27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Longstay Capriles Kliniek geopend

logo-klinika caprilesWillemstad – Het nieuwe onderkomen voor chronisch patiënten, de zogenoemde longstay- afdeling van de Klínika Capriles is vorige week vrijdag officieel geopend. Hiermee is een ambitie uit de jaren 90 van de kliniek gerealiseerd: het Nieuwbouwplan Klínika Capriles fase 1 en 2.

- Advertentie -

klinika capriles2De nieuwe Longstay bestaat uit een complex van vier gebouwen met elk tien kamers en één centrale ruimte.
In totaal zijn er veertig eenpersoonskamers beschikbaar voor patiënten.
Nu beschikken de bewoners over een onderkomen dat voldoet aan alle eisen van de moderne tijd. Zo zijn bijvoorbeeld de plafonds van de gebouwen van beton, en met enkele additionele aanpassingen kunnen de gebouwen omgetoverd worden tot shelters tijden het orkaanseizoen.
De gebouwen voldoen beter aan de moderne vereisten van gastvrijheid in de zorg opdat de cliënt zich meer thuis voelt, meent de organisatie.
klinika caprilesHet complex is voorzien van een modern beveiligingssysteem dat mogelijk maakt dat het met minimale aanpassingen geschikt wordt gemaakt voor een groep cliënten die meer toezicht en beveiliging vereist.
Er is een regenbak die onder andere water krijgt uit een put, water dat gebruikt wordt om de tuin te onderhouden en toiletten door te spoelen.
Het project heeft ongeveer 5,5 miljoen gulden gekost.
In 1998 is de eerste fase afgerond met financiering uit Nederland.
Fase 2 is nooit gerealiseerd door de overheid van de voormalige Antillen, daarom bleef Klínika Capriles zitten met drie oude gebouwen.
Als gevolg hiervan zaten er zestig patiënten in afgekeurde gebouwen.
In 2001 werd Klínika Capriles afgestoten door de overheid en werd het een zelfstandige stichting. Het project om op eigen kracht een longstay-afdeling te bouwen is door het bestuur en de Raad van Toezicht goedgekeurd.
Samen met architecten werd het plan van de overheid gereviseerd.
Met goedkeuring van de overheid is in januari 2012 begonnen met de bouw die in juli 2013 werd afgerond.

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -