28 C
Willemstad
• maandag 27 september 2021 06:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Leeflang: Wanbeleid, vriendjespolitiek en intimidatie bij RdK

omayra-leeflangWILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang stelt wanbeleid, vriendjespolitiek en intimidatie op de werkvloer bij Refineria di Kòrsou (RdK) aan de kaak. In een brief aan minister-president Ivar Asjes (PS) wil ze aandacht voor kwesties als het achterstallige onderhoud van machines, de stand van zaken aangaande de jaarrekening over 2011 en 2012 en de benoeming van Henny Barbolina als waarnemend plantmanager bij dochtermaatschappij CRU.

Advertentie

- Advertentie -

Ook wil ze van de premier weten of er een onderzoek komt naar werknemers die geïntimideerd worden omdat ze informatie over het bedrijf naar buiten zouden hebben gebracht.
Leeflang baseert zich onder andere op het rapport ‘Findings on CRU’ waarin een aantal problemen worden gesignaleerd.
In dit rapport staat dat Barbolina als lid van het managementteam niet over de nodige expertise beschikte om de doelstellingen van RdK te bereiken.
Volgens Leeflang werd Barbolina in 2013 beschuldigd van nalatigheid, maar toch werd hij op 31 januari jl. als waarnemend plantmanager benoemd.
Ze wil van Asjes weten hoe dit mogelijk is geweest.
Ook stelt Leeflang dat de president-commissaris van RdK, Mariselle Maduro, dusdanig onzeker is dat voor elke vergadering juridische bijstand wordt betaald om haar bij te staan.
Dit tegen een tarief van tussen de 400 en 500 gulden per uur.
Maduro stelt tegenover de Amigoe dat hetgeen Leeflang beweert niet geheel klopt met de waarheid.

Er is een jurist die de voltallige raad bijstaat in alle juridische kwesties, dus niet alleen mij en niet alleen tijdens de vergaderingen”, aldus Maduro.

Verder legt ze uit dat een vast maandelijks bedrag is afgesproken en dat er niet een dergelijk uurtarief aan de jurist wordt betaald.
Volgens haar is RdK inmiddels een ‘multinational’ die ook CRU als dochteronderneming heeft en dat het normaal is dat dergelijke bedrijven juridisch worden bijgestaan door een expert.
Leeflang stelt echter in haar brief aan Asjes dat ondanks het feit dat CRU eigenaar van de BOO-energiecentrale is, alle aandelen in het bezit zijn van RdK en dat CRU een ‘leeg bedrijf ’ is.
Dat zou de reden zijn waarom de jaarrekeningen 2011 en 2012 maar niet opgesteld en goedgekeurd kunnen worden.
Het Statenlid wijst erop dat volgens het rapport ‘Findings on CRU’ het wanbeleid bij CRU ernstige liquiditeitsproblemen zal veroorzaken.
De benoeming van Jose van den Wal Arnemann als nieuwe directeur van CRU is voor haar bewijs van vriendjespolitiek door de politieke partij PS en dat de beste kandidaat voor de post van directeur uiteindelijk niet in de functie werd benoemd.

bron: Amigoe

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
 1. NB
  Hoe is het mogelijk dat er nog steeds geen daders bekend zijn van Baya Beach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Wat doet dit OM eigenlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Ik ben het helemaal eens met Leeflang.
  RdK is overigens slechts een topje vd ijsberg. Het is de hoogste tijd nu, 2 minuten voor 12, dat dit OM met zeven mijls laarzen zelfstandig onderzoek gaat doen en eindelijk een keer ingrijpt.
  Dan is het meer dan gewenst dat advocaten nafhankelijk zijn en niet meer op de payroll van de overheid staan.
  Wat een schunnige situatie op ons dushi K.
  Een groep maffiosi die hier met medeweten van een groot aantal politieke ‘figuren’ een vrijstaat hebben gecreeerd.
  Shame on you all.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -