Levenslang voor ‘Monster’

De verdachte schutter Elvis 'Monster' Kuwas

Elvis ‘Monster’ Kuwas kreeg levenslang | Foto | Vigilante

CURACAO – Elvis K. alias Monster is vandaag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De 37-jarige huurmoordenaar is veroordeeld wegens de moord op Helmin Wiels, twee andere moorden en een gewapende overval. Carlos P. en Dangelo D. zijn vrijgesproken van medeplichtigheid bij de moord op Wiels.

D. alias Panchek moet evengoed brommen. Hij moet van de rechter acht jaar de cel in wegens twee gewapende overvallen en illegaal vuurwapenbezit. Voor dat laatste feit is hij al eerder veroordeeld. Panchek is vrijgesproken van de moord op Raul Martinez alias Bolle, de chauffeur van de vluchtauto. Het enige bewijs bestond uit getuigenverklaringen en dat werd als onvoldoende beschouwd.

Strafkorting
Ook P. kreeg straf. Aan een van de twee genoemde gewapende overvallen is hij medeplichtig als chauffeur van de vluchtauto. P. kreeg anderhalf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd met aftrek van voorarrest. Aanvankelijk bestond zijn straf uit drie jaar cel, maar daar ging anderhalf jaar strafkorting vanaf. Er is een jaar cel afgetrokken omdat hij medeplichtig was aan de overval en er geen weet van had dat er vuurwapens in het spel waren. Er werd nog een half jaar extra korting toegepast vanwege de beroerde detentieomstandigheden in de politiecel in Rio Canario.

Bron: Versgeperst
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *