32 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 16:27

Laatste reacties

- Advertentie -

Leonora (PS) wacht al vier maanden op antwoord

Sherwin LeonoraWILLEMSTAD — Parlementariër Sherwin Leonora wacht al maanden op antwoorden van minister Earl Barborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning inzake de situatie bij UTS. De vragen dateren van 15 november vorig jaar.

Advertentie

- Advertentie -

In een schrijven aan Statenvoorzitter Mike Franco en minister Balborda beklaagt Leonora zich over het feit dat de minister zich niet aan de afgesproken termijn voor het beantwoorden van vragen houdt.
Die is namelijk gesteld op twee maanden .
Leonora wilde in november antwoord op diverse vragen die verband houden met de bezuinigingsmaatregelen bij UTS, waardoor 200 mensen af moesten vloeien. Werknemers van UTS konden zelf kiezen voor een afvloeiingsregeling.
Afhankelijk van het aantal werknemers dat zich vrijwillig opgaf voor deze regeling zou bekeken worden wat te doen met de rest van de 200 personeelsleden.
Verplicht ontslag zou dan de volgende stap zijn om de beoogde bezuinigingen door te kunnen voeren, die volgens UTS van groot belang zijn voor het voortbestaan van de onderneming.
Ook de verkoop van gebouwen en belangen van UTS elders werd aangekondigd. Het proces van afvloeiing en de andere maatregelen zijn inmiddels al in gang gezet, maar de vragen van Leonora zijn nog altijd niet door de minister beantwoord.

Ik heb nu op 21 maart weer een brief gestuurd naar de Statenvoorzitter om opnieuw aandacht te vragen voor deze kwestie”, zo laat Leonora desgevraagd weten.

“We hebben nog geen enkel zicht op de plannen van UTS om het bedrijf gezond te maken. Maar eigenlijk ook niet over de redenen waarom het allemaal niet op orde is bij dit bedrijf. Het gaat hier wel om bijna 30 procent van het personeel dat zou moeten afvloeien. Hoe heeft die situatie kunnen ontstaan en is er een goede manpowerstudie gedaan? Ik heb de minister gevraagd om de actuele cijfers, de jaarlijkse audits, informatie over het personeelsbeleid van de afgelopen vijf jaar, over de onderhandelingen die zouden lopen met betrekking tot de verkoop van het IRU (Indefeasable Rights of Usage)-systeem, maar ook over de investeringen die UTS hierin heeft gepompt. Vragen die al vier maanden op antwoord wachten.”

Leonora is bezorgd over de toekomst van UTS.

Hoe kan een bedrijf dat dividend op moet leveren met 30 procent minder mensen dezelfde service blijven garanderen? Er zijn te veel onduidelijkheden hieromtrent.”

De vragenlijst, die Leonora op 15 november 2013 al stuurde, telt dertien vragen.

bron: Amigoe

- Advertisement -

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -