27 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Extra | Journaal 25 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Consumentenbond: ‘Kamerleden zien Caribische gemeenten nog steeds als buitenland’

Marit Severijnse Na de grote demonstratie tegen armoede en ongelijkheid. op Bonaire, liet staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) weten dat ze het ‘indrukwekkend’ vond en ‘snel actie wilde’, maar...

DH | Council of Appeals says prison director was rightly dismissed

PHILIPSBURG--Former director of the Pointe Blanche prison Edward Rohan was lawfully fired by the governor of St. Maarten in 2021, it was stated in a judgment of...

AntilliaansDagblad | ‘Geef schildpadden de ruimte’

Kralendijk - Op 5 mei is het eerste schildpaddennest 2023 gevonden op Bonaire en daarmee is het nestseizoen officieel van start gegaan. Alle reden om nu even...

AntilliaansDagblad | Drugsboot onderschept

Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde...

AntilliaansDagblad | Club17 werkt toe naar duurzaam Curaçao

Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN...
- Advertisement -spot_img

PBC | Kamer debatteert met Rutte over de slavernijexcuses

HomeLandenArubaPBC | Kamer debatteert met Rutte over de slavernijexcuses

Persbureau Curacao

DEN HAAG – In De Tweede Kamer is het debat begonnen over de excuses die premier Rutte in december, namens de Nederlandse regering, heeft aangeboden voor het slavernijverleden.

Dat deed hij op 19 december vanuit Den Haag, terwijl zeven andere bewindspersonen in het Caribisch deel van het koninkrijk en Suriname waren om erover door te praten.

Veel mensen waren blij met die excuses, maar er is ook kritiek. Bijvoorbeeld over de rommelige manier waarop ze tot stand kwamen en op de timing.

Een belangrijke aanleiding voor de excuses was het rapport getiteld ‘Ketenen van het verleden’ van het Adviescollege Dialooggroep Slavernijverleden dat al in 2021 verscheen. Een van de aanbevelingen uit dat rapport was om de excuses vast te leggen in een wet. Of het kabinet dat ook van plan is, wilde Rutte vorige maand nog niet zeggen.

Namens het kabinet zijn premier Mark Rutte, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot en minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij het Kamerdebat, duurt tot vanmiddag 16.00 Caribische tijd.

Bron: Persbureau Curacao

5 reacties

  1. @ Dino goed lezen in het vervolg. Die 5 miljard zijn verplicht naar de Euro Unie gegaan ter verdediging van onze aangesloten landengroep en die zijn niet verdwenen in de zakken ( MFK/NPN ) van politieke lamzakken met hele grote graai handjes die daar bovenop ook nog goed weten hoe zij de wereld kunnen rond reizen op kosten van de al op een houtje bijtende hongerige bevolking. Wat een schorem is het die MFK/ NPN figuren die denken dat zij water kunnen laten branden net zoals zij denken die RdK roestbak te kunnen verkopen cq weer kunnen laten draaien, ja een oud orgel wat veel geld kost lukt wel maar deze roestbak lukt in 110 jaar niet.

  2. Blijf maar aangeven dat Curacao corrupt is en blijf Nederland en Mark Rutte verdidegen. Een van de meest corrupte personen die er bestaat de laatste jaren. Doet zijn land in de uitverkoop met nog een paar handlangers.
    5 miljard verdwenen en niemand die interesse heeft waar het geld is gebleven. Pensioengeld overgeheveld naar Brussel en maar geld, tank en ander materieel blijven sturen naar een super corrupt regime in Oekranie.
    Die gast hoort achter tralies te zitten, net zoals de mensen die jullie bekritiseren.

  3. Op een gegeven moment moet je er een hamerstuk van maken en stoppen hiermee. Zijn grotere problemen in de wereld en 1 heel groot probleem is de corruptie op Curacao. IPV van geld geven zou ik Nederland heel dankbaar zijn als ze elke corrupt politiek persoon op Curacao de gevangenis in gooien.

  4. Yep excuses. Nope, snel die individuele herstel/compensatie/schadeloosstelling-€urotekens in de ogen lozen. Zij die daarop hoopten leven in LaLa-land

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties