26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

PBC | Curaçaose Muskaan Khemani vertegenwoordigt Curaçao en Nederland op VN-Klimaatconferentie in Dubai

HomeLandenArubaPBC | Curaçaose Muskaan Khemani vertegenwoordigt Curaçao en Nederland op VN-Klimaatconferentie in...

Persbureau Curacao

DEN HAAG – Muskaan Khemani vertegenwoordigt Curaçao en Nederland op de VN-klimaatconferentie COP28 in Dubai, die 30 november begint. Zij is afgestudeerd in internationale relaties, wereld- en milieuwetenschappen en is aanwezig op de conferentie als onderdeel van het Caribbean Climate Justice Leaders Academy.

Muskaan woont en werkt in Boston en is in 2022 afgestudeerd. Ze heeft een sterke interesse in klimaatverandering, vooral met betrekking tot Curaçao. Haar studie was gericht op internationale relaties, wereld- en milieuwetenschappen, geïnspireerd door haar interesse in hoe mensen met elkaar en met het milieu omgaan.

Muskaan is actief betrokken bij milieuorganisaties zoals Amigu di Tera en Kolektivo in Curaçao. Ze streeft naar echte veranderingen voor het eiland, gedreven door haar passie voor milieukwesties en klimaatverandering.

Muskaan licht in de Èxtra toe dat Curaçao niet voldoende is voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering, zoals stijgende zeespiegels en extreme weersomstandigheden. Ze benadrukt de noodzaak van duurzaamheid en aanpassing aan deze veranderingen.

COP28

Op COP28 neemt Muskaan deel aan discussies over mogelijke oplossingen voor klimaatverandering. Ze hoopt dat de conferentie leidt tot de oprichting van een ‘Loss and Damage’ fonds, bedoeld om ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het aanpassen aan klimaatverandering.

Muskaan vertegenwoordigt zowel de Nederlandse als de Curaçaose delegatie. Ze heeft een brief gestuurd naar de regering van Curaçao om toegang te krijgen tot de Blue Zone van de conferentie, een belangrijk gebied voor netwerken en het delen van kennis.

Muskaan is getraind door het Caribbean Justice Future Leaders Program, dat volledig gefinancierde kansen biedt voor jonge Caribische activisten en gemeenschapsleiders om klimaatrechtvaardigheid te leren en actie te ondernemen. Het programma omvat online trainingssessies, netwerkmogelijkheden en een gefinancierde leerervaring bij COP28.

Klimaatuitdagingen

Het Caribisch gebied wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals stijgende zeespiegels en intense stormen. Muskaan benadrukt de behoefte aan gelijke verdeling van klimaatfinanciering en technologieoverdracht voor een koolstofarme en klimaatbestendige economie in het Caribisch gebied.

Muskaan is vastbesloten om een positieve verandering voor Curaçao teweeg te brengen en hoopt op een dag terug te keren naar het eiland. Ze gelooft in het belang van onderwijs over klimaatverandering en hoopt dat lokale instellingen hier meer aandacht aan zullen besteden.

Muskaan ziet de COP28 als een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering en een kans voor Curaçao om te profiteren van internationale inspanningen en fondsen.

Bron: Persbureau Curacao

13 reacties

 1. Verder het gros van klimaat gedoe is paniek gouvernante. Angs belasting en overheid control. Het klimaat al controlemiddel en melkkoe.

  Het is een vrij grote industrie waar heel veel mensen veel geld mee verdienen. Alles moet ineens groen. Veel politici hebben er blijkbaar ook financieel belang bij en de media. Uiteindelijk is overpopulatie de oorzaak van alles maar probeer daar maar eens wat aan te doen. vooral in de afgelopen 60 jaar is de wereld bevoling enorm gegroeid en dat is allemaal slecht voor het milieu.

 2. Ach dat Dubai bekent staat om de grote aantallen vrouwen van lichte zeden in elke club en hotel is allom bekent. Gilmar Pik Pisas zal dit uiteraard ook weten nu hij voor de 3de keer in 3 jaar tijd naar Dubai gaat.

 3. Ja we leiden onder het klimaat en de veranderingen op Curacao. En we sturen belangrijke onderhandel partners naar Dubai. Die onze positie onder de wereldleiders aandacht zullen geven. Kiko… Kleiner kunnen we het niet maken. Stuurt Saba ook een delegatie?

  Ik kijk al 30 jaar naar dezelfde stenen op t strand en heb tot nu geen centimeter verandering gezien.
  Vreselijke stormen zijn verminderd. Al jaren. We moeten hopen dat er geen aardbevingen of stevige tsunami’s komen door een steen inslag en dat we afbreken. van ons sokkeltje.

  Verder het gros van klimaat gedoe is paniek gouvernante. Angs belasting en overheid control. Het klimaat al controlemiddel en melkkoe.

  Want willen we echt iets verbeteren dan ligt dat niet aan het stoppen met fossiele brandstoffen. Wie van de slimmerds hier weet eigenlijk uit z.n hoofd wat het Co.2 gehalte dan wel is. Hoeveel dat is veranderd. Wat waren de waardes in het cambium en waarom hebben we ijstijden zonder auto’s en in welke plek we staan onderweg naar een nieuwe ijstijd.
  Wie weet van hexfluoride is. En wat dat doet. Wie weet hoeveel de aarde Himalaya andes etc. omhoog en omlaaggaat met een beetje aardbeving . Hoeveel de zeebodem verplaatst met die verwoestende vloedgolf.
  Wie weet wat wordt bedoeld met grote grazers en oceaan populatie. Het effect van de helft van je regenwouden kappen en opstoken in kacheltjes of afbranden om monocultuur gewassen te planten.
  De oceanische populatie displacement die elke dag plaats en het effect of plankton. Het effect van 1 naar 8 miljard etc. etc. Het effect van overbevissing en zeker op kril en ansjovistypes haring. etc.
  1 vulkaan pompte meer waterdamp de lucht in dan 10 jaar klimaat hysterie. En wat is sterker Co-2 of waterdamp, Hoelang blijft iets in de lucht en waar en wat is de co.2 verdeling en hoe fluctueert dat. Hoe en waar meten we en op welke hoogten. En heeft dat seizoenen… We hebben op Hawaii Co2 gemeten. Waarom dat een gotspe is..

  Het is allemaal zo’n onzin. En de massa volgt. Weapons of mass destruction…
  War on Terror.
  War on drugs.
  War on humanity.

  We denke zo veel te weten maar weten zo weinig.

  En Curaçao.
  Ja wat stampen we lekker zegt t tegen de olifanten.

 4. @Kaat, “Natuurlijk moet dat zwaargewicht pisas erbij zijn”. Dit is inderdaad op het lijf van Pisas geschreven. Vliegen naar het uiteinde van de wereld naar een land dat op olie en gas drijft om over de gevolgen op het klimaat te praten.

 5. Natuurlijk moet dat zwaargewicht pisas erbij zijn.
  Vraag me af zal hij werkelijk daar zijn !!
  Hij zal immers niet gemist worden .
  Of is hij een van de sprekers, hebben ze nog plezier ook.

 6. Ik heb precies gelezen en Curacao.nu dat onze reislustige premier ook naar DUBAI voor deze klimaat top conference vliegt.Dus, dat antwoord al vraag van reageerder Joop van Velzen en dan weet ook ericlapas dat het niet alleen lijkt maar nog eentje meer naar toe vliegt om een betaalde 2 weken lange vakantie in Dubai te vieren onder de excuus om een top bij te wonen.Wie is nog meer van de partij?? Wat zou onze premier daar aan de participanten vertellen? zeker over de fijne raffinaderij die wij op Curacao hebben (gehad) die hij op allerlei manieren en met allerlei frauduleuze partijen probeert te openen??? Dat zou toch goed zijn voor het klimaat? En natuurlijk hij moet daar zijn omdat hij zo belangrijk is, zo veel kennis heeft van het klimaat en de pollutie,en de gevolgen daarvan in zo een groot land als Curacao. Hunga grandi atrobe, gasta sen di belastingbetaler, ke men di pueblo ku no tin ni pa kome.Abuso mayor e kos aki ta!!!! Te ki dia e ta wordu tolera?

 7. De VN klimaattop zal 2 weken duren en 70 duizend mensen trekken van overal in de wereld. En die komen allemaal met vliegtuig en prive vliegtuig. Erg goed voor het milieu en uiteindelijk zullen er geen oplossingen komen.

 8. Joop van Velzen, nou weet ik het helrmaal zeker, uw reacties lijken nergens naar.
  Het is geen kritiek, maar zijn persoonlijk gerichte scheldparijen, dus onzin.

 9. VN-Klimaatconferentie in Dubai, het lijkt alsof alleen maar idioten voor het zeggen hebben tegenwoordig. Elk jaar vliegen honderden klimaat idioten met vervuilende vliegtuigen, naar een verre uiteinde van de wereld om een zogenaamde klimaattop bij te wonen.

 10. Dus als ik het goed lees begrijp ik dat Muskaan Khemani met een gefinancierde leerprogama door NL en Curacoa met een LOSSERS deligatie naar het COP28 in Dubai gaat, zal mij benieuwen voor wie zij de GEISA moet spelen op deze N..K dienstreis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties