Loterijeigenaar Robbie Dos Santos daagt Antilliaans Dagblad

Willemstad – Loterijeigenaar Robbie dos Santos heeft een zaak aangespannen tegen het Antilliaans Dagblad en tegen de uitgever persoonlijk. Dos Santos eist rectificatie van een artikel dat op 28 juni in deze krant is verschenen. ‘Dos Santos achter plan Kiki Beach’, zo luidde de kop.

Deze krant baseerde zich op een onderzoeksrapport, uitgevoerd door recherchebureau Curiel & Sharma Investigations, waarin werd gesteld dat Dos Santos, die in de grootschalige strafzaak Bientu wordt verdacht van het witwassen van geld en belastingfraude, achter het omvangrijke toeristische plan van zakenman Christiaan van Assendelft van Wijck zou zitten.

Op zaterdag 7 juli ontving de krant een uitvoerige brief van advocaat Chester Peterson van het kantoor Sulvaran & Peterson die namens Dos Santos rectificatie eiste van het artikel in de eerstvolgende editie.
Daarop is op maandag 9 juli het artikel ‘Dos Santos distantieert zich van plan’ verschenen, waarin op de voorpagina het weerwoord van de loterijbaas direct is gepubliceerd.
Omdat de opgedragen rectificatietekst niet letterlijk is overgenomen, werd de krant bijna vier maanden later op 24 oktober alsnog voor het gerecht gedaagd door Robbie dos Santos.
Daarop heeft de uitgever per brief op 29 oktober de advocaat van de loterijhouder gewezen op het reeds gepubliceerde weerwoord – dat door Peterson helemaal niet wordt vermeld in de processtukken – en bovendien alsnog de mogelijkheid geboden zijn kant van het verhaal te doen, indien dit in de editie van 9 juli niet voldoende of niet correct zou zijn belicht.
Dat heeft Dos Santos’ advocaat afgewezen.
Vandaag vindt de eerste rolzitting van advocaten in deze zaak plaats.

 

Naschrift: Knipselkrant Curaçao plaatste al eerdereen deel van een email waarin Van Assendelft van Wijck suggereerde een ‘project’ te doen met ‘zware jongens’ met specifieke kenmerken die van toepassing konden zijn op Lotterijbaas Robbie dos Santos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *