31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

DolfijnFM | Partijvoorzitter MAN ziet gevaar voor Curaçao door Oekraïense oorlog

De huisarts en partijvoorzitter van de MAN | Persbureau Curacao

Yves Schoop, partijvoorzitter van MAN, kijkt met afschuw naar de oorlog in Oekraïne. Dit vertelde hij in een interview met Dolfijn FM. Hij vindt het bizar dat een land het in de 21e eeuw in zijn hoofd haalt om een ander land binnen te vallen, tegen alle verdragen in.

Als partij veroordelen ze dit gedrag dan ook ten zeerste. Daarnaast zijn er volgens Schoop wel degelijk gevaren voor Curaçao. Zo gelden de sancties die Nederland heeft getroffen tegen Rusland ook voor het eiland. Zo kunnen alle Russische bedrijven geen internationale transacties doen en hiermee worden ook Russische ondernemers op het eiland getroffen.

Ook bevindt Curaçao zich rondom een aantal landen die Rusland zullen steunen, zoals Venezuela en Brazilië. De partijvoorzitter snapt niet dat premier Pisas nog niet heeft gereageerd op de situatie en hij hoopt dat hij snel het volk zal informeren.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. @tico Martina er is nu opeens zoveel aandacht , omdat zo’n etterbak dictator putin mensen vermoord , huizen , families uiteenrukt kapot maakt laten vluchten, en als hij zijn zin niet krijgt kernwapens zal gebruiken en dan ben jij er ook bij .

 2. Ach ja nu is men opeens verbaasd en verontwaardigd. Nou ik verbaas mij over de domheid, onwetendheid en hoe makkelijk het is om hele bevolkingstammen te mennen en beinvloeden. Een ieder met een greintje historisch besef weet dat Ukraine en Rusland al bijna een eeuw in conflict zijn. Waarom is er opeens zoveel aandacht voor? Waarom is men er nu opeens als de kippen bij om alles wat Russisch is aan te pakken. Sporters, gewone burgers en bedrijfjes worden opeens aangepakt en verhinderd. Paralimpiers die hard hebben getraind en wel wat anders aan hun hoofd hebben, worden 1 dag voor aanvang van de spelen opeens geweerd. Puur op basis van afkomst en nationaliteit. En maar roepen dat Putin een dictator is, nou geef mij maar twee daarvan inplaats van de “democratie” die er nu is. En wat is er gaande dat opeens op Curacao allerlei non figuren als Sushi, Schroop etc hun bek lopen te roeren dat zij ook wel bang zijn voor Rusland. Slecht geweten wellicht. Putin weet niet eens waar Curacao ligt en heeft wel wat anders aan zijn hoofd.

 3. Ja stel Venezuela, Rusland Amor zou Curacao aanvallen.
  Wat dan.
  Dan moeten we naar Nederalnd kijken of die zegt.
  pfff laat het maar gaan. De kosten zijn te hoog, de herrie ook.
  Paar jaar Venezuela en dan pakken we het weer terug.
  1 walrus en een bootje. Paar kruis raketten en ja.
  Einde van de herrie.
  Denk daar maar eens over na.
  Want dat begint de wereld politek te worden.

 4. Yver Schoop vreet elke dag zijn boordje eten schoon leeg zo te zien aan zijn waterhoofd rn die komt weer met een stemmen trekker politiek MAN lul verhaal. nou Schoop je lult goed maar je vreet nog beter.

 5. Deze egoïstische hufter wijdt geen woord met medeleven aan de bevolking van Oekraïne; denkt alleen aan de eigen portemonnee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...