26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

Locatie nieuw centraal gebouw overheid in januari bekend

HomeMediaLocatie nieuw centraal gebouw overheid in januari bekend

Etienne van der HorstWILLEMSTAD — De regering zal in januari 2014 bekendmaken waar het nieuwe centrale overheidsgebouw zal komen. Dit laat minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) weten in antwoorden op vragen, gesteld tijdens de behandeling van de conceptbegroting 2014 in de Centrale Commissie van de Staten. Om het gebouw te realiseren is er een bedrag van 119 miljoen gulden vereist.

Het nieuwe centrale overheidsgebouw zal moeten bestaan uit een aantal aan elkaar verbonden gebouwen op één locatie.
In haar eindrapport heeft de werkgroep huisvesting van de overheid berekend dat op de directe huisvestingskosten een bedrag van 6 miljoen gulden structureel bespaard zal kunnen worden.
De totale stichtingskosten (de som van alle kosten voor het oprichten of stichten van een bouwproject), van de nieuwbouw bedragen 119 miljoen gulden.
De exploitatiekosten, inclusief onderhoud, water, stroom en schoonmaak, zullen 21 miljoen bedragen.
De vergelijkbare huidige kosten van de dienstonderdelen die kunnen gaan verhuizen bedragen nu 27 miljoen gulden.
De overheid denkt dat door een centraal overheidsgebouw te introduceren er een aanzienlijke efficiencybesparing bereikt zal kunnen worden op met name personeelskosten.
De overheid noemt een bedrag van 50 miljoen, maar dit maakt onderdeel uit van het totale project ‘optimalisatie functioneren overheidsapparaat’.
Volgens de overheid is de centrale huisvesting wel een randvoorwaarde om deze taakstelling van 50 miljoen gulden te kunnen bereiken.
Het terrein waar het centrale overheidsgebouw zal komen zal 30.000 vierkante meter bedragen, terwijl het gebouw zelf 19.900 vierkante meter groot moet zijn.
De overheid heeft inmiddels opdracht gegeven voor het opstellen van een programma van eisen voor de nieuwbouw en voor het doen van een voorstel voor een locatiekeuze.
De uitkomst van de locatiekeuze zal in januari volgend jaar bekend worden gemaakt.
Tijdens de behandeling van de conceptbegroting in de Centrale Commissie had Van der Horst toegezegd de vragen die aan hem gesteld waren schriftelijk te zullen beantwoorden en ze ook naar de media te sturen. Iets wat hij nu ook heeft gedaan.
Volgens de minister wil hij door deze handelwijze bijdragen aan een zo transparant mogelijk beleid richting de pers en het publiek.

Bron: Amigoe

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties