29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Leeflang: Wanbeleid, vriendjespolitiek en intimidatie bij RdK

HomeMediaAmigoe | Leeflang: Wanbeleid, vriendjespolitiek en intimidatie bij RdK

omayra-leeflangWILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang stelt wanbeleid, vriendjespolitiek en intimidatie op de werkvloer bij Refineria di Kòrsou (RdK) aan de kaak. In een brief aan minister-president Ivar Asjes (PS) wil ze aandacht voor kwesties als het achterstallige onderhoud van machines, de stand van zaken aangaande de jaarrekening over 2011 en 2012 en de benoeming van Henny Barbolina als waarnemend plantmanager bij dochtermaatschappij CRU.

Advertentie

Ook wil ze van de premier weten of er een onderzoek komt naar werknemers die geïntimideerd worden omdat ze informatie over het bedrijf naar buiten zouden hebben gebracht.
Leeflang baseert zich onder andere op het rapport ‘Findings on CRU’ waarin een aantal problemen worden gesignaleerd.
In dit rapport staat dat Barbolina als lid van het managementteam niet over de nodige expertise beschikte om de doelstellingen van RdK te bereiken.
Volgens Leeflang werd Barbolina in 2013 beschuldigd van nalatigheid, maar toch werd hij op 31 januari jl. als waarnemend plantmanager benoemd.
Ze wil van Asjes weten hoe dit mogelijk is geweest.
Ook stelt Leeflang dat de president-commissaris van RdK, Mariselle Maduro, dusdanig onzeker is dat voor elke vergadering juridische bijstand wordt betaald om haar bij te staan.
Dit tegen een tarief van tussen de 400 en 500 gulden per uur.
Maduro stelt tegenover de Amigoe dat hetgeen Leeflang beweert niet geheel klopt met de waarheid.

Er is een jurist die de voltallige raad bijstaat in alle juridische kwesties, dus niet alleen mij en niet alleen tijdens de vergaderingen”, aldus Maduro.

Verder legt ze uit dat een vast maandelijks bedrag is afgesproken en dat er niet een dergelijk uurtarief aan de jurist wordt betaald.
Volgens haar is RdK inmiddels een ‘multinational’ die ook CRU als dochteronderneming heeft en dat het normaal is dat dergelijke bedrijven juridisch worden bijgestaan door een expert.
Leeflang stelt echter in haar brief aan Asjes dat ondanks het feit dat CRU eigenaar van de BOO-energiecentrale is, alle aandelen in het bezit zijn van RdK en dat CRU een ‘leeg bedrijf ’ is.
Dat zou de reden zijn waarom de jaarrekeningen 2011 en 2012 maar niet opgesteld en goedgekeurd kunnen worden.
Het Statenlid wijst erop dat volgens het rapport ‘Findings on CRU’ het wanbeleid bij CRU ernstige liquiditeitsproblemen zal veroorzaken.
De benoeming van Jose van den Wal Arnemann als nieuwe directeur van CRU is voor haar bewijs van vriendjespolitiek door de politieke partij PS en dat de beste kandidaat voor de post van directeur uiteindelijk niet in de functie werd benoemd.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
 1. NB
  Hoe is het mogelijk dat er nog steeds geen daders bekend zijn van Baya Beach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Wat doet dit OM eigenlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Ik ben het helemaal eens met Leeflang.
  RdK is overigens slechts een topje vd ijsberg. Het is de hoogste tijd nu, 2 minuten voor 12, dat dit OM met zeven mijls laarzen zelfstandig onderzoek gaat doen en eindelijk een keer ingrijpt.
  Dan is het meer dan gewenst dat advocaten nafhankelijk zijn en niet meer op de payroll van de overheid staan.
  Wat een schunnige situatie op ons dushi K.
  Een groep maffiosi die hier met medeweten van een groot aantal politieke ‘figuren’ een vrijstaat hebben gecreeerd.
  Shame on you all.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties