33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

Leeflang lanceert Un Kòrsou Hustu

HomeMediaLeeflang lanceert Un Kòrsou Hustu
Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang presenteert vandaag ‘Un Kòrsou Huntu’ (een eerlijk Curaçao), haar visie voor de toekomstige ontwikkeling van het eiland.
Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang presenteert vandaag haar visie ‘Un Kòrsou Huntu’ voor de toekomstige ontwikkeling van het eiland.

WILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang presenteert vandaag ‘Un Kòrsou Huntu’ (een eerlijk Curaçao), haar visie voor de toekomstige ontwikkeling van het eiland.

Deze visie is te vinden in een speciale krant die vandaag verschijnt, waarin Leeflang de nieuwe richting die zij voor ogen heeft voor Curaçao zal presenteren.

De nieuwe visie is besproken met dertig personen die het in de afgelopen periode hebben gelezen, aangepast en van commentaar hebben voorzien en zal nu met de Curaçaose gemeenschap worden gedeeld. Doel van deze krant is een discussie op gang te brengen binnen alle gelederen van de maatschappij over Un Kòrsou Hustu.

“Zonder een visie kan Curaçao geen stap vooruit zetten en zullen wij blijven hangen in aanvallen op elkaar en in problemen uit het verleden en zullen we de hoop op een betere toekomst laten vervliegen”, aldus Leeflang in een persbericht.

Het onafhankelijk Statenlid stelt dat Curaçao dit jaar stil zal staan bij het feit dat het al vier jaar een autonome status heeft. Zij betreurt het dat het eiland in de afgelopen vier jaar geen visie heeft gehad over hoe het nu verder moet.

Zo kan Curaçao niet blijven voortbestaan, aldus Leeflang.

De speciale krant en website zullen een basis moeten leggen voor een visie voor het eiland. De krant zal vanaf vandaag op de kruising van Biesheuvel worden verspreid.

Men kan op de visie reageren via het e-mai-adres korsouhustu@ gmail.com en spoedig ook op de website www.unkorsouhustu. com.

 

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties