Luchtvaartnieuws | Qantas-topman: vaccinatie wordt verplicht voor internationale reizigers


SYDNEY – De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wil op internationale vluchten straks alleen nog passagiers verwelkomen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat zei topman Alan Joyce maandag in een interview met het tv-programma A Current Affair.

Hij verwacht dat airlines in de rest van de wereld een vergelijkbaar beleid zullen introduceren.

Volgens Joyce is Qantas nu aan het kijken hoe de vervoersvoorwaarden aangepast kunnen worden, zodat er straks een juridische basis is om passagiers te weigeren die niet gevaccineerd zijn. Dat zal in ieder geval op internationale vluchten gebeuren, de CEO weet nog niet of het ook op binnenlandse vluchten ingevoerd wordt. Het is onduidelijk hoe Qantas gaat controleren of iemand gevaccineerd is.

Hoewel een vaccinatieplicht voor internationale reizigers mogelijkheden biedt om de luchtvaart versneld weer op gang te laten komen, is er ook veel kritiek op dit plan. Zo zouden mensen indirect gedwongen worden om een vaccin te nemen.

Bekijk hieronder een fragment uit het interview:

Update 18:35: IATA ontwikkelt een soort digitaal test- en vaccinatiepaspoort voor reizigers

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

9 Reacties op “Luchtvaartnieuws | Qantas-topman: vaccinatie wordt verplicht voor internationale reizigers

 1. In Nederland komen iedere week 500 gelukszoekers uit kop-afsnijd-landen.
  En dat is alleen het getal van diegenen die zich aan de poort van een coronacentrum/asielzoekerscentrum gemeld hebben. Al die verborgen-in-containers criminelen zijn daar nog niet eens bij opgeteld. En dat geldt ook voor de illegaal-de-grens-overstekers. Open tbc komt bij hen (bron ggd) veel voor. Net als nog meer besmettelijke dodelijke ziekten.

  Behalve dat het gros kansloos is en dus teruggestuurd moet gaan worden, en daarmee Nederland 2-3 miljard euro per jaar kost, zijn het allemaal dieven, die niet eens gestraft worden. Als het OM ze zou vervolgen, zouden ze uitgezet moeten worden, en dat willen de verziekte instellingen in Nederland niet.

  Vrij reizen, open grenzen en meer van die algemeenheden van de westerse wereld bijt nu in zijn staart, want het wordt tegen ze gebruikt. De jihad is allang bezig. De dommerikken noemen het een vluchtelingenstroom.
  En het maakt de koran niet uit hoe niet-gelovigen gedood worden (lees het zelf maar na!), als het maar gebeurt. Besmetting is dus een optie.
  Beter controle aan de grenzen en in het vervoer is dus noodzakelijk om te overleven, vanuit meer dan één optiek.

 2. @Joep: er hebben nog een kleine duizend mensen TBC in Nederland.
  Van die kleine duizend zijn het een kleine duizend niet ingeënte allochtonen

 3. @ Cheim,

  In veel landen in Europa worden kinderen al decennialang ingeënt tegen polio, pokken, DTP en nog een paar zeer vervelende ziektes. Volgens jou redenatie zouden wij dus allemaal autistisch moeten zijn ?
  Feit is dat, dankzij die vaccinaties, veel van deze ziektes zijn verwijderd uit ons straatbeeld. Hoeveel mensen liggen er nu nog in een sanatorium wegens Tuberculose ? Geloof dat het er nul zijn, terwijl het vroeger de gewoonste zaak ter wereld was.
  In Afrika zijn ze bezig om mensen te vaccineren tegen ebola, een ziekte waar totaal geen medicijn tegen bestaat en vlak voor corona toesloeg was men bijna klaar met het vaccineren van de risicogebieden. Dit alles betaald, uit eigen zak, door Bill Gates.

  Dus dat vaccins nuttig zijn is wel duidelijk, wellicht ben je zelf ook wel eens een inenting gaan halen wanneer je naar een land moest waar gele koorts nog veelvuldig voorkomt. En ook dat vaccin neemt iedereen zonder te morren.

  Hoe kan het dan dat dit zo snel is gegaan ? Dan moet je begrijpen hoe mRNA vaccins tegenwoordig worden gemaakt en computers zijn daar zeer belangrijk bij. Lees navolgend artikel eens door en wellicht dat je er dan ietsjes meer van snapt.
  https://www.biopharmadive.com/news/coronavirus-vaccine-pipeline-types/579122/

 4. @Cheim. Jij bent zeker 1 van de 7000 mensen, die een joodse bruiloft in New York hebben gevierd.

 5. @Cheim (de roeptoeter) zit hier fake info te verstrekken.
  (En dit zijn niet de minste instituten)

  There is no link between vaccines and autism.
  https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/autism.html

  However, both epidemiological and biological studies fail to support these claims.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908388/

  the data show no relationship between vaccines and autism.
  https://autismsciencefoundation.org/what-is-autism/autism-and-vaccines/

  And so forth.

 6. Cheim Siwolosky

  Als je alsnog de documentaire Vaxxed, zoveel jaar na dato bekijkt, dan lopen de koude rillingen je nog over de rug. Een golf van onder andere autistische geworden baby’s en kinderen die dat voorheen niet waren. Correlatie? Naahh zei big Pharma en haar handlangers en alle critici and naysayers werden op geëigende wijze de mond, handen en voeten gesnoerd. Verdere carrière? Game set. Deru Kugi Wa Utareru, Japans voor; de spijker die uitsteekt wordt platgeslagen. Dat waren toen vaccinaties die in een normaal tijdspad waren ontwikkeld.
  De aankomende Covid/Corona vaccinaties zijn in hoog tempo, onder mega hoge druk en met moordend grote belangen ontwikkeld. Entonces, Warda bo kurpa. Dios judami, Mama Maria spaar mi…De mogelijke casualties en bijwerkingen en de lijdensweg om die correlatie aan te tonen? Een kniesoor die daarover valt. Voor de aanhouders die niet van loslaten willen weten. Get a life. Move on. Life is short. This is a new lease on life. This is the new normal. De toon is gezet. Wil je weer vliegen? Slikken of thuisblijven. Het risico van die “paar” uitvallers en gehandicapten is ondergeschikt aan het groter belang, de samenleving en de economie weer op gang krijgen. Als een mogelijke bijwerking van deze vaxx zal zijn dat mensen impulsief en onbeheersbaar meer geld gaan uitgeven en meer geld gaan lenen om deze nieuwe verslaving te financieren, dan heb je twee tot drie vliegen in één klap. Time will tell..
  Stay put.

 7. Ik denk dat al die complotdenkers toch wel snel gaan vaccineren.. Want aan hun vakantie mag je niet komen!

 8. Dit is het einde van het massa-toerisme..

 9. Een goed initiatief. Waarschijnlijk zullen meer maatschappijen volgen, zeker als ook landen vaccinatie als voorwaarde stellen om binnen te komen.

  Bijkomstig voordeel is dat al die missionerende religieuze fundamentalisten dan plotseling niet meer kunnen reizen tussen continenten. Wordt het toch nog gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *