31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024 14:43

Telegraaf | Russisch parlementslid dreigt met nucleaire aanval op Nederland: ’Daarna zal alles in Europa volkomen dood zijn’

De gepensioneerde Russische generaal Andrej Gurulev doet wel vaker absurde uitspraken.
© ANP/HH

Amsterdam – Een Russisch parlementslid heeft er op de Russische staatstelevisie voor gepleit om het Europese continent in één keer lam te leggen door een atoombom op Nederland te gooien.

Toezeggingen van minister van Defensie Kajsa Ollongren dat Nederlandse F-16’s in het Russische luchtruim mogen worden gebruikt, zijn de aanleiding voor de dreigementen volgens de voormalige luitenant-generaal.
De gepensioneerde Russische generaal Andrej Gurulev doet wel vaker absurde uitspraken.

Nederlandse F-16’s in het Russische luchtruim mogen worden gebruikt, zijn de aanleiding voor de dreigementen volgens de voormalige luitenant-generaal.

De gepensioneerde Russische generaal Andrej Gurulev doet wel vaker absurde uitspraken.

Het huiveringwekkende dreigement werd op de Russische staatstelevisie geuit door luitenant-generaal Andrej Gurulev – een parlementslid van de partij Verenigd Rusland – in een gesprek met de propagandist Vladimir Solovjov.

Bekijk ook:
Oorlogsretoriek op Russische staats-tv: ’Atoombom gooien op Londen’

Volgens Gurulev zou een nucleaire aanval ervoor zorgen dat de dijken en dammen breken, waardoor het land overspoeld wordt door water. „De dammen daar zullen in één keer instorten, alles. Heel Nederland zal onder water komen te staan”, claimt het parlementslid. „Honderd procent zeker dat daarna alles in Europa volkomen dood zal zijn.”
Russisch kernwapen

„Ergens tussen de 50 en 60 procent van de Europese brandstofvoorraad bevindt zich in Nederland”, beweerde Gurulev in het televisie-interview. „Het leger noemt dit een dik doelwit.” Verder claimt Gurulev dat de aanval in één dag kan worden voltrokken met een minimale inzet van Russische kernwapens.

Het nucleaire wapengekletter van het parlementslid komt dagen nadat Nederland had gezegd dat het de Oekraïense luchtmacht zou toestaan zijn 24 F-16-straaljagers te gebruiken om aanvallen uit te voeren in Rusland.

Gurulev zei dat twee normale kernwapens Nederland zouden vernietigen. „Eén kan worden neergehaald, de tweede zal het doel halen. Dat zal genoeg zijn.” Hij maakte duidelijk dat een dergelijke aanval op Nederland tot de ’doelcatalogus’ van de Russische militaire machine behoorde.

Bron: Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1862697878/russisch-parlementslid-dreigt-met-nucleaire-aanval-op-nederland-daarna-zal-alles-in-europa-volkomen-dood-zijn

2 reacties

  1. Hij doet geen millimeter anders dan wat jij en je consorten hier dagelijks proberen te doen: intimideren, in de ruimte lallen ( maar met een andere klinker in plaats van de eerste), stoer doen, proberen als een krachtpatser over te komen, uit jullie nekharen dingessen, uit jullie darmen te kotsen, etc etc etc

  2. Onder welke steen komt deze generaal vandaan? Tegenwoordig is een cyber aanval net zo effectief als een nucleaiere aanval.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties