31 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Leeflang: Is deze regering shouru-proof?

HomeMediaLeeflang: Is deze regering shouru-proof?

Staten willen duidelijkheid over cv en handelen Marvelyne Wiels

omayra-leeflangWILLEMSTAD — ‘Is deze regering shouru-proof (schooiervrij)?’ Deze vraag stelde onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang veelvuldig tijdens de openbare vergadering over het cv van en indienstnemingen door gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS).

Advertentie

Halen wij jouw schooiers weg om onze schooiers neer te zetten?”, vroeg Leeflang zich af.

Zij refereerde hierbij aan coalitiepartij Pais die zich in het verleden had sterk gemaakt voor een schooiervrij bestuur van het eiland.
Leeflang was een van de Statenleden die premier Ivar Asjes (PS) om duidelijkheid vroegen over Wiels’ cv.
Volgens het onafhankelijk Statenlid heeft Wiels gelogen over haar cv.
Ze drong er bij de premier op aan om te bewijzen dat Wiels een directeursfunctie bij bankinstelling ABN Amro heeft bekleed en dat zij nog steeds aan de Haagsche Hogeschool studeert.

Zij heeft gelogen. Wiels heeft verklaard dat zij door de AIVD is gescreend, maar dit wordt door de Nederlandse minister Ronald Plasterk (Binnenlandse- en Koninkrijkszaken, PvdA) tegengesproken. Ze stelt dat zij bij haar aantrede bij het Curaçao Huis opdracht heeft gegeven voor een onderzoek door overheidsaccountant Soab, maar volgens de Soab was dit onderzoek bij haar aantreden al bezig.”

Ook hekelde Leeflang het feit dat Wiels bij haar aantreden opdracht heeft gegeven voor een grondige renovatie van het Curaçao Huis, terwijl de begroting hiervoor al was overschreden.

MFK-Statenlid Jacinta Scoop- Constancia constateerde dat de minister meervoudig kampioen liegen is.
Niet alleen zou zij hebben gelogen over haar cv, maar ook over indienstnemingen bij het Curaçao Huis.
Tevens zou zij een gebrek aan respect hebben getoond tijdens de persconferentie in november, waarin zij constant zowel Asjes als de aanwezige pers in de rede viel.

Pais-Statenlid Alex Rosaria stelde vanochtend dat zijn partij er niet op uit was om wie dan ook in bescherming te nemen.
Hij gaf wel aan dat deze zaak veel vragen bij zijn partij had opgeroepen.
Dit was voor Rosaria reden om samen met Pais- en Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco een vergadering met Asjes en Wiels aan te vragen.

Wij hebben vragen vragen gesteld en antwoorden gekregen. Ik dacht dat wij met een rokend pistool te maken zouden krijgen, maar dit was niet zo. Na de presentatie was ik ervan overtuigd dat de verschillende beschuldigingen in de media ongegrond waren.”

Rosaria drong er bij Asjes op aan om goed uit te leggen wat er daadwerkelijk is gebeurd.

PNP’er Humphrey Davelaar ergerde zich aan het feit dat juist in de adventperiode de Staten zich met deze zaak moesten bezighouden.
Volgens hem moesten de Statenleden voorbeelden uit Colombia en het Midden-Oosten opvolgen, waar tijdens de kerstperiode de wapens worden neergelegd.

MAN-lid Hensley Koeiman constateerde dat de vergadering eigenlijk niet nodig was geweest, als de regering vanaf het eerste begin voldoende duidelijkheid had gegeven.

PAR-lid Zita Jesus- Leito had het op haar beurt over de gemiste kansen van de regering, die in het verleden de kans niet had aangegrepen om duidelijkheid over deze zaak te geven.

KADER

Documenten

Journalist Dick Drayer die de hele discussie heeft aangezwengeld over het cv van Marvelyne Wiels, lag vanochtend onder vuur in de Staten.
Voor de behandeling van het bewuste agendapunt had premier Ivar Asjes (PS) gevraagd of alle Statenleden de bewijsstukken van Drayer, die hij zegt naar alle Statenleden te hebben gestuurd, hadden ontvangen.
Dit bleek niet het geval. V
erschillende Statenleden gaven aan niets te hebben ontvangen.
PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe stelde dat wanneer een getuige over een ding liegt, hij in de rechtbank niet meer te vertrouwen is.
Wilsoe vroeg zich af waarom Drayer aan het draaien en wroeten was geslagen.

“Dit komt omdat het personeelslid van het Curaçao Huis dat is ontslagen, informatie doorspeelde aan Rene Zwart.”

Zwart is de correspondent van het Antilliaans Dagblad in Nederland.
Sherwin Leonora (PS) ging nog een stapje verder en speelde een interview met Drayer af in de Staten, waarin hij aangaf dat alle Statenleden de relevante stukken hadden ontvangen.

bron: Amigoe

Bronnen

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties