27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Lei Natural terug van weggeweest

HomeMediaLei Natural terug van weggeweest

Geen deelname aan verkiezingen

WILLEMSTAD — De politieke beweging Lei Natural (Natuurwet) maakt een comeback in de lokale politiek. Eind jaren negentig nam de Partido Lei Natural van Nychel Fermin deel aan een verkiezing op het eiland. Nu, meer dan tien jaar later, keert Fermin terug met de Movement Lei Natural. Het is overigens niet de bedoeling dat Fermin, die op dit moment in Nederland woonachtig is, aan de komende verkiezingen zal meedoen, aldus partijwoordvoerder Glenn Fermin.

In een persbericht, waarin hij de terugkeer van zijn partij aankondigt, stelt Nychel Fermin dat het volk van Curaçao nu een unieke kans krijgt om zijn eigen toekomst te bepalen.
De politiek leider, die zich altijd sterk heeft gemaakt voor verandering en vooruitgang op het eiland, benadrukt dat verandering altijd gepaard gaat met tegenstand en zuiveringen.
Dit zijn volgens hem normale processen volgens de wetten van de natuur.

Het is dus niet vreemd dat de tocht van Antillen naar het land Curaçao gepaard is gegaan met onstuimigheid in het bestuur. Per definitie komt er na onstuimigheid, rust”, aldus Fermin.
In de praktijk zal dit volgens de Lei Natural-voorman met zich meebrengen dat in de komende vier jaar Curaçao een regering moet krijgen die het volk een administratie op niveau zal kunnen garanderen, maar ook rust en hoop voor de toekomst.
In dit verband roept hij burgers op Curaçao op om kritisch, maar ook constructief te blijven, als zij hun mening geven.
Op deze manier kunnen zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het eiland.
Glenn Fermin, die de Lei Natural- partijleider op Curaçao vertegenwoordigt, wijst erop dat de politieke beweging niet aan de komende verkiezingen zal meedoen.
Het is nu de bedoeling dat de beweging na jaren afwezigheid nieuw leven wordt ingeblazen, om zo in de toekomst mogelijk aan volgende verkiezingen deel te kunnen nemen.
Aanleiding voor de terugkeer van Lei Natural zijn de positieve reacties die Nychel Fermin heeft gekregen na een interview op een lokaal radiostation.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties