29 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Lokale leveranciers hebben ongeveer 450.000 gulden tegoed

HomeNieuwsLokale leveranciers hebben ongeveer 450.000 gulden tegoed

FCCAWILLEMSTAD — Een groep leveranciers van lokale bodem is nog steeds niet betaald voor de geleverde diensten gedurende de jaarlijkse cruiseconferentie van de Florida Caribbean Cruise Association (FCCA).
Deze werd vorig jaar oktober op het eiland georganiseerd.
Volgens ingewijden zou het openstaande bedrag tussen de 450.000 en 475.000 gulden bedragen.

De rol van gastheer van een cruiseconferentie van de FCCA, waarbij veertien gerenommeerde cruisemaatschappijen zijn aangesloten, wordt binnen de cruisesector als zeer prestigieus aangemerkt.
In aanloop naar de FCCA-conferentie werd het aantrekken van de organisatie daarvan aangekondigd als een direct resultaat van de persoonlijke inspanningen van oud-premier Gerrit Schotte (MFK) en oud-minister van Economische Ontwikkeling Abdul Nasser El Hakim (MFK).

Florida Caribbean Cruise AssociationIngewijden menen dat de conferentie vervolgens ‘onder politieke druk, hoe dan ook, georganiseerd moest worden’, zonder dat men vooraf naar het kostenplaatje had gekeken.
Zo moest er ‘noodgedwongen een tent uit het buitenland besteld worden’ vanwege ruimtegebrek in het WTC.
De conferentie telde ongeveer 1000 internationale deelnemers.
De tent zou ‘voor een astronomisch bedrag van ongeveer 350.000 gulden moeten worden ingehuurd’.
Dit bedrag zou voor een groot gedeelte het hiaat in de betalingen veroorzaakt hebben.

De grote trekker van het geheel was het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), dat speciaal voor de organisatie een commissie in het leven riep.
De commissie bestond uit leden van de overheidsstichting Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF) – die verantwoordelijk is voor de aansturing van de Curaçao Tourist Board (CTB) –, werknemers van het MEO en de Curaçao Ports Authority (CPA).

Ten tijde van de conferentie werd het interim-kabinet Betrian benoemd.
De niet betaalde leveranciers stellen ‘dat er onduidelijkheid is wie uiteindelijk voor de gemaakte kosten op moet draaien’, waarbij verwezen wordt naar de precaire financiële situatie binnen alle ministeries.

In een korte reactie stelt MEO-minister Steven Martina (Pais) het volgende:

“De kwestie wordt nu op ambtelijk niveau afgehandeld en is dus nog niet bij de minister op het bureau beland. Met het fijne ervan ben ik dus vooralsnog niet bekend.”

Op de vraag of hij het openstaande bedrag van ongeveer 400.000 gulden herkent, stelt hij het volgende:

“Het komt me wel bekend voor dat het in die orde van grootte valt, maar nogmaals het exacte bedrag weet ik niet.”

CTB-directeur Ghatim Kabbara stelt in een beknopte reactie het volgende:

“CTB heeft aan de vooraf overeengekomen verplichtingen financieel geheel voldaan. We hebben zelfs meer dan afgesproken betaald.”

CPA-huisadvocaat Bertie Braam stelt een brief van een advocaat van een leverancier te hebben ontvangen over een nog openstaand bedrag van 28.000 gulden.
Op de vraag of hij van een openstaand bedrag van meerdere leveranciers op de hoogte is, luidt het antwoord van Braam als volgt:

“CPA heeft dus slechts één brief ontvangen. De reactie daarop was dat CPA de order niet heeft geplaatst en aldus onmogelijk daarvoor aangeslagen kan worden. Ik weet ook niet of er verder nog wat openstaat.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties