26 C
Willemstad
• zondag 11 april 2021 00:02

NU | Tientallen vluchten naar Aruba, veelal Amerikaanse toeristen

Aruba kent zaterdag het grootste aantal vliegtuigen dat op één dag op de luchthaven landt sinds het begin van de coronapandemie. Naar verwachting komen meer dan dertig...

PBC | Vaccinatiestraat Marinebasis Parera geopend

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Sinds vrijdag kunnen mensen op Curaçao ook bij onze marinebasis terecht voor hun vaccinatie tegen COVID. Defensie verleent hiermee militaire bijstand, op verzoek van...

PBC | Raffinaderijbesprekingen van Corc slepen voort

Persbureau Curacao De eigenaar van de raffinaderij, overheidsbedrijf Refineria di Kòrsou (RdK) blijft onderhandelen met het Corc-consortium om de olieraffinaderij van Isla opnieuw te starten. De bestaande MOU...

PBC | Zerotolerance bij handhaving covidmaatregelen Curaçao

Persbureau Curacao Het Openbaar Ministerie en de politie van Curaçao hanteren een zero-tolerance beleid wanneer het gaat om handhaving van de Covid-maatregelen. Het opvolgen van de maatregelen moet...

PBC | Update: Advocaten alleen bij noodzaak de weg op

Persbureau Curacao Advocaten mogen alleen bij noodzaak overdag en na de avondklok op straat zijn voor hun werk. Dat meldt de deken van de Orde van Advocaten, Carine...

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoLokale leveranciers hebben ongeveer 450.000 gulden tegoed

Lokale leveranciers hebben ongeveer 450.000 gulden tegoed

FCCAWILLEMSTAD — Een groep leveranciers van lokale bodem is nog steeds niet betaald voor de geleverde diensten gedurende de jaarlijkse cruiseconferentie van de Florida Caribbean Cruise Association (FCCA).
Deze werd vorig jaar oktober op het eiland georganiseerd.
Volgens ingewijden zou het openstaande bedrag tussen de 450.000 en 475.000 gulden bedragen.

De rol van gastheer van een cruiseconferentie van de FCCA, waarbij veertien gerenommeerde cruisemaatschappijen zijn aangesloten, wordt binnen de cruisesector als zeer prestigieus aangemerkt.
In aanloop naar de FCCA-conferentie werd het aantrekken van de organisatie daarvan aangekondigd als een direct resultaat van de persoonlijke inspanningen van oud-premier Gerrit Schotte (MFK) en oud-minister van Economische Ontwikkeling Abdul Nasser El Hakim (MFK).

Florida Caribbean Cruise AssociationIngewijden menen dat de conferentie vervolgens ‘onder politieke druk, hoe dan ook, georganiseerd moest worden’, zonder dat men vooraf naar het kostenplaatje had gekeken.
Zo moest er ‘noodgedwongen een tent uit het buitenland besteld worden’ vanwege ruimtegebrek in het WTC.
De conferentie telde ongeveer 1000 internationale deelnemers.
De tent zou ‘voor een astronomisch bedrag van ongeveer 350.000 gulden moeten worden ingehuurd’.
Dit bedrag zou voor een groot gedeelte het hiaat in de betalingen veroorzaakt hebben.

De grote trekker van het geheel was het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), dat speciaal voor de organisatie een commissie in het leven riep.
De commissie bestond uit leden van de overheidsstichting Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF) – die verantwoordelijk is voor de aansturing van de Curaçao Tourist Board (CTB) –, werknemers van het MEO en de Curaçao Ports Authority (CPA).

Ten tijde van de conferentie werd het interim-kabinet Betrian benoemd.
De niet betaalde leveranciers stellen ‘dat er onduidelijkheid is wie uiteindelijk voor de gemaakte kosten op moet draaien’, waarbij verwezen wordt naar de precaire financiële situatie binnen alle ministeries.

In een korte reactie stelt MEO-minister Steven Martina (Pais) het volgende:

“De kwestie wordt nu op ambtelijk niveau afgehandeld en is dus nog niet bij de minister op het bureau beland. Met het fijne ervan ben ik dus vooralsnog niet bekend.”

Op de vraag of hij het openstaande bedrag van ongeveer 400.000 gulden herkent, stelt hij het volgende:

“Het komt me wel bekend voor dat het in die orde van grootte valt, maar nogmaals het exacte bedrag weet ik niet.”

CTB-directeur Ghatim Kabbara stelt in een beknopte reactie het volgende:

“CTB heeft aan de vooraf overeengekomen verplichtingen financieel geheel voldaan. We hebben zelfs meer dan afgesproken betaald.”

CPA-huisadvocaat Bertie Braam stelt een brief van een advocaat van een leverancier te hebben ontvangen over een nog openstaand bedrag van 28.000 gulden.
Op de vraag of hij van een openstaand bedrag van meerdere leveranciers op de hoogte is, luidt het antwoord van Braam als volgt:

“CPA heeft dus slechts één brief ontvangen. De reactie daarop was dat CPA de order niet heeft geplaatst en aldus onmogelijk daarvoor aangeslagen kan worden. Ik weet ook niet of er verder nog wat openstaat.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties