”

Partijleider Helmin Wiels (PS) probeert ondertussen de rust te bewaren.

,,Ik vind die commissie een nobel idee, maar het is simpel: de heer Schotte heeft in zijn persconferentie gezegd zich terug te trekken, dus ik weet niet waarom er een commissie in het leven moet worden geroepen. Maar ik zal afwachten tot ik meer te horen krijg.”

Schotte had vorige week zondag gezegd ‘onder deze omstandigheden en met de huidige houding van Wiels’ niet uit de voeten te kunnen en hield hiermee de deur op een kier.
Volgens Wiels heeft de bevolking op 19 oktober tijdens de verkiezingen gekozen voor PS, MFK, PAIS en MAN.

,,Dat moet worden gerespecteerd. Ik wil geen gerotzooi meer, ik wil niet over poppetjes spreken maar over de inhoud. Ik wil met een gezonde overheid van integere mensen, die snappen dat ze een grote verantwoordelijkheid dragen, aan het werk. We staan voor grote uitdagingen, zoals onze industrie, financiële sector, onderwijs en het tekort op de begroting.”

 Cleopa: Partij is aan het woord

- Advertisement -

Willemstad – Statenlid Eugène Cleopa (PAIS) gaat niet in op speculaties dat hij een coalitie met Pueblo Soberano van Helmin Wiels niet zou zien zitten.

,,Wij zijn als partij bereid om met elke andere partij om de tafel te gaan zitten.”

Cleopa verliet de MAN eind juli omdat hij onder andere ontevreden was over de manier waarop Wiels mensen bejegende.

,,Ik heb bij mijn vertrek bij de MAN acht punten aangegeven waaraan gewerkt moet worden, en ik heb ook aangegeven moeite te hebben met de manier waarop Pueblo Soberano met mensen omgaat. Ons uitgangspunt is respect, discipline en we vinden het traject van de screening heel belangrijk.”

Op de vraag of Cleopa een coalitie met PS uitsluit, wil Cleopa niet ingaan.

,,De partij is aan het woord. Wij zijn nu in overleg met de informateur over de vraag hoe er een regering gevormd kan worden.”

 

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -