26 C
Willemstad
• zondag 2 april 2023

DH | Dispute on St. Maarten, St. Martin border solved

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers during its monthly in The Hague on Friday approved the treaty with France that defines the exact demarcation of the border...

AntilliaansDagblad | Groot milieuproject Statia en Saba

Oranjestad/The Bottom - Op Sint Eustatius en Saba loopt een groot milieuproject om erosie te verminderen en bedreigde riffen rond de twee eilanden in Caribisch Nederland (CN)...

AntilliaansDagblad | ‘Prijs verlagen elektriciteit Aruba moeilijk’

Oranjestad - Elektriciteitsbedrijf Elmar heeft een dag voor het verstrijken van de deadline - die door de regering is gesteld - aan de bevolking laten weten dat...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Hof niet erg blij met rapport crimefonds

‘Geen vragen vanuit de Raad voor de Rechtshandhaving ontvangen’ Willemstad - Vanuit de krant moest het Hof vernemen dat er een rapport is gepubliceerd over het criminaliteitsbestrijdingsfonds, waarin...

AntilliaansDagblad | ‘Met urgentie investeren’

Antwoord aan Cft: In plaats van versneld aflossen van leningen Willemstad - De regering van Curaçao is van mening dat, onder de huidige omstandigheden, de begrotings- en liquiditeitsruimte...

AntilliaansDagblad | Grote ontevredenheid FKAK

Nulmeting: Inhoud van ambulancewerk goed, maar leiding niet Willemstad - Bij de ambulancedienst Fundashon Kuido di Ambulans Kòrsou (FKAK) is alleen 28 procent van het personeel tevreden met...

AD | Wat staat Trump te wachten in het hol van de leeuw? ‘Veel mensen in New York haten hem’

7 vragen - Donald Trump (76) verschijnt komende week voor de rechter als verdachte in een strafzaak. Hij wordt aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan pornoster...
- Advertentie -

Amigoe | Leeflang: Wanbeleid, vriendjespolitiek en intimidatie bij RdK

omayra-leeflangWILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang stelt wanbeleid, vriendjespolitiek en intimidatie op de werkvloer bij Refineria di Kòrsou (RdK) aan de kaak. In een brief aan minister-president Ivar Asjes (PS) wil ze aandacht voor kwesties als het achterstallige onderhoud van machines, de stand van zaken aangaande de jaarrekening over 2011 en 2012 en de benoeming van Henny Barbolina als waarnemend plantmanager bij dochtermaatschappij CRU.

Advertentie

Ook wil ze van de premier weten of er een onderzoek komt naar werknemers die geïntimideerd worden omdat ze informatie over het bedrijf naar buiten zouden hebben gebracht.
Leeflang baseert zich onder andere op het rapport ‘Findings on CRU’ waarin een aantal problemen worden gesignaleerd.
In dit rapport staat dat Barbolina als lid van het managementteam niet over de nodige expertise beschikte om de doelstellingen van RdK te bereiken.
Volgens Leeflang werd Barbolina in 2013 beschuldigd van nalatigheid, maar toch werd hij op 31 januari jl. als waarnemend plantmanager benoemd.
Ze wil van Asjes weten hoe dit mogelijk is geweest.
Ook stelt Leeflang dat de president-commissaris van RdK, Mariselle Maduro, dusdanig onzeker is dat voor elke vergadering juridische bijstand wordt betaald om haar bij te staan.
Dit tegen een tarief van tussen de 400 en 500 gulden per uur.
Maduro stelt tegenover de Amigoe dat hetgeen Leeflang beweert niet geheel klopt met de waarheid.

Er is een jurist die de voltallige raad bijstaat in alle juridische kwesties, dus niet alleen mij en niet alleen tijdens de vergaderingen”, aldus Maduro.

Verder legt ze uit dat een vast maandelijks bedrag is afgesproken en dat er niet een dergelijk uurtarief aan de jurist wordt betaald.
Volgens haar is RdK inmiddels een ‘multinational’ die ook CRU als dochteronderneming heeft en dat het normaal is dat dergelijke bedrijven juridisch worden bijgestaan door een expert.
Leeflang stelt echter in haar brief aan Asjes dat ondanks het feit dat CRU eigenaar van de BOO-energiecentrale is, alle aandelen in het bezit zijn van RdK en dat CRU een ‘leeg bedrijf ’ is.
Dat zou de reden zijn waarom de jaarrekeningen 2011 en 2012 maar niet opgesteld en goedgekeurd kunnen worden.
Het Statenlid wijst erop dat volgens het rapport ‘Findings on CRU’ het wanbeleid bij CRU ernstige liquiditeitsproblemen zal veroorzaken.
De benoeming van Jose van den Wal Arnemann als nieuwe directeur van CRU is voor haar bewijs van vriendjespolitiek door de politieke partij PS en dat de beste kandidaat voor de post van directeur uiteindelijk niet in de functie werd benoemd.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
 1. NB
  Hoe is het mogelijk dat er nog steeds geen daders bekend zijn van Baya Beach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Wat doet dit OM eigenlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Ik ben het helemaal eens met Leeflang.
  RdK is overigens slechts een topje vd ijsberg. Het is de hoogste tijd nu, 2 minuten voor 12, dat dit OM met zeven mijls laarzen zelfstandig onderzoek gaat doen en eindelijk een keer ingrijpt.
  Dan is het meer dan gewenst dat advocaten nafhankelijk zijn en niet meer op de payroll van de overheid staan.
  Wat een schunnige situatie op ons dushi K.
  Een groep maffiosi die hier met medeweten van een groot aantal politieke ‘figuren’ een vrijstaat hebben gecreeerd.
  Shame on you all.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -