LD | Eind aan belastingparadijs niet in zicht

Wilfred Simons – Leidsch Dagblad

 Sinds de jaren ’80 heeft het fenomeen een hoge vlucht genomen: Nederland heeft er 3 procent van het Bruto Nationaal Product aan te danken en duizenden juridische en belastingadviseurs verdienen er een goed belegde boterham mee. | Hollandse Hoogte

De kans dat Nederland ook in de toekomst een belastingparadijs blijft, is levensgroot. De trust-sector, die buitenlandse brievenbusbedrijven herbergen, verdient daar zo goed aan, dat zij haar gevestigde belangen bedreigd ziet als daar een einde aan komt.

In een post in het weblog van de Leidse rechtenfaculteit twijfelen de Leidse belastingdeskundigen Jan Vleggeert en Henk Vording openlijk aan het vermogen van de Nederlandse overheid om ’meer dan cosmetische veranderingen’ door te voeren.

Brievenbusfirma’s bestaan alleen om ervoor te zorgen dat internationale bedrijven in het eigen land minder belasting hoeven te betalen. Sinds de jaren ’80 heeft het fenomeen een hoge vlucht genomen: Nederland heeft er 3 procent van het Bruto Nationaal Product aan te danken en duizenden juridische en belastingadviseurs verdienen er een goed belegde boterham mee.

Nederland staat onder druk van de G20 en de Europese Unie om te voorkomen dat internationale bedrijven belasting ’ontwijken’. Vleggeert en Vording vermoeden dat de trustbedrijven in staat zijn om verandering ’effectief te weerstaan’.

Bron: Leidsch Dagblad

Een Reactie op “LD | Eind aan belastingparadijs niet in zicht

  1. Kunnen we in ons leven de hele dag enkel nog maar praten over belasting, belasting, belasting? Wacht op oorlog en dan denk je weer aan overleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *