28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Legendarische astronaut Buzz Aldrin erelid van SXC-bestuur

Buzz Aldrin tijdens de maanlanding in juli 1969.
Buzz Aldrin tijdens de maanlanding in juli 1969.

WILLEMSTAD — De legendarische astronaut die als tweede persoon de maan bewandelde, Buzz Aldrin, zal als erelid deel uitmaken van de Raad van Bestuur van de Space Expedition Corporation (SXC).

“Aldrin zal een actieve rol spelen in de finale fase van de voorbereidingen van het bedrijf om commerciële ruimtevluchten uit te voeren vanaf 2014.”

- Advertentie -

Aldrin stelt door zijn land te hebben gediend in de US Air Force en gedurende de ruimtevaartprojecten Gemini 12 en Apollo 11 ‘niets opwindender te vinden dan de ruimte en de vele mogelijkheden die het de mensheid biedt’.

“Ik heb me lange tijd ingezet – als persoonlijke missie – om via mijn stichting ‘ShareSpace Foundation’ de wonderen van de ruimte met mensen van alle leeftijden te delen en betaalbare ruimtereizen te bevorderen.
SXC, die samen met XCOR – de ontwikkelaar van het ruimtevaartuig de Lynx – de ruimtevluchten uit zal voeren, heeft als streven om ervaringen met ruimtevluchten te faciliteren, de menselijke horizon te verbreden en ruimte-onderzoek en educatie hieromtrent te bevorderen.
Ze vormen dan ook een geweldig team en hebben mijn steun voor het realiseren van hun visie om ruimtevluchten voor iedereen beschikbaar te maken”

, aldus Aldrin.

SXC laat weten inmiddels meer dan 250 ruimte-tickets te hebben verkocht.
Aldrin zal het bestuur ‘compleet maken’, dat al gevormd werd door de vicevoorzitter van Airfrance/KLM, Peter Hartman, en generaal Dick Berlijn, de oud-commandant der Strijdkrachten van Nederland.
Een van de SXC-initiatiefnemers, Michiel Mol, reageert verheugd:

”De enorme ervaring en kennis van Buzz zal een aanzienlijke bijdrage en tevens voordeel opleveren voor SXC.
Samen met hem en onze partners van XCOR Aerospace zullen wij onze cliënten een ruimte-ervaring kunnen aanbieden die zijn gelijke niet zal kennen.
Het is een hele eer om een man als Buzz Aldrin aan boord te hebben die ons ruimteproject ondersteunt.
We zijn hierover letterlijk ‘over the moon’ (Engelse uitdrukking voor blijdschap, red.).”

Meer informatie over de astronaut is te verkrijgen via de link http://buzzaldrin.com/latest-buzz/press_kit/

Zoals in het verleden vaker door de Amigoe gemeld, wordt het ruimtevaartuig de Lynx door SXC van ontwikkelaar en eigenaar XCOR Aerospace geleased.
De Lynx is een type ruimtevaartuig dat vanaf iedere commerciële luchthaven vluchten uit zou kunnen voeren, omdat het als een ‘gewoon’ vliegtuig op kan stijgen en landen.

SXC:

“Naar alle waarschijnlijkheid zal het vliegveld van Curaçao de eerste luchthaven/locatie en spaceport zijn buiten de VS”

, aldus het ruimtevaartbedrijf.
In het verleden heeft SXC laten weten gedurende de eerste twee jaar vanuit Curaçao vier maanden per jaar vluchten uit te willen voeren en de overige acht maanden vanuit Californië, ofwel de thuisbasis van XCOR.
De Lynx zou dan met grote vrachtvliegtuigen verscheept worden.
In eerdere verklaringen werd ook gezegd dat Curaçao als thuisbasis van het SXC-project wordt gezien.
Zo heeft het bedrijf inmiddels ook een vestiging in Hong Kong om de Aziatische markt te kunnen bedienen.
Daar worden ‘pakketreizen’ aangeboden, waarbij het ruimteticket inclusief de vlucht naar Curaçao en verblijf in een hotel wordt verkocht.
SXC is een samenwerking aangegaan met het Avila Hotel.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -