28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

AntilliaansDagblad | Klimaatverandering treft Bonaire keihard

Een vijfde van het eiland dreigt in zee te verdwijnen Kralendijk/Amsterdam - Bonaire wordt hard geraakt door klimaatverandering als er niet wordt ingegrepen. Dit blijkt uit een gisteren...

AntilliaansDagblad | ‘Cft op stoel van Staten’

Oranjestad - De Arubaanse parlementsvoorzitter Edgard Vrolijk (MEP) vindt dat het College financieel toezicht (Cft) te veel op de stoel van bestuurders en Statenleden zit en eigen...

AntilliaansDagblad | Fundashon Verriet belandt in de min

Directie: Zorgvuldige aansturing heeft verlies lager gehouden Willemstad - Fundashon Verriet, dochterstichting en onderdeel van De SGR-Groep, heeft het jaar 2021 afgesloten met een exploitatietekort van bijna vier...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Toerisme als vak op school

Willemstad - Op Wereldtoerismedag lanceerde de Curaçao Tourist Board (CTB) toerisme als vak voor basisscholen en speciale scholen. De introductie van toerisme als vak op school zal helpen...

AntilliaansDagblad | ‘Afhankelijkheid steeds groter’

Tijdens Ipko: Calamiteiten verstoren de cohesie en samenwerking Willemstad - Na elke calamiteit wordt het afhankelijkheidsvraagstuk binnen het Koninkrijk benadrukt. Dat leidt niet tot meer cohesie en samenwerking. Ipko,,In...

ParadiseFM | Loslippige politieagent en Sbab-medewerker gestraft

Een politieagent en een medewerker van Sbab zijn gestraft voor het doorspelen van informatie. De 43-jarige belastingmedewerker kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd...

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

HLN | Zelfs in veilige delen van Oekraïne voelt iedereen oorlogsstress

Oekraïners in het treinstation van de westelijke stad Oezjhorod. © Photo News

Het dagelijks leven in Oekraïne gaat gewoon door in de gebieden waar de oorlog niet woedt. Mensen doen boodschappen in volle winkels en gaan naar hun werk, kinderen spelen in speeltuinen. Maar wie even onder de oppervlakte kijkt, ziet ook in die veilige regio’s veel verborgen leed.

“Iedereen kent wel iemand die op de vlucht is geslagen. Iedereen voelt de stress”, zegt Arnold van der Werff aan persagentschap ANP. De Nederlander is voor het Rode Kruis actief in de stad Oezjhorod.

Oezjhorod ligt in het verre westen van Oekraïne, direct aan de grens met Slowakije. Steden als Charkiv, Donetsk en Marioepol liggen meer dan 1100 kilometer naar het oosten.

Miljoenen Oekraïners zijn op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. De meesten blijven in eigen land. Van der Werff: “Hier in de provincie wonen 1,2 miljoen mensen en nu zijn er 400.000 vluchtelingen. Dat is alsof we in Nederland 5,5 miljoen mensen opvangen. Dat is onvoorstelbaar.”

Die ontheemden zijn soms alles kwijt. Niet alleen hun huis en een deel van hun bezittingen, maar ook hun baan. “Dat betekent dat ze geen inkomsten hebben. En in deze regio liggen niet 400.000 banen voor het oprapen. Voor die mensen is het moeilijk om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Daarom geeft het Rode Kruis ondersteuning, zodat ze bijvoorbeeld medicijnen kunnen blijven betalen.”

Het lukt Oezjhorod voorlopig nog om de gevluchte landgenoten te helpen. “Het overgrote deel slaapt bij mensen thuis op de bank, of op matjes in logeerkamers, of in opvangplekken. Op dit moment merk ik geen tweespalt, maar als het conflict nog maanden duurt, is het moeilijk om te voorspellen of dat zo blijft.”

Van der Werff werd onlangs in het Nederlands aangesproken door een Oekraïner. “Die man kwam uit de Donbas-regio in het oosten. Hij heeft een Nederlandse stiefvader en zijn moeder woont in Nederland. Hij was naar Oezjhorod gegaan om zijn vrouw en kinderen naar de grens te brengen, zodat zij naar Nederland konden gaan.”

Zelf mag hij het land niet uit, alle volwassen mannen moeten in Oekraïne blijven. “Hij ging door naar Kiev om bij vrienden te blijven en de ontwikkelingen af te wachten. Het stelde hem gerust dat zijn gezin veilig de grens over was, maar hij was er duidelijk emotioneel onder.”

In Oezjhorod hoort Van der Werff bijna elke dag de sirenes afgaan, als waarschuwing voor een mogelijk bombardement. Tot nu toe was het steeds loos alarm. “Maar het betekent dat er op een andere plek in het land wel een raket neerkomt en schade aanricht, dat er mensen door overlijden. Dit is geen oefening. Overal waar ik kom, kijk ik nu eerst waar ik ben, hoe ik kan vluchten. Ik blijf uit de buurt van glas.”

Bron: Het laatste Nieuws.be

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

53 reacties

 1. Nu hoop ik dat onderstaande niet uit de pen van de commentpolis komt, maar van iemand die zijn of haar comment niet geplaatst kreeg en aan commentpolis heeft gevraagd dit te plaatsen. Best wel zorgelijk dat deze vuilspuiterij op zo een net fora geplaatst kan worden. Ik neem aan dat dit verwijderd wordt wegens “in strijd met de regels”?
  —————————————————————————————
  Commentpolis donderdag 5 mei 2022 op 14:34
  @tico: u overtreedt regels waaruit blijkt dat u absoluut geen erudiet persoon bent, maar een ordinaire boerenpenis.
  U bent onnodig vexatoir en onbeschoft.

 2. @tico: u overtreedt regels waaruit blijkt dat u absoluut geen erudiet persoon bent, maar een ordinaire boerenpenis.
  U bent onnodig vexatoir en onbeschoft.

 3. Deze reactie is vewijderd wegens strijd met de regels.

  Laatste keer @Tico, anders wordt het wat anders dan een ban van een weekje.

  Commentpolis

 4. Ach Tico ik begrijp dat Putin nu zelf WO II veteranen wil gaan inzetten met WO II materieel want de huidige lichting kan alleen maar ziekenhuizen bombarderen en burgers vastbinden en dan vermoorden.

  Zelfs hun vlaggenschip kon vanaf de kant tot zinken worden gebracht..

 5. Terwijl Mano en John zitten te kissebissen over trollen en wat dies meer, lees ik dat Rusland op het punt staat de oorlog te verklaren. Tja nu gaan we zien wat we aan de EU, NAVO en VS hebben. Ik schat dat die niet verder komen dan de eigen bevolking in de kou te laten zitten. Als we kijken naar de landen die Rusland steunen, dan zal dat nog een hele kluif worden. Maar goed, wij kunnen er niks aan veranderen. Hopelijk ziet men dat ook in.

 6. @Mano
  Ik blijf het grappig vinden.

  Wat de rest betreft er is iets goed verkeerds aan @Tico M.
  Als iemand zoveel bs ventileert elke keer weer dan zit er echt wel een grote steek los. Het is natuurlijk niet normaal dat je jezelf constant een veer in je achterwerk blijft rammelen, iedereen aanvalt die anders denkt, ergo maar door blijft gaan met raaskallen.
  Je hebt het al een keer aangehaald, een inferiority complex maar zeer zeker een narcist pur sang.
  Heel erg deze mensen, de troll in ultimo forma.

 7. @John schreef;
  “Ik weet niet hoe erudiet @Tico M zomaar 2 YdK van dit forum heeft verrast was dat nu inTsjechië of ergens in Punda, maar ik vind het wel frappant dat ze zomaar op je pad komen eigenlijk. En dan nog wel De Tico Martina.”

  Frappant is het zeker John. Volgens Tico M. hadden die 2 niet eens in de gaten dat ze met hem van doen hadden. M.a.w., die 2 KKCeejers kenden hem niet. Dát is inderdaad frappant. Als je even doordenkt betekent het dat hij wél precies wist hoe zij eruitzien. Hebben die 2 misschien ooit hun pasfoto’s op het forum geplakt? Hoe of waaraan hij die 2 KKC-forumleden heeft kunnen herkennen is dus een raadsel. Helderziendheid? (lol)

  Ik begin zo langzamerhand genoeg te krijgen van Tico M., hij is niets meer of minder dan een internettrol. Daar heb ik hem overigens wel vaker van beschuldigt. Hij liegt, verzint er op los, overdrijft, verspreidt bewust complottheorieën. Hij is zwart maar schijnbaar aanbidt hij extreemrechtse figuren die hem overigens vanwege zijn kleur niet moeten, hij gebruikt ook vaak extreemrechtse taal etc & etc. Dus de man probeert zoals het een echte trol betaamd heel veel aandacht te genereren.

  Ik heb voor de zekerheid toch maar even gegoogeld wat een internettrol precies is. Het komt voor mij niet als een verrassing aan dat Tico M. inderdaad aan alle kenmerken van een internettrol voldoet. Trollen zijn vaak figuren die zich onheus bejegend voelen, het kan zijn door de politiek, het bedrijf waar ze werken of werkten of de maatschappij.

  @John schreef;
  “@Mano
  Ik geloof je meteen.
  Maar grappig is het wel.”

  Nou, het is niet grappig bedoelt. Natuurlijk ben ik me wel bewust, met name als ik me in de centra van de steden begeef, van de Kurazoleños of Antillianen, ik herken hen dan aan het Papiamentu die zij praten, hoewel sommigen alleen maar Nederlands spreken. Het is natuurlijk niet zo dat ik hen discrimineer. Ik zeg ook weleens, kontabai, bon. Maar ik heb niet, noch voel ik, de behoefte om me met allerlei Eilandgenoten bezig te houden of vriendschap te sluiten óf naar fiestas te gaan alleen maar omdat zij ook van het eiland afkomstig zijn. Je kunt rustig stellen dat ik zeer selectief en kieskeurig ben, en dat niet alleen t.o.v. de YDK, maar t.o.v. iedereen. Ik schaam me er ook niet voor. Het is wie ik ben.

 8. Ik weet niet hoe erudiet @Tico M zomaar 2 YdK van dit forum heeft verrast was dat nu inTsjechië of ergens in Punda, maar ik vind het wel frappant dat ze zomaar op je pad komen eigenlijk. En dan nog wel De Tico Martina.

  @Mano
  Ik geloof je meteen.
  Maar grappig is het wel.

 9. @John schreef;
  “Overigens vind ik deze zinsneden wel opvallend voor iemand die zgn in Tsjechië woont:

  “ Ik ken eigenlijk maar een paar Kurazoleños, en die zie ik zeer zelden omdat ze in andere provincies wonen.”.

  Sinds wanneer is Tsjechië een provincie. Lol dit.”

  @John je vergist je. De door jou aangemerkte zinsnede komt uit mijn koker, en het is niet gelogen maar de volle waarheid.

 10. @Tico Martina schreef;
  “En je kan wel roepen dat je niet met yui di Korsou omgaat blablabla, maar in een of andere setting kom je mij wel tegen. Zo ben ik al twee reaguurders van dit platform tegengekomen en hebben we een praatje gemaakt, zonder dat ze doorhadden, de eer te hebben dat ze met De Tico Martina spraken.”

  Tico M., nu begin ik echt verveeld te raken van jou geshit. Je kent mij niet, je weet niet eens hoe ik eruitzie. Dus hoezo denk je mij in een andere setting tegen te zullen komen? Snap je nou echt niet dat niet elke Curaçaoënaar van hetzelfde is als jij? Of het gros? Plat gezegd ben ik niet het type YDK die jij bent en/of waarmee jij omgaat.

  Moet ik je echt alles uitleggen? Een man die zichzelf zo ongelooflijk intelligent en wijs vindt, en die beweert de geschiedenis zo goed te kennen kent de culturele bevolkingsgeschiedenis van zijn eigen eiland niet? Geloof je nou echt dat elke Kurazoleño uit hetzelfde milieu of uit dezelfde klasse als jij afkomstig is?

  Je beweert glashard dat je 2 KKC-forumleden bent tegengekomen die niet eens in de gaten hadden met jou van doen te hebben. Het enige wat ik kan bedenken is dat jullie elkaar al kenden of dat je gezegend bent met een soort van helderziendheid waarmee je elk forumlid letterlijk dwars door het forum heen kunt zien, dus kunt zien hoe zij eruitzien! (lol)

  Snap je nu waarom het zo leuk is met jou de draak te steken? Juist, omdat je ongeloofwaardig bent en met de dag ongeloofwaardiger wordt! Je zorgt er hoogstpersoonlijk voor door anderen niet serieus genomen te worden. Je gedraagt je niet alleen als een clown maar je hebt ook alle kenmerken van een trol! (lol)

  Nog 1 vraagje Tico M.

  Hoe komt het dat je zo ontiegelijk je best doet om iedereen te willen overtuigen van jouw ongelooflijke hoge intelligentie en jouw haast ongeëvenaarde wijsheid? Waar komt dat vandaan joh?
  Heeft het misschien te maken met een soort van minderwaardigheidscomplex? Ben je misschien tijdens je jeugd te vaak voor dom uitgekafferd door vriendjes of familieleden? Ik weet het niet vandaar ik het vraag. Maar je hoeft het natuurlijk niet per se uit te leggen.(winki)

 11. Neen @Tico M
  U bent inhoudelijk ingegaan op uw eigen hersenspinsels.
  Ik heb niets over raadgevende referenda vermeld, wel het het al eerder over Orban gehad.
  En u aangeraden u te verdiepen in de buitenlandse media.
  Maar ik begrijp dat dit uw begrips-vermogen’ te boven gaat.

 12. @John, heeft u inhoudelijk nog wat te melden. Ik ben inhoudelijk op uw reaguursel ingegaan, het minste wat u kan doen is hetzelfde te doen.

 13. Die ‘denken alleen maar aan hun eigen’.
  Kom op man, als zelfverklaard Neerlandicus, erudiet en welke termen je ook allemaal voor jezelf hebt bedacht is dit wel een erg staaltje van not-done.
  Als ik jouw hele bs analyseer analyseer dan begrijp ik waarom je de VSBO op St Juttemis hebt gedaan.
  Ga je schamen man zoveel geraaskal hier neer te zetten.

 14. @Tico: referrendum is referendum,
  “Er werd geschermt” is “er werd geschermd”,
  “noodbefehlen” is “Notbefehlen”,
  “Dat vind u niet erg” is “Dat vindt u niet erg”,
  “… dat het referenda uitslag…” is “dat de referenda uitslagen of de referendum uitslag”,
  “Die denken alleen aan hun eigen”, gadverdamme, gad-, gad-, gadverdamme.
  Voorts: let op uw interpunctie.

  En dat noemt zich erudiet.

 15. @Tico: als zelfverklaard erudiet en weet ik wat nog meer voor ongein, zou je het volgende moeten weten:
  “ofwel” gebruik je in plaats van “of”, zoals in: “Tico is ofwel een ontzettend dom, ofwel een grote fantast.”

  “Oftewel” heeft een concluderende functie. In jouw voorbeeld had je dus “oftewel” moeten gebruiken.

  Daarnaast, Mavo is geen studie. Je hebt derhalve ook niets voortgezet.

 16. @John. In Nederland is het raadgevend referrendum afgeschaft. In Oostenrijk wilde men een prikplicht op ondemocratische wijze erdoor heen drukken. In vele landen van de EU wilde men het Parlement kaltstellen en wat dies meer werd en wordt het parlement niet of niet volledig ingelicht. Er werd geschermt met een pandepaniek om ondemocratische noodbefehllen in te voeren. Doet me denken aan de periode van Snorremans, die een brandje aangreep om het parlement uit te schakelen.

  Maar dat vind u niet erg. Neen de boosdoener is een democratisch gekozen persoon die mensen van hun wel verdiende pensioen wil laten genieten. Meneer ik zou zeggen kom eens langs in Hongarije en spreek met de mensen, dan zie je dat ze over het algemeen best blij zijn met hun regering. Getuige ook het feit dat hij onlangs weeral de meeste stemmen kreeg, en dat het referenda uitslag gerespecteerd werd. Dit in tegenstelling tot die grijnzende paljas die geitenpaadjes en inlegkruisjes gebruikte om de keiharde NEEN toch om te buigen naar zijn drammerige wil. De President van Hongarije stelt de Hongaren en Hongarije voorop. En dat is tegen het zere been van de EUSSR. Vandaar dat hij zijn land beschermde tegen een horde instromers uit De Oost door een hek met een slot erop te plaatsen, toen mevrouw Hangwang uit Duitsland omme dingen riep en dat hij zijn bevolking niet met koud water laat douchen en laat klappertanden van de kou onder de dekens. Zie daar maar eens om te komen bij het kabinet van mevrouw de Heks en meneer Pinokkio met geheugenverlies. Die denken alleen aan hun eigen en de grote bedrijven. En dat meneer, dat is pas een schande. En zo is het

 17. @Mano, lees je nou een keer in mijn beste. Het is maar een zeer klein deel dat aan puin wordt geschoten. Jij hebt, net als de meesten, geen benul hoe groot Ukraine is. Nogmaals ter vergelijking: toentertijd de wijk Roombeek grotendeels weggevaagd werd, bracht de media het ook alsof gans Enschede er niet meer was. Toen leefde het ook niet bij sommigen in steden en provincies veraf. Uiteraard spreken mensen er wel over, maar het is niet zo als men stelt in het artikel dat een ieder wel iemand kent in de gebombaardeerde gebieden.

  Ik heb nimmer beweert dat ik een expert ben qua Slavische contrijen, maar ik heb wel veel gezien en gehoord aldaar. Dus ik heb mijn info niet van de MSM.

  En je kan wel roepen dat je niet met yui di Korsou omgaat blablabla, maar in een of andere setting kom je mij wel tegen. Zo ben ik al twee reaguurders van dit platform tegengekomen en hebben we een praatje gemaakt, zonder dat ze doorhadden, de eer te hebben dat ze met De Tico Martina spraken.

  Enne wijs mij even een wets artikel aan die de handel in zonnebloemolie strafbaar stelt? Illegaal handel drijvem doe ik niet hoor. Ik voorzie in een behoefte. Indien men het niet eens is dan moet men zich wenden tot Heks Ursula van de EUSSR. Die zorgen voor schaarste. Ik zie mijzelf als held, aangezien ik ervoor zorg dat de duitsers gewoon hun Pommes Frites en oliebollen kunnen blijven genieten.

 18. Hongarije nog zo’n mooie.
  Onder Orban moesten ineens rechters met 62 met pensioen en werden honderden rechters geïnstalleerd door rechters die trouw zijn aan de partij van Orban!
  Het constituerend hof werd nota bene ingeperkt zodat wetten door de regering van dit figuur genegeerd konden worden. Zodoende werd de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht aangetast.
  Hoe stupide kun je eigenlijk zijn om te durven stellen dat er in Hongarije aan de bevolking wordt gedacht.

  Man verdiep je in het hedendaagse en lees vooral intern kranten.. Echt schaamteloos wat jij eruit kraait.

 19. Overigens vind ik deze zinsneden wel opvallend voor iemand die zgn in Tsjechië woont:

  “ Ik ken eigenlijk maar een paar Kurazoleños, en die zie ik zeer zelden omdat ze in andere provincies wonen.”.

  Sinds wanneer is Tsjechië een provincie. Lol dit.

 20. @Tico M de erudiet

  Je raaskalt er weer op los.
  Beroepsonderwijs (VSBO) is in de plaats gekomen van het beroepsvoorbereidend onderwijs (BVO) en de MAVO. Speciale vakken voor kinderen die praktijkgericht zijn en liever zo weinig mogelijk in de boeken duiken.
  Het heeft met Leeflang niks te maken want hetzelfde deed zich voor in NL en België alleen heet het daar VBO.

  Probeer je een keer niet beter voor te doen dan je bent. Je rolt namelijk iedere keer weer door de mand.

 21. @Tico martina schreef;
  “@Mano, ik lach me kapot hier. Je hebt al net zo een grote mond als Ruben La Cruz (alias MC Pester). Die schold mij ook verrot en zei ook dat hij nooit met mij zou praten blablabla. Nou tot ik hem in Biblioteka Publiko tegenkwam.”

  Pas maar op dat je je niet te pletter lacht. En vergelijk me ajb niet met jouw Curaçaose vrienden tico M. Ik heb geen enkel YdK vriend. Je hoeft het niet te geloven, maar ik heb 0,0 contact of omgang met de YdK.
  Je zal mij ook nooit ook op een Antilliaans feest tegenkomen, ik mompel misschien maar 1 of 2 keer per jaar een paar Papiamentu woorden. Ik ken eigenlijk maar een paar Kurazoleños, en die zie ik zeer zelden omdat ze in andere provincies wonen.

  Bovendien word ik door de YDK niet eens als YdK beschouwd, ik lijk er niet genoeg op, snap je. Je zal me nooit in een Curaçaose bibliotheek tegenkomen omdat ik alleen bekent ben met Nederlandse bibliotheken. Ik wist overigens niet eens dat er in Nederland een Biblioteka Publiko gesitueerd is. En daar komt nog bij dat ik ook niet weet hoe jij eruitziet, ik weet alleen dat je zwart bent omdat je het zelf hebt vertelt. Dus hoezo komen wij elkaar tegen? En nog iets, ik scheld je niet uit, ik steek de draak met jou omdat je er zelf om vraagt..(lol wink)

 22. @Tico Martina schreef;
  “Ik ben een belezen man en heb veel onderzoek gedaan. Ik heb mijn kennis en wijsheid dus niet alleen uit musea en boeken.”

  Jazeker lezers, jullie lezen het goed. KKC-forum heeft een onvervalste wijsgeer aan boord. (lol)hahahahaha

  @Tico M. schreef;
  “Ukraine ken ik redelijk goed, ben er vaak geweest. Ook Rusland ben ik geweest en overige contreien in de Oost.”

  Hallo YdK Oostganger, vergeet je niet te vermelden dat je je ook hebt verdiept in de Slavische talen waaronder Russisch, Oekraïens, Tsjechisch en Pools? Talen die jij vast en zeker als geen ander beheerst….(lol)

  @Tico M. schreef;
  “Ik spreek met vele Ukrainers en bij de meesten leeft het niet echt.”

  Grappig, de vraag is of je i.p.v. met ‘vele’ Oekraïeners niet met ‘vele’ Oekraïeners van Russische komaf hebt gesproken. Want ik kan me niet of nauwelijks voorstellen dat het die VELE Oekraïeners geen moer kan schelen dat hun geboorteland, hun families en hun steden onder vuur liggen van Russische bommen en kruisraketten. Je liegt dat je niet zwart, maar blauw ziet Tico Martina! hahahahaha

  @Tico Martina ‘de kersverse zonnebloemolieboer’ schreef;
  “Gelukkig kan ik nu flink bijverdienen met mijn handeltje in zonnebloemolie. De Duitsers betalen goud geld.”

  Zooo, dus je bent niet alleen maar een erudiete onderzoeker, wijsgeer, geleerde en wat dies meer zij, maar nu ook nog zakenman. (huh?)
  Je bent dus een zeer druk mannetje, iedere dag naar het laboratorium, tegelijkertijd begeef je je urenlang op verschillende fora, en nu ben je ook nog een illegaal handeltje in zonnebloemolie begonnen? waar haal je toch de tijd vandaan joh. (lol lol lol)

 23. Langzaam keren er weer Ukrainers terug richting hun woningen of hebben daar een aanvraag toegedaan. We gaan zien wie de langste adem heeft. In ieder geval heb ik al besloten dat mocht het alhier te ver doorschieten met het meelopen achter Heks Ursula aan, dat ik verhuis naar Hongarije. Daar denkt men tenminste nog aan de eigen bevolking en laten ze mensen niet letterlijk in de kou staan.

  @Mano, ik lach me kapot hier. Je hebt al net zo een grote mond als Ruben La Cruz (alias MC Pester). Die schold mij ook verrot en zei ook dat hij nooit met mij zou praten blablabla. Nou tot ik hem in Biblioteka Publiko tegenkwam en hij mij hartelijk begroette. We hebben een heel gesprek gevoerd en biertje gedronken. Aan het einde heb ik hem verteld dat hij, tegen zijn eigen belofte in, met DE Tico Martina heeft geborreld. Hij moest toen wel lachen en toegeven dat hij mij inderdaad onderschat had. Dus beste Mano, als je mij tegenkomt zul je niet eens weten dat je met Tico een borreltje doet. Pas aan het einde zul je beschaamd moeten toegeven dat Tico toch wel een toffe peer is.

 24. @Tico Martina ‘de Verhevene'(mocht je willen) schreef;
  @mano, het is goed met je. Ik verhef mij ten opzichte van u. Fijn weekend.

  Ja hoor, met mij is het goed wanna be verheven wijsgeer. Neem aan dat jij de afgelopen dagen weer eens flink hebt gehost/gedanst met rimpelteven die net zo oud of zelfs ouder zijn dan jij.(lol)

  @Tico M. schreef;
  “@Mano weet intussen wel dat hij aan mij een geduchte tegenreaguurder heeft.”

  Nou, ik weet helemaal niks hoor. Wel weet ik intussen, in feite allang, dat je absoluut geen geduchte tegenstander bent. Tot nu toe heeft het mij geen enkele moeite gekost om minstens 80% van vrijwel alles wat je op dit forum neerpent te ontkrachten. Ik weet trouwens heel zeker dat vrijwel elk forumlid die het maar wil diezelfde 80% van en uit jouw verhaaltjes onderuit zou kunnen halen. Zo erg doorzichtig zijn en zwak zijn jouw argumenten. fluitje van een cent! (lol)Hahahahaha

  @Tico M. schreef;
  “Twee erudieten tegenover elkaar zeg maar. Maar ik weet zeker dat als we elkaar tegenkomen we een biertje kunnen doen. dan kan ik hem ook mijn prijzenkast laten aanschouwen, zodat hij kan confirmeren aan de rest dat uwer Tico geen woord heeft gelogen.”

  Hey Tico m., betrek mij niet ongevraagd in jouw fantasieveronderstellingen, ook al bedoel je het grappenderwijs. Het ergste is dat ik niet eens de betekenis kende van ‘erudiet’, moest het effe googelen. Geloof me, ik lijk in niks op jou, noch fysiek, noch mentaal en al helemaal niet qua gedrag. Je bent mijn “absolute tegenpool”! Ik bedoel het niet kwaad, ik beschouw je dan ook niet als vijand of tegenstander. In ieder geval zal ik jou nooit tegenkomen en bier drinken doe ik niet. Maar stel dat het bewaarheid wordt, wat het natuurlijk niet wordt, zal ik je bewust mijden en doen alsof ik je niet ken. Niet omdat ik je haat of discrimineer.

  Nou ja, het komt eigenlijk toch neer op discriminatie, want ook in het echte leven mijd ik opscheppers, fantasten en vooral opdringere gasten. En jij tico M., gelezen een aantal van jouw reacties, bent zo’n typisch opdringerig type. Bovendien ben ik super-immuun voor vleierijen, slijmgedrag en andere door mij niet gewenste gedragingen. Zo, nu weet je ook hoe ik ECHT in elkaar zit. (winki)

 25. @john. vSBO is een Omayra Leeftveelstelang dom gewauwel. In mijn tijd was het MAVO. Let wel niveau D ofwel het hoogste niveau.

  Na de MAVO mijn studie voortgezet

 26. @Tico M
  Het St. Ignatius College, VSBO onderwijs.
  Met alle respect voor de kids daar maar je had als erudiet toch op z’n minst wel je MULO in die tijd kunnen halen.
  Dit is wel lol hoor. Zo val je iedere keer weer door een wel erg grote mand.

 27. @John, ik heb mij inderdaad verdiept in geschiedenis. Ik haalde destijds het hoogste cijfer ooit voor het vak geschiedenis op het St Ignatius college. Het is jammer dat het geen examenvak was want dan had ik een 10 als examencijfer. Ik ben een belezen man en heb veel onderzoek gedaan. Ik heb mijn kennis en wijsheid dus niet alleen uit musea en boeken. Ukraine ken ik redelijk goed, ben er vaak geweest (zoals eerder vermeld zijn daar enige dependances). Ook Rusland ben ik geweest en overige contreien in de Oost. Vandaar dat ik iets anders sta tegenover wat er momenteel gaande is, en me niet laat leiden door gekleurd nieuws die mij een bepaalde kant op proberen te duwen.

  Ik spreek met vele Ukrainers en bij de meesten leeft het niet echt. Wij in Europa merken er wel veel van aangezien de prijzen flink gestegen zijn. Gelukkig kan ik nu flink bijverdienen met mijn handeltje in zonnebloemolie. De Duitsers betalen goud geld.

 28. Ah ya @Tico M daar ging ik toch even voorbij aan het feit dat je als erudiet een ‘eclectische lezer, naar goede klassieke films en een verfijnde waardering voor kunst hebt’, (bent) de disco moet ik niet vergeten eraan toe te voegen. Vooral goed belezen in de wereldgeschiedenis. Maar neen hoor je raaskalt er eigenlijk alleen maar op los. Je weet dat een erudiet niet de terminologie gebruikt die jij uit?

  Verder heb ik nog een broekzak vol aliassen, zoals zovelen zijn op het forum. Ik sluit me gewoon aan. Lol dit.
  Dus zeg maar welke naam jou verder aanspreekt.

 29. @John. Naar ik heb vernomen wonen er een paar YDK in Tsjechie. Nee ik ben Tico, de enige echte. Ik ben niet iemand die eerst komt beweren dat dit de laatste reactie is op KKK en daarna onder andere alias komt reageren.

  Mano weet intussen wel dat hij aan mij een geduchte tegenreaguurder heeft. Twee erudieten tegenover elkaar zeg maar. Maar ik weet zeker dat als we elkaar tegenkomen we een biertje kunnen doen. dan kan ik hem ook mijn prijzenkast laten aanschouwen, zodat hij kan confirmeren aan de rest dat uwer Tico geen woord heeft gelogen.

 30. Zo zeg lange stukken schrijven jullie naar elkaar.
  @Tico
  Het klopt toch dat jij ‘ikke’ bent de ook in Tsjechië woonachtige YdK.
  Lol.

 31. @Tico Martina de Alwetendheid in eigen persoon schreef;

  “Mano, ben je dom, stom of gewoon dronken. jij beweert dat velen sinds het “uitbreken van de oorlog” zich hebben verdiept in ukraine. Ik vraag in welke zin zij dat hebben gedaan. beantwoord deze vraag.”

  Je liegt of je kunt gewoon niet lezen! Ik heb nergens opgeschreven dat velen zich hebben “verdiept” in Oekraïne. Ik schreef dat velen “zich hebben geïnformeerd” (of zich hebben laten informeren) over Oekraïne”. Zich informeren over Oekraïne heeft niet dezelfde betekenis als “zich verdiepen in Oekraïne”. Zich verdiepen in iets betekent volgens mij iets uitgebreid bestuderen, het woord ‘diep’ zegt het al.

  Weet je wat het is tico M., je hebt jouw vraag fout/verkeerd opgesteld. lees maar hoe je de vraag stelde..

  Tico M. schreef;
  “@Mano, en vertel mijn beste,, hoe verdiepen mensen zich nu in Ukraine?”

  En ja, ik kan niet anders dan nogmaals herhalen dat je een oerdomme vraag stelt. Of geef gewoon ruiterlijk toe dat je de vraagstelling anders anders had moeten formuleren.
  Je bent toch haast een neerlandicus? Toch een Neerlandia prijswinnaar? hahahahaha

  @Tico Martina schreef;
  “Velen op Curacao en de rest van de wereld weten niks maar dan ook niks van ukraine.”

  En n.a.v. bovenstaande domme maar bovenal opschepperige lulopmerking “ik Tico M. weet alles en de rest van de wereld weet geen moer” schreef ik het volgende;

  “Maar sinds het uitbreken van de oorlog hebben veel, natuurlijk niet letterlijk allemaal of iedereen, van die volgens jou onwetende mensen zich over Oekraïne geïnformeerd.”

  Ik drink trouwens nooit alcohol, ik zuip niet Tico M. En áls er op dit forum een stommeling rondstruint dan ben jij het Tico M. (lol)

 32. @Mano, ben je dom, stom of gewoon dronken. Lees je eigen reactie van vrijdag 29 april 07.16. jij beweert dat velen sinds het “uitbreken van de oorlog” zich hebben verdiept in ukraine. Ik vraag in welke zin zij dat hebben gedaan. beantwoord deze vraag. De meeste mensen kunnen rusland of ukraine niet eens aanwijzen op de blinde topografische kaart, maar hebben wel een mening erover.

 33. @Tico Martina schreef;
  “@Mano, en vertel mijn beste,, hoe verdiepen mensen zich nu in Ukraine?”

  Aiaiaai, wat een stomme vraag zeg. Neen, het is geen domme vraag, maar een stomme vraag en dat in de letterlijke zin van het woord! Want hoe kan ik nou weten ‘hoe’ de Oekraïners in Oekraïne zich verdiepen? Of in ‘wat’ zij zich verdiepen? Behalve het feit dat ik niet Oekraïens ben en ook niet in genoemd land woon kan ik me er wel iets bij voorstellen. Als Oekraïner in Oekraïne zou ik mij gezien de oorlog (= zinloze moordpartij maar helaas de mens eigen) in overlevingsstrategieën verdiepen.

  Dus ik weet niet in wat of hoe de echte Oekraïners zich nu verdiepen! Stomme nergens opslaande vraag, dat schreef ik al. Maar aangezien jij “Tico M. de Alwetende” in eigen persoon bent, neem ik aan dat jij wél kunt vertellen hoe de mensen zich nu in Ukraine verdiepen. Want je zal ook wel een oorlog hebben meegemaakt. Toch?

  Hey Tico M., wat dat is dat nou met dat slijmerig overkomende “mijn beste”? Het kan toch ook gewoon normaal “beste” i.p.v. “mijn beste”. Ik ben niet jouw beste, wat is dat nou? Ta kiko es aki he?(lol)

 34. @Commentpolis schreef;
  “@Mano, hier ben ik ook geen voorstander van.”

  Okay, ik snap het, maar misschien kan u de beheerder hierover aanspreken. Want het is niet eerlijk. Het is eerlijker als de reacties niet aangepast kunnen worden. De allereerste reactie/gedachte van een reagerende forumlid is gewoonlijk de eerlijkste. (wink)

 35. Beste commentpolis,
  Waarom heb ik 4 minuten om mijn reactie te bewerken? Vreemd hoor, ik vind het raar, ik wil niks bewerken.

 36. @Johanna, ben heel vaak op zakenreis in Hongarije en niks gemerkt dat ik niet mag zeggen of schrijven wat ik wil. Ben zelf al eens bij ome Orban op de koffie geweest, toffe peer als ik zo vrij mag zijn.

  Ik wil zeker niet beweren dat u uw informatie alleen van horen zeggen heeft, en nooit persoonlijk in Hongarije bent geweest. Alleen vraag ik mij af of uw bron wel klopt

 37. @Tico Martina schreef;
  “Velen op Curacao en de rest van de wereld weten niks maar dan ook niks van ukraine. Verdiep je erin en ga dan het eerlijke verhaal vertellen.”

  Het is helemaal niet gek of vreemd dat de meeste mensen niks weten van de OostEuropese landen. Sterker, de meeste mensen weten niks van de wereld. Dat betekent natuurlijk niet dat die mensen dom zijn. In het algemeen houden mensen zich bezig met hun eigen dagelijkse besognes. Maar sinds het uitbreken van de oorlog hebben veel, natuurlijk niet letterlijk allemaal/iedereen, van die volgens jou onwetende mensen zich over Oekraïne geïnformeerd.

  @Tico M. schreef;
  “Hongarije is slimmer, zo blij dat Orban er zit.”

  Ja hoor, wees maar blij dat Orban er zit, maar Orban is niet jouw vriend. Hij is namelijk niet bepaald gecharmeerd van zwarte kroesharige schreeuwlelijkerds die bovendien in de waan verkeren alles, maar dan ook werkelijk alles, beter dan wie dan ook weten. (lol) hahahahaha

 38. Zoals altijd vergeet Tico dat hij hier mag zeggen en schrijven wat hij wil. Probeer dat maar in Hongarije.
  Daar gaat het om Tico.
  Hier zal niemand je de mond snoeren. Probeer dat maar es onder dat soort “leiders”.

 39. Gelul voor de buhne dat Ukraine aan de winnende hand is. Je ziet nu al dat Rusland de gaskraan dicht heeft gedraaid voor Polen en Bulgarije. Betalen zullen jullie en in Roebels. En die heks Ursula maar krijsen dat men niet moet toegeven. Nee vreselijk mens dat je bent, want jij hebt er geen last van, maar de bevolking wel. Die willen ook lekker warmpjes douchen en een warme hap genieten. Hongarije is slimmer, zo blij dat Orban er zit. Een echte leider met visie. Die geeft tenminste om zijn bevolking. Dat kunnen we van Marc Prutser en Pikkie Paljas niet zeggen.

 40. De laatste tijd horen we steeds meer, Oekraïne is aan de winnende hand, Oekraïne gaat de oorlog winnen. Nou als het zo is, dan zal het wel een pyrrusoverwinning zijn. Het land is kapot geschoten en er zijn miljoenen mensen gevlucht.

 41. De Oekraïne, had niet moeten zeggen we willen lid worden van Nato.. En Europa.
  Maar ja aangespoord door de VS die nu wijselijk z.n smoel houdt, ja nu moeten ze lijden.
  En de Vs oefent pressie uit om bondgenoten wapens te alten leveren.
  We zouden ook tegen de VS kunnen zeggen.
  Smoel houden, Jullie zijn failliet en leven op krediet.
  Dus laat Poetin zijn gas en olie en graan leveren tegen lagere prijzen.
  Ik denk we moeten de vs eens een keer zien wat ze werkelijk zijn.
  En verkwistend stelletje egotrippers. Met een gat in hun hand. Ze zijn volslagen failliet.

 42. Hierboven, kort door de bocht met drogredenen. En…..zonder zelf enige informatie te geven, als je het dan allemaal zo goed weet.
  Alleen negativisme om er vanaf te zijn.

 43. Ik wil wel zo’n lekker ding opvangen. In mijn huis.
  Maar helaas, het is een beetje van mijn bed show.

  Laten wij serieus zijn. Wie neemt iemand in huis wetende dat het wellicht een fanatico van Stepan Bandera zou kunnen zijn. A mi no.

  Zelfs Elinsky, een jood, steunt Bandera.

 44. @ericlapas, zoals altijd een rake en ware analyse van de feiten. Het bedrijf waar ik werk heeft vestigingen in Ukraine, en het leven gaat gewoon door. Enkelen halen zelf de schouders op en zeggen “ukraine is groot, wij hebben er geen last van”. Toen de wijk Roombeek werd weggevaagd leek het ook of gans Enschede opgeblazen was als we de media mochten geloven. Maar velen merkten er niks van. Vanaf het begin zei ik al dat de echte getroffenen niet naar het westen kunnen vluchten. De meesten die nu in het beloofde land zitten, wilden allanger weg daar. Nu is hun kans. In Polen krijgen ze 500 zloty de kind plus een uitkering. In Nederland staat een gespreid bedje en gratis geld voor hun klaar. In Duitsland precies hetzelfde. Ja gekke Henkie dat ze ooit nog teruggaan naar dat door en door corrupt land met een acterende CLOWN aan het hoofd. Ik zou hetzelfde doen hoor daar niet van, maar laten we stoppen met huilie huillie jankverhalen. Velen op Curacao en de rest van de wereld weten niks maar dan ook niks van ukraine. Verdiep je erin en ga dan het eerlijke verhaal vertellen.

 45. “Iedereen kent wel iemand die op de vlucht is geslagen. Iedereen voelt de stress”. Dat is net zo een flauwekul als iedereen op Curaçao is familie van elkaar. Als we de verhalen horen van Nederlanders die spijt hebben dat ze Oekraïnen in huis hebben genomen, zit een groot verschil tussen de Oekraïners op de vlucht. Er zijn verhalen van gezinnen uit Oekraïners die in hun bolide zijn gevlucht en verwachtte dat de Nederlandse gezin die hen in huis heeft genomen ook nog als een soort bediende voor hen aan de slag gaat.

  Wat wij duidelijk zien is dat de grootste groep die achter is gebleven geen Engels spreekt en ook geen geld had om te vluchten. Het is overal hetzelfde verhaal ook hier op Curaçao zagen we dat met Corona, de armen zijn aan de heidenen overgeleverd.

  Als de epidemioloog zegt dat je 10x per dag je hand moet wassen en afstand moet houden, staat hij niet bij stil dat de meeste mensen hier door geld gebrek een kamer moeten delen en je wel geld moet hebben om zeep te kopen en ook stromend water moet hebben. De epidemioloog zal die onderwerpen niet aankaarten want dan zal geen cola debrot prijs en lintjes krijgen.

  Het is wel te merken dat de oorlog in Oekraïne steeds meer op de achtergrond raakt, zelfs CNN besteed niet dagelijks aandacht meer aan en de meeste journaals in Europa beginnen meer met binnenlandse thema’s en hebben het niet over de oorlog.

  Oekraïne is samen met global warming een goed voorbeeld van hoe zogenaamde wereld leiders die vaak aan dure buffet zitten en in de beste hotels ter wereld logeren, een potje van hebben gemaakt.

  Het is toch ongelooflijk dat landen terughoudend waren met hun NAVO contributie terwijl ze wel de oorlogskas van Rusland met miljoenen bleven spekken door het afnemen van Russisch gas.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -