26 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

Lesley-Ann Brodie nieuwe ceo Ennia | Antilliaans Dagblad

‘Meer transparante en minder risicovolle groepsstructuur’

Willemstad – Bij Ennia Groep zijn voorbereidingen getroffen ‘voor een meer transparante en minder risicovolle groepsstructuur’. Een dezer dagen zal bij Ennia een nieuw managementteam worden aangesteld. Het team zal worden geleid door Lesley-Ann Brodie, die als chief executive officer (ceo) zal fungeren.

,,Op meerdere vlakken zijn de relevante onderdelen van Ennia losser van elkaar komen te staan en is – anders dan vóór de noodregeling – duidelijk wat de vermogenspositie en het risicoprofiel van de verzekeraar daadwerkelijk is”, aldus de Centrale Bank CBCS. Twee jaar geleden, in juli 2018, werd de noodregeling uitgesproken over de verzekeringsgroep in handen van de Amerikaan Hushang Ansary.

,,De komende periode zal langs die lijn worden doorgegaan met een stapsgewijze wijziging van de vennootschapsrechtelijke structuur van Ennia en met het stapsgewijs buiten de noodregeling brengen van Ennia.” Hierover berichtte het Antilliaans Dagblad vorige week naar aanleiding van de persconferentie in verband met de presentatie van het Jaarverslag 2019 van de CBCS.

,,Ook nadat Ennia gedeeltelijk buiten de noodregeling is gebracht, zal met de herstructurering worden doorgegaan. Het doel is om de belangen van de polishouders en andere crediteuren te waarborgen en tegelijkertijd de continuïteit van Ennia te verzekeren. Zodra meer bekend kan worden gemaakt over de voortgang bij deze herstructurering, zal CBCS daarover berichten.” Ennia is in oktober 2019 een gerechtelijke procedure gestart tegen verschillende personen, onder wie Ansary, die volgens Ennia en CBCS ‘verantwoordelijk zijn voor ernstige problemen die bij Ennia zijn ontstaan’. ,,Deze procedure is ingesteld nadat diepgaand onderzoek heeft uitgewezen dat de ernstige problemen bij Ennia zijn veroorzaakt door onder andere grootschalige en onrechtmatige onttrekkingen van gelden die beschikbaar moesten blijven voor polishouders.”

Het doel van de procedure is, legt de Centrale Bank uit, om ‘zo veel mogelijk van die onttrekkingen gecompenseerd te krijgen’ in het belang van de polishouders. Een uitspraak van de rechter is echter niet op korte termijn te verwachten.

,,Een omvangrijke procedure zoals deze neemt veel tijd en vertragingsacties blijven tot de mogelijkheden behoren.” De eerste fase van de procedure, de oproeping van verweerders door de rechter, is afgerond en Ennia zal bij de rechter blijven verzoeken om een voortvarende behandeling. ,,De verwachting is dat niet hoeft te worden gewacht op de uitkomst van deze gerechtelijke procedure om met de herstructurering de continuïteit van Ennia te verzekeren.”

Ook Ennia ziet zich geconfronteerd met de gevolgen van Covid-19. Desondanks blijft Ennia waarde hechten aan maatschappelijke betrokkenheid, ook ten aanzien van de gevolgen van Covid-19. Ennia blijft maatschappelijke projecten monitoren en waar mogelijk ondersteunen. Voorts heeft de maatschappij stappen gezet die voor de polishouders op korte termijn moeten resulteren in verbeteren van de dienstverlening.

Het doel van de noodregeling twee jaar geleden was/is een herstructurering van Ennia om daarmee de solvabiliteit te herstellen, mede in het licht van de verplichtingen jegens haar polishouders op de lange termijn. CBCS heeft destijds direct, samen met Ennia zelf, alle mogelijke oplossingen voor het solvabiliteitstekort in kaart gebracht, inclusief haalbaarheidsanalyse. ,,De meest materiële en kansrijke heeft zij met haar adviseurs opgenomen in een herstructureringsplan waar ook al deels uitvoering aan is gegeven. Zo zijn onder andere omvangrijke gelden en beleggingen die op Amerikaanse bankrekeningen stonden, terug onder de controle van de verzekeraar gebracht.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

11 reacties

 1. heeft iemand nog iets gehoord van de ENNIA jaarrekeningen? of wordt dit een girobank verhaal dat er een aantal jaar geen nieuws is, en dan opeens de pleuris uitbreekt

 2. Is ze van KPMG bodem?
  KPMG heeft reeds vele directeuren en partners geleverd aan accountantsbureaus en/of staats of andere bedrijven.
  Ik weet niet of dat echt voor of tegen haar pleit.

 3. AC zal dan letterlijk onder hoerenloper Ralph Palm hebben gewerkt.

  LA Brodie heeft overigens eerst bij KPMG gewerkt, en wel onder… Victor ‘Tuchtraad’ Bergisch, die daar een goedkeurende verklaring gaf bij de Walt Disney jaarrekeningen van Ennia.

  Weten jullie meteen hoe Brodie bij Ennia terecht is gekomen.

 4. “cr, Pichardo zat zelf voor zijn Ennia tijd bij BdC.”
  Dus Pichardo combined work with pleasure! Nou dan ben ik als ENNIA polishouder weer helemaal gerustgesteld dat het met deze directie helemaal goed gaat komen!!!

 5. @cr, Pichardo zat zelf voor zijn Ennia tijd bij BdC.
  Ach HR op Curacao betekent aannemen van vriendjes, familie en de bysides van de MD’s.

 6. @Brian S: kleffe boel daar binnen ENNIA! Is de HR manager (Pichardo) ook niet getrouwd met iemand van Banco di Caribe? Het woord “Human Resources” krijgt zo wel een andere insteek!

 7. @CR, En een dure echtscheiding (Mevrouw C) en een golddigger (Mevrouw E).. Mevrouw C is accountmanager en mevrouw E HR officer.

  Dat kost wel wat. Vandaar het hoge salaris voor Yamil.

 8. “Hopelijk kan ze wel en de ex en het de nieuwe vrouw van Yamil Lasten uit elkaar halen”
  Hi Brian om welke 2 uitverkorenen gaat het hier? Werd bij het vaststellen van het salaris van Lasten ook rekening gehouden met alimentatie vergoeding?

 9. Nou dan zullen de Ennia feestjes wel gaan swingen met DJ Boogieman.

  Lesley-Ann, Begonnen bij het beruchte PWC (Met de bekende graaiers) en daarna na de Ennia en ze zal net als Neysa Amnesia ook wel van niets geweten hebben. Verkeerde keuze dus van Ennia!

  Hopelijk kan ze wel en de ex en het de nieuwe vrouw van Yamil Lasten uit elkaar halen

 10. Totaal ongeloofwaardige benoeming: deze interne kandidaat heeft jarenlang meegedaan aan de bonus en graai cultuur binnen ennia dus waarom nu opeens transparantie en belangen polishouders voorop stellen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -