27.1 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 09:22

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Ronald van Raak wil steun aan Sint-Maarten voorlopig stoppen

Persbureau Curacao

Het Tweede Kamerlid is bang dat de Nederlandse steun niet goed terecht komt als de politiek op het eiland er niet achter staat
Ronald van Raak van de SP wil de financiële steun aan Sint Maarten voorlopig stoppen. Het Tweede Kamerlid is bang dat de Nederlandse steun niet goed terecht komt als de politiek op het eiland er niet achter staat.

De Staten van Sint-Maarten dienden een aanklacht bij de Verenigde Naties. De financiële steun aan de bewoners van het eiland zou een vorm van onderdrukking, racisme en kolonialisme zijn.

In dat geval zou Sint-Maarten volgens Van Raak beter onafhankelijk kunnen worden.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

22 reacties

 1. @Curacao revisited
  Zoals Drechi pa bosnan Tur al opmerkte: beter je best doen, niet iedereen kan zomaar in het rijtje van de meer-celligen worden opgenomen.

 2. @CR:
  Er zijn twee categorieën leeghoofden te onderscheiden onder de azijnpissers:
  De Dommen, en de Ultra dommen. Jij komt nog niet in aanmerking voor het eerste elftal CR.
  Nog even.

 3. “@William, Toeske, KK, Kaat, Gerrit, Dislect, Kiko, Bram, O Jee”
  ik neem het nu echt persoonlijk op dat mijn naar niet in dit rijtje wordt genoemd

 4. @Drechi. Zo ken ik je weer. Gezwam in de ruimte. Oftewel wederom een inhoudloze reactie. Zoals Toeske al opmerkte, ga de politiek in en je komt gegarandeerd in het parlement. Kan je nog meer zwammen. Je zou een goede opvolger van vetnet cooper zijn.

 5. @William
  DpbT zou zich ook bij MAN kunnen aansluiten. Maakt hij kans op een 3 jarig contract als consultant voor een slordige 300.000 per jaar. Toch leuk als bij verdienste….
  Het kan nog net voor de verkiezingen worden afgerond, maar dan moet hij wel opschieten.

 6. @Drechi wauw wat een uitermate zielige reactie toch.
  Ik maak hier verder geen enkel woord meer aan vuil.
  Just mentioning.

 7. @William, Toeske, KK, Kaat, Gerrit, Dislect, Kiko, Bram, O Jee,…. Ik heb geen zin om jullie allemaal individueel te vertellen wat ik ervan denk: Ik veeg jullie allemaal op een hoop, en reageer als volgt (Korte versie!!!!):

  Wat jullie tekenend vinden of niet, mee eens zijn of niet, of vinden dat ik moet doen of niet, zal me echt een rotzorg zijn hoor Dames…
  Als dat jullie gelukkig maakt, moeten jullie het vooral doen. Daaaag…

 8. Er zijn een paar reacties die met “recht” heel tekenend kan zijn waarom het hier zo’n puinhoop is en het niets zal worden zonder een administratieve link een westers land.

 9. Eens met Ronald, hoor.
  Er is zo ongelooflijk veel armoede op SXM dat het schaamrood je naar de kaken vliegt.
  Daarvoor hoef je geen azijnpisser te zijn, overigens. Facts, niets meer niets minder. Hypothese: als een familielid van mij geld – zou – willen lenen dan stel ik daar vw aan, wetende dat hij/zij liever naar het casino gaat bijvoorbeeld. Gaat hij/zij er niet mee akkoord dan ergens anders een lening aanvragen, de bank bv…
  Just mentioning.

 10. Moet je een quasi behoeftige geld doneren die behoeftig is omdat hij het geld verboemelt en verbrast en daardoor zijn schulden niet betaalt?
  Hij laat zelfs zijn kinderen in vodden en met een hongerige maag rondlopen. That’s the question.

 11. Vlug Ronald….. Doe je best!
  Je hebt nog maar een heel korte periode waarin je nog je scheur nog open kan maken……
  Daarna kan je het alleen nog met hulp van de azijnpissers hier op KKC proberen. Maar die doen het maar al te graag hoor.

 12. Kiko: de Nederlandse belastingbetaler weet totaal niets omtrent de perikelen op een der eilanden. In het nieuws druppelt niets maar dan ook niets door van wat zich allemaal afspeelt in een of ander onderdeel van het Koningsrijk. Ook de televisie zwijgt in alle talen. Vraag de gemiddelde Nederlander iets te vertellen voor wat betreft er zich afspeelt op de eilanden, ze zullen je niets kunnen vertellen. Aan de andere kant lees ik vanuit de Knipselkrant ook vaak negatieve meningsvorming voor wat betreft de Nederlandse handelswijze ten aanzien van de eilanden. Vermoedelijk kunnen wij, de gezamenlijke bevolkingen elkaar de hand geven. Dat Nederland moet doneren komt uiteraard voort vanuit de geschiedenis van ons allen. Daar zou ik mij niet druk om maken. Totale zelfstandigheid vereist een leerproces van onnoemelijk vele jaren. Ook Nederland heeft dat moeten ervaren.

 13. Tja, je kunt geen rechter in eigen zaak zijn, oftewel bo no por toka y baila parew: voor de pendews; je kunt niet dansen en spelen tegelijk.

  Tja, rustig even afwachten wat de bevindingen van de Verenigde Naties zijn.
  Vinden zij van wel, dan moet je dat erkennen, accepteren en dat wijzigen opdat dat geniepige spel stopt.

  —Er zijn genoeg op Sint Maarten die dan zullen zeggen; Up your ass.
  Claude Wathey deed dat destijds wat eleganter. Die stuurde die trits van vergulde en vernikkelde koninklijke onderscheidingen terug…met een pot vaseline—.

  Weiger je dat en hanteer je weer de zweep, niet de fysieke maar de financiële dit keer; slikken of stikken zoals een enkeling, verlicht kamerlid al begint te roepen die de bui al ziet hangen, dan is dit oude wijn in nieuwe zakken volgens aloud en beproefd recept.
  Niet zo vreemd voor de nazaten van zwarte peper en nootmuskaatjagers, die complete plantages platbrandden om hun monopolie en hegemonie te vestigen en handhaven.
  Eenmaal een dief, altijd een dief. Een Nederlands spreekwoord overigens.
  Lukt dat niet, dan wordt je onsportief.

 14. Dat je aan financiële steun voorwaarden verbindt is de meest normale zaak van de wereld. In de verhoudingen heet NL het wel laten liggen op een ander gebied. De krampachtige weigering om een geschillenregeling in te stellen die beslissingen kan toetsen aan het statuut en verdragen is een vorm van koud water vrees die voor alle partijen negatief uitpakt. Wat er nu als compromis op tafel ligt is geen echte geschillenregeling. Een rondtafel conferentie over het Statuut is zo gek nog niet. De procedure bij de UNO is een subsidie aan een Amerikaans advocatenkantoor dat om publiciteit verlegen zit.

 15. De financiële steun aan de bewoners van het eiland zou een vorm van onderdrukking, racisme en kolonialisme zijn
  De ratio en logica lijkt ver te zoeken. Tot dat je door hebt dat met de steun controle en onderzoek komt. En hoeveel van de politieke vrienden hebben een skelet in de kast?
  Voor hun is onafhankelijkheid een garantie op bestaansrecht. En hetzelfde zouden we kunnen verwachten van de “verkeerde” partijen op Curaçao. En Nederland? Als de “verkeerde” partijen aan de macht komen en de roep om onafhankelijkheid groter wordt is Nederland een dief van eigen portemonnee om die onafhankelijkheid niet te gunnen

 16. Eens met de stelling van van Raak. Overigens heb ik uit een vorige publicatie begrepen dat Curaçao deze aanklacht ondersteunt en ook maandelijks 7.000.- dollar betaalt aan de advocaat in de VS die dit aanhangig heeft gemaakt.
  Laat hij dan in het voorstel naar de 2e kamer ook Curaçao maar betrekken. Uit niets is tot nu toe gebleken dat onze politiek/coalitie naast een hoop geleuter wel achter de gemaakte afspraken staat. Er is na 8 maanden nog geen enkele noodzakelijke afgesproken financiële bezuiniging doorgevoerd.
  Naast het door voedselpakketten in leven houden van de bevolking stoppen met betalingen tot een uitspraak van de VN. Partijen weten dan waar ze staan en voorkomt de discussie van in gebreke zijn van de eilanden bij niet opvolgen van de afspraken indien Nederland om die reden financiële steun beëindigd.

 17. De financiële steun aan de bewoners van het eiland zou een vorm van onderdrukking, racisme en kolonialisme zijn.

  Dit klinkt ook heel logisch…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -