30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

RTL | Vier kinderen in jungle Colombia na 40 dagen levend gevonden

HomeNieuwsOpmerkelijkRTL | Vier kinderen in jungle Colombia na 40 dagen levend gevonden
Militairen bekommeren zich over de gevonden kinderen | ANP

De vier kinderen die op 1 mei crashten met een vliegtuig in het Amazonewoud in Colombia zijn gisteren gevonden. Alle vier, onder wie een baby, zijn nog in leven. Dat heeft president Gustavo Petro bekendgemaakt.

“Een vreugde voor het hele land! De vier kinderen die 40 dagen geleden vermist raakten in de Colombiaanse jungle zijn levend teruggevonden”, schreef Petro op Twitter.

De familie reageerde dolblij, is te zien in deze video:

Familie dolblij: zoekteam vindt vermiste kinderen in Amazone

Een reddingsteam van special forces en inheemse bewoners van de jungle vond de kinderen na een grote zoekactie in het gebied rond het gecrashte vliegtuig.

“Ze zijn verzwakt. Maar laat de doktoren hun diagnoses stellen”, vertelde Petro aan de media in Bogota. “Ze waren alleen, ze hebben het zelf gered. Het is een voorbeeld van extreem overleven dat de geschiedenis in zal gaan.” De kinderen krijgen momenteel medische verzorging.

Meer dan een maand gezocht

Bij de reddingsoperatie van de kinderen waren militairen, brandweer en medewerkers van de civiele luchtvaart betrokken. De autoriteiten hebben meer dan een maand in de jungle naar de kinderen gezocht.

Eerder was er al hoop dat de kinderen nog in leven waren, doordat tijdens de zoektocht dagen na de crash eigendommen en een deels opgegeten appel in het gebied rond de plaats van de crash waren gevonden.

Ten tijde van de crash waren de kinderen 13, 9 en 4 jaar oud, de jongste was 11 maanden.

Het vliegtuig was onderweg naar San José del Guaviare in het midden van Colombia toen het van de radar verdween. Bij het ongeluk kwamen drie volwassenen om: de moeder van de kinderen en twee piloten. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.

Overleven

De kinderen zijn opgegroeid in de Colombiaanse jungle en wisten volgens familie hoe ze konden overleven met weinig middelen. Nadat uit sporen was gebleken dat de kinderen het ongeluk hadden overleefd, werden meer mensen ingeschakeld voor de zoektocht.

Bron: RTL Nieuws

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Laten we hopen dat als de kinderen straks weer op kracht zijn, dat ze hun verhaal niet gratis aan Caracol, RCN of CNN vertellen maar aan Netflix verkopen.

    Als Netflix 100 miljoen dollar voor het verhaal van een Engelse prins die met een gouden theelepel in zijn achterste is geboren over heeft, zullen ze wel het veelvoudige voor het verhaal van deze kinderen overhebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties