31 C
Willemstad
• zaterdag 10 juni 2023

Democracy now! | Friday, June 9, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 9 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 7, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Delegatie Slavernijmuseum op Curaçao

HomeLandenArubaParadiseFM | Delegatie Slavernijmuseum op Curaçao

Een delegatie uit Amsterdam was afgelopen week op Curaçao. De groep bezoekt de zes Caribisch Nederlandse eilanden in verband met de oprichting van een slavernijmuseum in de Nederlandse hoofdstad.

De delegatie, waaronder John Leerdam, sprak met Cultuurminister Van Heydoorn, en verschillende deskundigen op het gebied van het slavernijverleden. Ook bezochten ze de musea op het eiland. Over een paar jaar moet het nationaal slavernijmuseum zijn deuren openen voor het publiek.

Het trans-Atlantische slavernijverleden vormt het uitgangspunt voor het museum, met ruimte voor onder meer ook de Indisch-Oceanische slavernij. Inhoudelijk zal het museum zich richten op een breed publiek, met een focus op educatie, kunst, kennis en onderzoek.

Bron: ParadiseFM

6 reacties

 1. Altijd leuk om John Leerdam weer op Curacao te hebben.
  Toch wel knap hoe ver hij het met zijn scheve bek geschopt heeft. Hij heeft de kunst verstaan om uit de handicap van zijn scheve bek juist kracht, motivatie en doorzettingsvermogen te putten. Dat kan niet altijd gezegd worden van hen die er perfect uitzien en dus zich in hun comfort zone wentelen en op alles en iedereen lopen af te geven. Ook op dit forum.
  Indrukwekkend waren in ieder geval zijn artistieke prestaties. Met name zijn vertolking van Romeo en Juliet, naar hedendaagse en gekoloniseerde maatstaven en de documentaire over 30 mei 1969.
  Dan moet je toch wel een kunstenaar zijn om zo scheppend te werk te gaan om dat publiek en het Nederlandse publiek te bedienen en boeien en nieuwe dimensies te creëren.
  Minder fortuinlijk was, maar begrijpelijk toen hij eenmaal de top had bereikt in de kunstwereld, zijn overstap naar de politiek. Daar begon de zinledige communicatie. Iets wat overigens schering en inslag is in, ook, de Nederlandse politiek. Met meel en wol in de mond praten. Lees: veel praten maar weinig zeggen tot hij ten val kwam door toedoen van een Nederlandse journalist die vond dat hij het te ver had geschopt, te veel noten op zijn zang had en zich niet naar zijn kleur gedroeg.
  Of ik hem ken?
  Hij woonde aan de Oranjestraat en was familie, en was dus daar vaak over de vloer, van huisvrienden van mijn ouders die verder bij ons in de straat woonden en met wiens kroost wij samen optrokken en van een fijne en onbezorgde jeugd hebben genoten in een Shell tuindorp, in de tijd toen olie als water vloeide, ook door de zakken van haar employe’s, en waar het toen Nederlandstalige Radio Curom de hele dag aanstond en de prettige stem van Sten Hendrix in het Nederlands, het leven veraangenaamde en er ‘sochtends en s’avonds boterhammen met veel boter en veel ham werden gegeten en genuttigd.
  Hij is gelukkig getrouwd, lees: gelukkig getrouwd en gelukkig getrouwd met een vrouw die bij tij en ontij onveranderlijk en standvastig aan zijn zijde heeft gestaan.

  Of ik mevrouw Bulo ken?
  Sterker nog, ik heb een kortstondige scharrel met haar gehad. Suffisant. Het arbeidershuisjes gedeelte was haar thuisbasis en heb spijt als haar op mijn hoofd dat ik haar heb laten gaan en mij later in de armen van menig mooi weer vriendinnen heb geworpen die onder enig mom de plaat poetsen en de kuierlatten namen als zwaar weer zich aan de horizon aandiende.

  Terug naar de Oranjestraat, de thuisbasis van meneer Leerdam. Daar stond destijds een toko, enige panden naast zijn ouderlijk huis, het huis van zijn gescheiden moeder, waar buiten aan de deur van de toko, alcoholische mannetjes met bevende handen voor de deur van de toko stonden te wachten en te wachten op het openingstijdstip om hun eerste shotje van het geestrijk en tijdelijk geestverheffend vocht in te slaan.
  Het ouderlijk huis was pal aan het straattrottoir gebouwd en naar shotgun house allure ontworpen. Liep je langs, dan kon je via de glazen sunset shutters zo de voorkamer inkijken, waar John meestal de gangmaker en toneelspeler was. Stond je bij de voordeur dan kon je met een shotgun zo door naar de achterdeur schieten zonder iets of iemand te raken, hence the name shotgun house.

  De paralel van de beperkingen, maar dan ook de kracht en uitdagingen van de huisvesting in het leerstuk van de sociale geografie?
  Armoede houdt mensen bij elkaar.
  De een geeft het fighting spirit, de ander degenereert.
  Het zij gezegd; het scheiding percentage van academisch opgeleide vrouwen ligt stukken hoger dan niet hoog opgeleide vrouwen, alsook het vreemdgaan, en daarmee is dan ook impliciet gezegd wie de echtscheiding aanvraagt, vaak na de kerstdagen en het familiediner a la Herman Koch. It is not the stupid son who ruins the family, but the clever one.
  Er is een gezegde over de vier kwadranten…van je valkuil je kracht maken. Het schiet mij zo niet te binnen. Mijn geest is nog beneveld. Wellicht dat Brian S dat weet. Of de S voor Stínki of superman staat mag hij dan gelijk ook zeggen.
  Die vier kwadranten kunst en wijsheid heeft meneer Leerdam, niet Leerarm, als geen ander verstaan en als geen ander, dat zijn weerga niet kent, klinkende munt uit weten te slaan..over de ruggen van de belastingbetaler.
  Go mister Leerdam, go.
  Hij is nu wel over sixty, and his wife thinks he is still sexy but that is a matter between them, heeft statistisch gezien nog maar krap twintig jaar te leven.
  Hij is een liefhebber van Gucci schoenen. De echte wel te verstaan. Ik vrees dat hij hier, in deze verpauperde economie, niet aan zijn trekken zal komen om zijn onkosten toelage stuk te slaan en zijn heil maar weer moet zoeken in de P C hoofdstraat daar, of ten arren moede maar moet bieden op die Chanel zonnebril die hier op de Facebook marktplaats te koop wordt aangeboden door een imbeciel voor 550 florijnen, ooit aangekocht voor € 750.
  Strekking van dit hersenspinsel voor de haters en de chagrijnen op dit medium?
  Tur hende sera s***l.
  Do not criticize an Indian before you have walked in his moccasins for two weeks.
  Welkom John.
  Neen, ik ga niet luisteren naar uw Bulls*** die u gaat lopen uitkramen als politicus in ruste.
  Denk aan uw hart. Het beste voor uw hart is om van cocktail party’s naar kroegen en recepties te rennen.

 2. lekker even in januari op Curacao! krijg niet de indruk dat er ook actiepunten of deliverables gekoppeld waren aan deze reis, dus dat moeten relaxte dagen geweest voor deze “deskundigen”

 3. Brian S , inderdaad weer een onbetaalde vakantie op de kosten van het Nederlandse volk en het ergste is dat lamzak beroeps leugenaar Scheefbek John Leerdam in deze delegatie zit om het slaven verleden nog erger te maken dat het al was, maar ja dat moet wel aangezien er dan nog meer miljoenen $$$$ kan worden gevraagd door de schooiers die in het FORTI te niks nada nopes te doen, maar een ding scheelt er word nik betaald er zijn al vele miljarden in de laatste 50 jaar richting de eilanden gegaan en de koek is op vooral voor CURACRIM is game over!. En ik zou tegen scheefbek John Leerdam zeggen zeg maar niks aangezien er wat uit jou mond komt alleen maar bagger is.

 4. John Leerdam is overigens ex 2de kamerlid dat die zijn zetel dankte aan zwangerschap van Dijkstra en aftrad nadat van alles liep te zeggen terwijl hij nergens iets van afwist.

 5. Weer een landhuisje erbij voor nietsnut minister blabla Leerdam. Is er geen blauwdruk ergens van het slavenmuseum die wijlen Jacob Geltdekker heeft geschonken aan Zure Kou? En waarom zijn de mensen van Curacao zo mal fatsoen barika di serbes?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties