30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Lovers eist vergoeding voor schade

HomeMediaLovers eist vergoeding voor schade

lovers logoWillemstad – Lovers eist in het geschil met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport over de levering van schoolmelk, een schadevergoeding van 1.330.599,00 gulden van de regering als vergoeding voor de schade die het bedrijf lijdt door het ’tekortschieten van de overheid’.

Advertentie

Dat staat vermeld in het verzoekschrift voor de rechtszaak die het bedrijf vorige week donderdag tegen de regering aanspande.
Raadsman Robbert Luttikhuizen van het advocatenkantoor Van Arkel bepleitte namens Lovers dat de rechtbank het ministerie beveelt om alsnog de overeenkomst met Lovers na te komen.
Conform die overeenkomst zal Lovers de schoolmelk voor de periode schooljaren 2013/2014, 2014/2015 en 2015/2016 voor 0,87 gulden per melkpakje met een inhoud van 237 milliliter leveren.
Indien de regering niet hieraan voldoet wil Lovers dat de rechtbank de regering een dwangsom van 2.500,00 gulden per dag oplegt.
De leverancier voor de schoolmelk wil ook dat de rechtbank de regering verbiedt om een nieuwe openbare aanbesteding uit te schrijven voor de periode 2013- 2016 voor de levering van schoolmelk aan openbare scholen van het funderend onderwijs en het speciaal onderwijs.
Mocht de regering daar niet aan voldoen, dan wil het bedrijf dat de regering een dwangsom van 1.500.000,00 gulden opgelegd krijgt.
Voor de eerste vijf maanden van het schooljaar 2013/2014 vordert het bedrijf een schadevergoeding van 216.623,00 gulden.
Voor de rest van het schooljaar 2013/2014 eist Lovers dat de rechtbank het ministerie van Onderwijs beveelt om de melk voor de prijs van 0,86 gulden per stuk te kunnen leveren in pakjes van 237 milliliter.
In het geval de overheid zich hier niet aan houdt, moet een dwangsom van 2.500,00 per dag worden opgelegd met een maximum van 300.000,00 gulden.
Het gaat hier om drie verschillende vorderingen, waarvan er slechts één zou kunnen worden toegewezen.
De eerste richt zich volledig op nakoming van de oorspronkelijke volledige overeenkomst met een schadevergoeding voor de reeds verstreken vijf maanden en het verbieden van het uitschrijven van een nieuwe openbare aanbesteding.
De tweede richt zich op nakoming van de overeenkomst voor dit schooljaar plus een schadevergoeding voor de overige 25 maanden van de oorspronkelijke volledige overeenkomst.
De derde richt zich op volledige schadevergoeding.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties