27 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Maatregelen genomen tegen valse aangiften stagiaires

Archief foto
Archief foto

WILLEMSTAD — Minister van Justitie Nelson Navarro bevestigt dat veel buitenlanders en stagiaires valse aangiften doen van diefstal al dan niet met geweld, in een poging verzekeringsmaatschappijen in het buitenland op te lichten.
De politie is al een tijdje bekend met dit fenomeen.
Reden te over om maatregelen te nemen.

Volgens Navarro is dit fenomeen al enige tijd duidelijk voor de politie.

“Als de politie doorvraagt naar details over gestolen spullen of meldt dat er nader onderzoek moet plaatsvinden, komen de mensen niet meer terug.
Of er blijkt dat iemand de gestolen spullen had en dan wordt de aangifte ingetrokken.”

- Advertentie -

Politiewoordvoerder Reginald Huggins heeft eerder bevestigd dat er inderdaad sprake is van een toenemend aantal valse aangiftes.
Buitenlanders die de schade vergoed willen krijgen na een diefstal (met geweld), krijgen van de politie een afschrift van de aangifte voor de verzekeringsmaatschappij.

“Gezien het toenemend aantal valse aangiftes wordt nu eerst de waarheid van het delict getoetst, voordat de aangever een afschrift krijgt.
Hierdoor wordt hun poging belemmerd.”

Verder benadrukt minister Navarro dat er een onderzoek is gestart naar de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het doen van valse aangiftes.

“Wie zich hieraan schuldig maakt is strafbaar, dus het Openbaar Ministerie zal deze personen moeten vervolgen.”

Huggins voegt daar desgevraagd aan toe dat de politie bezig is met het verzamelen van de gegevens bij alle wijkbureaus voor verder onderzoek.
De nieuwe maatregel en de nieuwsberichten van de laatste dagen, hebben er echter voor gezorgd dat er weinig tot geen aangiftes worden gedaan, aldus Huggins.

“Er was eerder sprake van drie tot vijf aangiften per dag.
Sindsdien doen bijna geen buitenlanders meer aangifte van beroving.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Toch jammer dat als je wel echt wordt overvallen met een pistool tegen je hoofd, je moet knokken (nu al 3 maanden) om een aangifte te krijgen. Ik snap dat er onderzoek gedaan moet worden en veel wordt gefraudeerd, maar geloof me…..als je het echt meemaakt, kun je het niet faken. Ik blijf volhouden. Ik heb recht op mijn aangifte.
    Maar helaas denkt de politie daar anders over.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -