Leonora: Uniqa nu niet verkopen

unigaWILLEMSTAD — Dit is niet het juiste moment om het Surinaamse joint venture-bedrijf van UTS, Uniqa, te verkopen. Dit stelt PS-Statenlid Sherwin Leonora. In een persbericht stelt Leonora dat er tal van haken en ogen zitten aan de intenties van de directie van het moederbedrijf op Curaçao om de dochteronderneming van de hand te doen. Coalitiegenoot en Statenlid Eugène Cleopa (Pais) is het echter niet met Leonora eens.

Advertentie

Uniqa is een mobiel-telecombedrijf waarin UTS sinds 2007 participeert.
Ondanks miljoeneninvesteringen in de Surinaamse joint venture is het bedrijf nooit uit de rode cijfers geklommen.
Sinds vorig jaar is de UTS-leiding actief bezig om Uniqa te verkopen.
Bedrijven mochten zich inschrijven en er zouden twee geïnteresseerde bedrijven zijn, die hadden aangekondigd Uniqa te willen overnemen.
Maar Leonora heeft zijn vraagtekens bij de hele gang van zaken in Suriname.
Hij wijst op het feit dat de regering de bevolking heeft gevraagd om de spreekwoordelijke broekriem aan te trekken, vanwege de vele bezuinigingmaatregelen die genomen moesten worden.
In dit verband moet er volgens het PS-lid op een verantwoorde manier met gelden van overheidsbedrijven omgesprongen worden.
Het PS-lid noemt in dit kader een aantal ontwikkelingen die momenteel met betrekking tot Uniqa plaatsvinden in Suriname.
Zo loopt er op dit moment volgens Leonora een onderzoek bij Uniqa, dat wijst op grote verliezen bij het bedrijf.
Ook is er beslag gelegd op de rekening van het bedrijf door een werknemer wiens contract voortijdig werd ontbonden.
Tevens heeft de Surinaamse regering aangegeven dat UTS niet eenzijdig kan besluiten om Uniqa in de verkoop te doen en heeft zij een onderzoek in deze zaak gelast.
Gezien al deze ontwikkelingen dient er volgens het PS-lid duidelijkheid te komen over de gang van zaken bij Uniqa voordat het bedrijf kan worden verkocht.
Zolang die duidelijkheid er niet is, kan er niet tot de verkoop worden overgegaan, benadrukt Leonora.
Maar Cleopa is het niet eens met de stelling van zijn collega- Statenlid.

Ik respecteer zijn mening die hij baseert op informatie die hij tot zijn beschikking heeft. Maar ik zie niet in waarom een onderzoek bij Uniqa een sta-in-de weg moet zijn voor de verkoop van het bedrijf. Als iemand daar iets verkeerd heeft gedaan en het bedrijf wordt verkocht, dan houdt dit niet in dat diegene niet vervolgd kan worden voor zijn handelen.”

Het Pais-lid wijst erop dat Uniqa ooit was bedoeld om extra inkomsten voor het moederbedrijf op Curaçao te genereren.
Maar wat we nu zien is volgens Cleopa dat er, terwijl op Curaçao grote offers gemaakt moeten worden, juist geld naar Suriname moet om verliezen te dekken.

Dit kan niet zo blijven doorgaan. Ik kan me niet voorstellen dat wij het nieuw jaar 2015 zullen aanvangen met deze situatie. Voor die tijd moet er een oplossing zijn gevonden.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *