32 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Overdracht assets van CIBC Caribbean naar Orco Bank goedgekeurd

HomeLandenCuraçaoPBC | Overdracht assets van CIBC Caribbean naar Orco Bank goedgekeurd

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao
BRIDGETOWN – De verkoop van FirstCaribbean International Bank op Cayman aan de Orco Bank is goedgekeurd door de Centrale Bank van Barbados en die op Curaçao. De bank op Cayman is een dochteronderneming van FirstCaribbean International Bank.

Orco Bank, opgericht in 1986 in Curaçao, richt zijn diensten aan Curaçao, Bonaire en Sint-Maarten door het bieden van een uitgebreid scala aan persoonlijke en zakelijke bankoplossingen. Eerst richtte de bank zich op offshore-activiteiten, obligatiehandel en investeringsbankieren, maar nu biedt het ook bankproducten en -diensten aan particulieren en bedrijven in de regio.

In 2021 verkocht FirstCaribbean International Bank al haar activa in Aruba en enkele van haar OECS-territoria. Reden voor de verkoop, volgens de bank was haar strategie om zich te concentreren op kernmarkten om groei te versnellen.

Complex

De goedkeuring markeert volgens de bank het begin van een complex proces dat meerdere maanden in beslag neemt, gezien het twee gebieden en duizenden rekeningen betreft.

Teams van beide banken werken nauw samen om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen. In de tussentijd zal CIBC Caribbean zijn klanten in zowel Curaçao als St. Maarten blijven voorzien van de dienstverlening die zij gewend zijn.

“Onze eerste prioriteit is om met ons personeel in beide gebieden te bespreken wat ons overgangsschema zal zijn, gevolgd door communicatie naar onze klanten over het gedetailleerde schema waarin we zullen beginnen met het overzetten van hun rekeningen naar Orco Bank,” merkte Mark McIntyre, de Managing Director voor de bank’s Cayman Operating Company waaronder de Curaçao en St. Maarten bedrijven vallen, op.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties