31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Little Switzerland na 25 jaar weg uit Punda

Willemstad – Little Switzerland, een van de bekendste juweliers in het Caribisch gebied, heeft na decennia het filiaal in Punda gesloten. ‘Closed for inventory’, staat er op een stuk papier geplakt tegen het hekwerk. Maar van inventaris is al geen sprake meer, laat staan van het opnemen van de inventaris.

Logo en naam zijn van het pand verwijderd en alles wijst erop dat Little Switzerland niet

Breedestraat 44 Punda, een kwart eeuw de locatie van Little Switzerland, nu vermoedelijk het pand waar Diamonds International wordt gevestigd.
FOTO JEU OLIMPIO

terugkeert op deze plek. Dat wordt ook bevestigd door personen die het kunnen weten, maar niet bij naam wensen te worden genoemd.
Van Little Switzerland zelf kwamen geen mededelingen.

Geruchten dat de zaak dicht ging omdat de huur zou zijn opgeschroefd, blijken niet waar.
Little Switzerland wilde zelf ‘downsizen’, in omvang teruggaan, omdat het bedrijf vindt dat twee locaties op Curaçao momenteel teveel van het goede is. Er zijn te weinig kopers en de omzet is voor twee zaken te beperkt. Dat betekent dat na een kwart eeuw de Breedestraat in Punda wordt verlaten. Little Switzerland heeft nog wel een vestiging op Curaçao, in Rif Fort Renaissance in Otrobanda; dicht bij de Megapier, waar de grotere cruiseschepen afmeren met name in het hoogseizoen.

DMO: Punda verlevendigen
Voor de andere kant van Willemstad is het vertrek van de prestigieuze juwelier geen goed nieuws en dat geldt ook voor Curaçao als geheel, omdat Punda al langer te kampen heeft met leegstand waardoor het centrum minder aantrekkelijk wordt en dit op zichzelf weer nog meer leegstaande winkelpanden in de hand werkt.
Toch zou het gebouw, Breedestraat 44, een nieuwe bestemming krijgen en is er uitzicht op een nieuwe huurder die er de deuren wil openen.
Hoewel nog onbevestigd, zou het gaan om Diamonds International.
Het betreft een grote groep met tientallen vestigingen in de regio.
Dat is belangrijk voor binnenstadvereniging Downtown Management Organization (DMO) die probeert met speciale ‘Ban Topa den Punda Street Fair’ en de ‘I Love Dushi Punda’ campagnes nieuw leven te blazen in dit stadsdeel dat het moet hebben van horeca en winkelend publiek, maar de laatste decennia steeds meer concurrentie kreeg van winkelcentra buiten het centrum en dichter bij de woonwijken.

De groots door de voormalige regeringspartijen MFK en MAN aangekondigde en toegejuichte Sambil Shopping Mall bij Veeris, dat circa tweehonderd nieuwe winkels zou omvatten, wordt door de winkeliers en eigenaren van onroerend goed in Punda en Otrobanda met argusogen gevolgd.
Sambil, dat het ‘Miami’ van het zuidelijk deel van het Caribisch gebied moet worden, geïnitieerd wordt door en opgezet is voor Venezolanen, kan wel eens economisch nadelig uitpakken voor Willemstad, dat het mede moet hebben van toeristen uit Venezuela.

Voorlopig ziet het er uit dat Diamonds International haar intrek neemt in Breedestraat 44. Gehoopt wordt dat het pand op een nog altijd prestigieuze locatie nog voor de jaarwisseling in gebruik wordt genomen.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...