25.9 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

ParadiseFM | Aangifte Calmes tegen Leeflang en De Andrade

Politicus Rennox Calmes is de beschuldigingen aan zijn adres zat. Hij wil aangifte doen van laster tegen Omayra Leeflang en Elvis de Andrade. Beiden zouden zijn naam...

CN | SER keurt nieuwe gokwet Curaçao goed, maar blijft kritisch

Jimmy Driessen | CasinoNieuws.nl De Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao heeft de nieuwe gokwet goedgekeurd. De raad geeft in haar advies aan dat het moderniseringstraject van de (online)...

Democracy now! | Friday, March 24, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 24 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Portugese oorlogsschepen gespot voor Piscadera

Voor de kust van Piscadera zijn Portugese oorlogsschepen gespot. Vissers hebben in totaal vijf kwallen gevangen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is op de...

Nu.cw | SER adviseert over belastingverordeningen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft donderdag advies uitgebracht over wijzigingen in verschillende belastingverordeningen. De verordeningen waarin wijzigingen zijn aangebracht zijn onder andere de Algemene Landsverordening Landsbelastingen en...

RO | Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Dit...
- Advertentie -

NU | EU-baas belooft Oekraïne versneld proces toetreding EU: ‘Kwestie van weken’

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen | Anadolu Agency

Oekraïne mag sneller toetreden tot de Europese Unie dan gebruikelijk. Dat heeft Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, vrijdag beloofd aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Bij een bezoek aan de president zei ze dat het vormen van een mening over toetreding van Oekraïne een proces van weken zal zijn, terwijl dit normaal gesproken jaren kan duren.

Von der Leyen overhandigde Zelensky een vragenlijst die het startpunt vormt voor de EU om te beslissen over het lidmaatschap. Het is uiteindelijk aan de 27 lidstaten om te beslissen over een eventuele toelating van Oekraïne. Daarover moeten alle landen het eens zijn.

Zelensky zei dat hij binnen een week met de antwoorden komt. Hij riep ook op tot veel meer sancties tegen Rusland, om het regime in Moskou te bewegen de aanvallen op Oekraïne te stoppen.

Von der Leyen onderstreepte het belang van de sancties. “Rusland zal in economisch, financieel en technologisch verval raken, terwijl Oekraïne op weg is naar de Europese toekomst, dit is wat ik zie.”

Eind februari sprak Ursula von der Leyen zich al uit voor toetreden van Oekraïne tot de Europese Unie. Haar woorden waren opvallend, omdat Oekraïne voor de Russische invasie nog niet eens kandidaat-lidstaat was. Het Oekraïense parlement liet de wens om lid van de EU te worden begin 2019 opnemen in de grondwet. Het land had als doel om in 2024 een formeel verzoek tot lidmaatschap aan te vragen. In 2030 had het dan daadwerkelijk toe willen treden.

Bron: Nu.nl

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. EU is zelf ook een populistische en dictatoriale club met een elite die zichzelf rijk maakt.

  EU personeel krijgt nu ook een gratis lijnvlucht van Schiphol naar Straatsburg terwijl het normale volk eigenlijk nu overal in Europa met de trein moet.

 2. Populisme, dat kan zij niet beloven. Er zijn nog meer lidstaten die moeten ‘goedkeuren, dan de EC nog. En staan er nog meer landen op het lijstje die al jaren wachten tot toetreding.
  Niet slim een dergelijke belofte te doen.

 3. @Loes, Volgens mij was en is Oekraine een onafhanklijk land. Een land waar de Russen al eerder miljoenen hebben laten sterven!

  Sinds wanneer mag een onafhankelijk zelf niet kiezen waar ze lid van willen worden? Dan mag een ander land er gewoon een invasie plegen en bommen gooien op burgers.

  Of hypocriet gesproken! Iemand die nooit onder de Russische Juk heeft geleefd!

 4. @loes, heel goed verwoord. De EU durft de schurkenstaat VS niet aan te pakken. Maar is wel bezig met een hetze tegen een souverein land als Rusland. Ik hoop dat Rusland de gaskraan dichtdraait en alle export stopt. Dan gaan we zien hoe al die meelopers die nu lopen te gillen dat Rusland geboicot moet worden, stront en tulpenbollen gaan eten. De EU en VS is een gevaarlijke organisatie.

 5. Precies. Een mening.

  Maar wel een mening die reactie geeft.
  Bij een bezoek aan de president zei ze dat het vormen van een mening over toetreding van Oekraïne een proces van weken zal zijn, terwijl dit normaal gesproken jaren kan duren.
  Het Oekraïense parlement liet de wens om lid van de EU te worden begin 2019 opnemen in de grondwet. Het land had als doel om in 2024 een formeel verzoek tot lidmaatschap aan te vragen. In 2030 had het dan daadwerkelijk toe willen treden.

  Het zo snel vormen van die mening vond Poetin een aanleiding om binnen te vallen.
  Ze wilde ook lid van de NAVO worden.

  Dus ja dan gooit hij het plat.
  En gaan onder andere de graan prijzen overal omhoog.
  Rusland heeft daar geen last van.
  Rusland is de grootste graanexporteur van de wereld.
  Het 2e olie.

  Dat is waar het om gaat.
  Rusland krijg je niet stuk met sancties.
  Ze kunnen en hebben alles zelf.

  Het zijn noodsprongen van het westen.
  Die nu afhankelijk worden van wat ze 50 jaar als de vijand zagen.
  De sukkels
  En China en de VS die doen niks..
  Die snappen ook wel waarom het gaat.
  Voedsel.

  Want daar zit het Wereldprobleem niet in gas of olie.
  China ging niet zomaar naar 1 kind politiek.
  En India en Pakistan moeten daar ook iets aan doen.
  Die vermenigvuldigen ook tegen de klippen op.
  Maar daar ziet de politiek dat als macht.

  China is veel slimmer heel veel slimmer. Die is bezig met de moderne zijderoute.
  Dus ja veel kranten geweld maar het westen heeft boter op z.n neus.
  Iran irak… Weapons of mass “deduction” …. Sirie afrika Somalie etc etc. de kinderen daar lijden nog steeds. Wat deden we toen in Rwanda rond de 750.000 mensen afgeslacht werden met kapmessen.
  Niks.

  Een veerboot in Brugge was 10 jaar nieuws. Maar als in bangladesh de ene veerboot na de andere onderuit gaat. 3e pagina.

  Veel Hypocriete meningen.

  I hope the russians love their children too.. Sting.

 6. @Johanna
  Reaguurder kan zijn frustratie alleen maar uiten met ellenlange flauwekul en niet ter zake doende vaak niet geverifieerde info. Ook wel een zogenaamde zelfverklaarde expert – op het gebied van COVID-19 en Oekraïne althans.

 7. Tico, wat weet je toch weinig. Je leest en hoort alles maar van 1 kant, als je het dan over feiten hebt, zoek er wat meer op.

 8. Vraag me af of de kop van dit artikel wel correct is, volgens mij heeft Ursula von der Leyen, Zelensky de vragenlijst gegeven en belooft dat binnen weken een beslissing genomen zal worden. Het is heel wat anders dan een versnelde toetreding van Oekraïne. Het zal de zoveelste teleurstelling voor Oekraïne zijn want een land moet Souverein zijn en met vaste grensgebieden en dat is nog niet zeker.

 9. En hier dames en heren, ziet u weeral dat u voor de gek en bij de neus bent genomen. Net als dat er 3000 man opgeofferd werd in de VS om zo als gepland Irak binnen te vallen en tevens de mensen wereldwijd te controleren, zo worden nu een paar duizend mensen door de eigen overheid opgeofferd om legitiem de EU uit te breiden en alweer de mensen te onderdrukken. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Het afschaffen van het referendum in Nederland (het enige land dat dwarslag bij het associatieverdrag), angst aanjagen voor een onschuldig griepvirus, het dwarsbomen van de beste en enige president van Amerika sinds decenia die vrede bracht (de heer Donald Trump), het groots in het nieuws brengen van de zogenaamde misdaden. Feit is, feit blijft dat uit alles blijkt dit een opgezet plan is van jaaarren. Binnen 2 dagen na het conflict werd er een spoedwet doorgejast dat ukrainers mogen werken, men moet zorgen dat ze gehuisvest worden en zal er geen screening plaatsvinden. Binnen 6 dagen zei men al dat deze mensen niet meer terug gaan. Op dezelfde dag waren er 4 bombardementen op burgerdoelen in landen op amdere plekken van deze aarde. Oorverdovend was het zwijgen van de media hierover. Keurig in opdracht wordt er alleen maar geschreven over het Roode Gefhaar, net als in de jaren 60. Want een bevolking die leeft in angst is wat men wil, daar kun je alles mee doen. Maar goed als altijd Horende Blind en Ziende Doof

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -