27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

MAN haalt uit naar coalitie over FDRS

HomeMediaMAN haalt uit naar coalitie over FDRS

partido MANWILLEMSTAD — De politieke partij MAN is niet te spreken over het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS). In een uitgebreid persbericht constateert de MAN dat armoedebestrijding op het eiland een luxe business is geworden. De blauwe partij hekelt het feit dat de huidige coalitie constant geplaagd wordt door schandalen en controverses.

Advertentie

FDRS is een initiatief van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran en richt zich op de ontwikkeling van jongeren tussen de 4 en 24 jaar.
Organisaties kunnen bij het fonds een verzoek voor financiering indienen.
Oprichting van het fonds is in het regeerakkoord van de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Sulvaran overeengekomen en valt onder het ministerie van Financiën.
Voor dit jaar krijgt de stichting een bedrag van een half miljoen gulden van de overheid, terwijl in de komende jaren het bedrag zal worden opgeschroefd naar acht ton op jaarbasis.
De MAN stelt in haar persbericht dat alles erop wijst dat het fonds moest worden opgericht ter beloning van een Statenlid, die de zetel van zijn partij heeft meegenomen en die op dit moment de huidige coalitie in de Staten steunt.

Omdat deze regering alleen maar op steun van elf (van de 21 Statenzetels, red) kan rekenen, is deze ene zetel bepalend om eisen te stellen en zoals nu duidelijk is geworden om een eis te stellen voor een stichting die die al enige tonnen heeft ontvangen.”

De blauwe partij verwijst in dit verband nadrukkelijk naar onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, die met de PAR brak en met zijn onafhankelijke zetel de coalitie ging steunen.
Het bestuur van de MAN stelt deze praktijken af te keuren en constateert dat het Curaçao niet vooruit helpt.
Ze keurt in zeer strenge bewoordingen het feit af dat ook op Curaçao mensen nu een persoonlijke slaatje proberen te slaan uit het bestrijden van armoede.
Dit gebeurt volgens de MAN juist op een moment dat het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) niet over de middelen beschikt om armoede op een gedegen manier te kunnen bestrijden.
De MAN stelt niet te kunnen begrijpen waarom de overheid een private stichting in de hand moest nemen, terwijl de overheid al over een infrastructuur beschikt om armoede op het eiland te kunnen bestrijden.
De MAN blijft erbij dat de beste manier om armoede te bestrijden het creëren van banen is.
Het bestuur van de blauwe partij roept de regering op om hiervan werk te gaan maken.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties