Leeflang: ‘Zet slot op salaris Yarzaharay

Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst.com Versgeperst statenlid Soab SBVZ salaris PAR Omayra Leeflang NIEUWS Milton Yarzagaray kosten Curaçao Ben Whiteman  IMG 3132 127x85CURAÇAO – Statenlid Omayra Leeflang wil een slot op het salaris en compensatie van secretaris Milton Yarzagaray en commisarissen van stichting Bureau Ziektekostenverzekering (SBVZ). Minister Ben Whiteman (Gezondheid) maakte vrijdag bekend een onderzoek in te stellen naar dubieuze praktijken bij SBVZ.

Op dit moment hangt een slot aan het gebouw van SBVZ, maar Leeflang ziet het liefst ook een slot op de vergoedingen. Het management kan in afwachting van het onderzoek dat SOAB gaat uitvoeren het gebouw niet betreden.

Kosten

“De PAR is erg bezorgd over de kosten die kunnen oplopen tijdens het onderzoek”

, schrijft Leeflang in een brief aan Whiteman.

“Kosten zoals lucratieve salarissen van  secretaris Milton Yarzagaray van rond de 24.000 gulden per maand, plus 900 gulden aan respresentatiekosten. Daarnaast lopen de conpensatiekosten van bijna 100.000 gulden aan de commisarissen gewoon door.”

Tussenrekeningen

“Ik wil een slot zien op de betalingen van de mensen die zich verrijken met het BVZ-fonds”

, stelt Leeflang.
In de brief vraagt het Statenlid of de minister bereid is de salarissen stop te zetten tijdens het SOAB-onderzoek.
Verder wil Leeflang weten of de minister kan bevestigen dat een grote hoeveelheid tussenrekeningen van miljoenen geparkeerd staan, om te voorkomen dat er geld uit de fonds wordt gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *