32 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

PBC | ‘Kritiek op Coho neemt toe op Curaçao’

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Op Curaçao neemt de kritiek op het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling, het COHO, met de week toe. Dat schrijft Caribisch Netwerk. Zowel in het parlement als daarbuiten wordt het plan meer en meer gezien als een Nederlandse uitvinding die weinig goeds voor de Curaçaoënaar brengt.

Het Coho, een overheidsorganisatie, moet gaan toezien of de plannen uitgevoerd worden. Voorstanders benadrukken juist de positieve invloed van het plan voor de bevolking.

Verkiezingen
Vakbonden adviseren zelfs om bij de verkiezingen niet op een partij te stemmen die voor het Coho is. De gewone man wordt volgens de bonden niet geholpen met het Nederlandse initiatief.

Vakbonden riepen de bevolking op om te gaan protesteren op de Dag van de Arbeid. Maar er kwamen niet veel mensen, een grote demonstratie bleef uit.

In een vergadering van het parlement van Curaçao op 26 april werd een motie aangenomen met steun van alle partijen – dus ook PAR en MAN, die het COHO-akkoord ondertekenden met Nederland – waarin de regering wordt gevraagd duidelijkheid van Nederland te eisen over het financiële ‘commitment van Nederland’ en over de macht van de minister van Binnenlandse Zaken.

De partijen willen weten in hoeverre de Nederlandse minister ‘aanwijzingsbevoegdheid’ krijgt op hun eiland. Ook wil de Curaçaose volksvertegenwoordiging zwart op wit de garantie dat elk land van het Koninkrijk is vertegenwoordigd in het bestuur van het Coho.

IPKO
Het is de vraag of een antwoord op die vragen op tijd komt. Vandaag begint het Interparlementair Overleg tussen de vier parlementen in het Koninkrijk. Samen met een delegatie van Arubaanse, Sint-Maartense en Nederlandse parlementsleden praten de Staten van Curaçao onder meer over het Coho en de politieke relaties binnen het Koninkrijk. Vrijdag, aan het einde van de dag, volgt een persconferentie. Daaruit zal blijken hoe ver of dichtbij een akkoord ligt.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

4 reacties

 1. @john, als er een vertegenwoordiging van Curaçao in een orgaan dat moet toezien op juiste besteding van Nederlands geld moet komen. Gaat hij aan gesteld worden door de regering die niet gecontroleerd wil worden en is zijn functie: het belemmeren van de functie van coho.
  En dan maakt het niet uit of het een oudgediende zakkenvuller, een nieuwe zakkenvuller een bekwame of onbekwame zakkenvuller is.
  Het gaat een zakkenvuller worden anders wordt hij niet door de regering aangesteld.
  Nieuwe functie voor onze gevolmachtigde minister?

 2. Overigens is het niet gek dat er ook een vertegenwoordiging van Curaçao zou zitten. Niks mis mee.
  Punt is alleen de vijver is al jaren leeg, je komt dan terecht bij de oudgedienden die er al jaren een puinhoop van hebben gemaakt.

 3. “Behoud autonomie” (whatever the funk that iz) als dekmantel voor operatie “geef ons snel je geld, zonder effectief toezicht uitgaven (lees: verkwisting tbv ourselves & our F&F) zodat we ASAP terug kunnen naar wat we al jaren doen”
  Dushi Hende, nos mes por.

  Oh….wait for it…comin’ your way!: mass exodus one way AMS

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -