26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias...

Democracy now! | Monday, March 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Grootse komiek van Curaçao, Eligio Melfor overleden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag is Julio Constantino Hermanus overleden. Eligio Melfor, zoals hij beter bekend is, had ernstige gezondheidsproblemen. Met zijn overlijden verliest Curaçao een van...

PBC | Schuldquote Curaçao daalt licht door groei economie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De overheidsschuld van Curaçao bedroeg eind 2022 ruim vier miljard gulden. Dat is 82 procent van wat alle inwoners van Curaçao en bedrijven op...

PBC | Verlichting Koningin Emmabrug ging zaterdag uit in verband met Earth Hour

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag ging de niet essentiële verlichting van de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) een uur uit om stil te staan bij Earth Hour. Wereldwijd deden...

ParadiseFM | Slachtoffer overval aangehouden voor poging tot moord

Een 20-jarige jongen is zaterdag aangehouden voor poging tot moord, nadat hij zelf slachtoffer was van een gewapende overval. De jongen en zijn vriendin hadden via social...
- Advertentie -

MAN haalt uit naar coalitie over FDRS

partido MANWILLEMSTAD — De politieke partij MAN is niet te spreken over het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS). In een uitgebreid persbericht constateert de MAN dat armoedebestrijding op het eiland een luxe business is geworden. De blauwe partij hekelt het feit dat de huidige coalitie constant geplaagd wordt door schandalen en controverses.

Advertentie

FDRS is een initiatief van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran en richt zich op de ontwikkeling van jongeren tussen de 4 en 24 jaar.
Organisaties kunnen bij het fonds een verzoek voor financiering indienen.
Oprichting van het fonds is in het regeerakkoord van de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Sulvaran overeengekomen en valt onder het ministerie van Financiën.
Voor dit jaar krijgt de stichting een bedrag van een half miljoen gulden van de overheid, terwijl in de komende jaren het bedrag zal worden opgeschroefd naar acht ton op jaarbasis.
De MAN stelt in haar persbericht dat alles erop wijst dat het fonds moest worden opgericht ter beloning van een Statenlid, die de zetel van zijn partij heeft meegenomen en die op dit moment de huidige coalitie in de Staten steunt.

Omdat deze regering alleen maar op steun van elf (van de 21 Statenzetels, red) kan rekenen, is deze ene zetel bepalend om eisen te stellen en zoals nu duidelijk is geworden om een eis te stellen voor een stichting die die al enige tonnen heeft ontvangen.”

De blauwe partij verwijst in dit verband nadrukkelijk naar onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, die met de PAR brak en met zijn onafhankelijke zetel de coalitie ging steunen.
Het bestuur van de MAN stelt deze praktijken af te keuren en constateert dat het Curaçao niet vooruit helpt.
Ze keurt in zeer strenge bewoordingen het feit af dat ook op Curaçao mensen nu een persoonlijke slaatje proberen te slaan uit het bestrijden van armoede.
Dit gebeurt volgens de MAN juist op een moment dat het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) niet over de middelen beschikt om armoede op een gedegen manier te kunnen bestrijden.
De MAN stelt niet te kunnen begrijpen waarom de overheid een private stichting in de hand moest nemen, terwijl de overheid al over een infrastructuur beschikt om armoede op het eiland te kunnen bestrijden.
De MAN blijft erbij dat de beste manier om armoede te bestrijden het creëren van banen is.
Het bestuur van de blauwe partij roept de regering op om hiervan werk te gaan maken.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -