26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Curaçao werkt aan eigen luchtvaartmaatschappij

HomeLandenCuraçaoTelegraaf | Curaçao werkt aan eigen luchtvaartmaatschappij

Koen Nederhof

Het vliegveld van Curaçao, Hato Airport.
© ANP
Curaçao werkt aan een eigen nationale luchtvaartmaatschappij, die ook op Schiphol moet gaan vliegen. Dat zegt minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling in gesprek met De Telegraaf. Hij laat momenteel onderzoek doen naar de haalbaarheid van het plan.

„We moeten hier wel voor gaan. We zien dat andere eilanden dit ook doen. Bovendien kunnen we niet langer accepteren dat onze economie afhankelijk is van een privébedrijf”, verwijst hij onder meer naar KLM. De luchtvaartmaatschappij maakte zich vorig jaar immens impopulair op Curaçao door plots de helft van de vluchten te schrappen. De economie, nog herstellende van corona, kreeg zo een nieuwe klap.

Cijntje erkent dat een eigen carrier een project van de lange termijn is, zeker als die de oceaan over moet kunnen steken. „Daarom zoeken we daarnaast strategische partnerschappen met partijen die investeren in het eiland en dus niet zomaar de stekker eruit kunnen trekken.”

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. @Brian S. Neen ik denk met weemoed aan DCA. Zoals gezegd een zeer fijne vlucht gehad en vond het het beste tot nu toe. Ja wat je schrijft is zeker waar. Kijk wie destijds in de regering zaten en het parlement. De bysides, debiele neefjes en nichtjes en waardeloze friends vlogen idd gratis en voor niks mee.

  bron https://nl.wikipedia.org/wiki/Statenverkiezingen_Cura%C3%A7ao_2002
  Partij[1] 2002
  # stemmen %[5] zetels
  FOL 18.383 27,38 5
  PAR 16.443 24,49 4
  PNP 10.706 15,94 3
  PLKP 9.695 14,44 2

 2. Met weemoed denk ik terug aan DCA. Een zeer fijne lijnvlucht. DCA had maar een leven van 3 jaar.. Wellicht heb je meer weemoed aan ALM?

  Maar goed een maatschappij met zoveel mensen in dienst die wel op de payroll staan maar niet werken (waaronder dik betaalde managers) en de Curacao-Miami vlucht zat voor 50 procent vol met familieleden en bysides van politici die niet betaalden dan is het moeilijk om een vliegtuigmaatschappij met winst te opereren.

 3. Met weemoed denk ik terug aan DCA. Een zeer fijne lijnvlucht. Ik heb het mogen meemaken met mijn vrouw (toen nog mijn vriendin). We vlogen business class en wat een service. Helaas is het ten ziele gegaan. Had niet gehoeven als men een vooruitziend blik had. Wat velen echter vergeten is dat mede de hysterie van de mensheid er toe heeft bijgedragen. Omdat er wat objecten zich boorden in de foeilelijke en intussen aan sloop toezijnde torens in new york, ging men over de gehele wereld op de paniek toer. Dus mocht het Sabena vliegtuig niet vliegen omdat die geen veilige deur zou hebben die mannen met woeste baarden en stanley mesjes zou kunnen tegenhouden. Enfin onze wijze Omayra heeft beloofd dat er een verbeterde versie van DCA zou komen dus ik ga ervan uit dat zij haar belofte nakomt. Anders is het wel heel knap hoe zij en een vliegtuig en een boot kan laten verdwijnen. Omayra Coperfield zullen we haar dan noemen

  Ik hoop dat het lukt in ieder geval om nu een eigen maatschappij te krijgen.

 4. Alweer hunga grandi , we kunnen niet eens onze eigen broek ophouden .
  Pensa grandi y hunga grandi .
  Het is weer vreemd , heel vreemd .

 5. Daarom zoeken we daarnaast strategische partnerschappen met partijen die investeren in het eiland en dus niet zomaar de stekker eruit kunnen trekken.

  Dit soort partijen gaan echter geen geld investeren om daarna een groepje politici van Curacao die envelopjes willen of gratis business class vliegen.

  Is geheim dat er in het verleden serieuze maatschappijen waren die plannen met Curacao hadden maar dankzij de overheid hier van afzagen.

 6. De regering is alleen goed in het verkopen verpatsen van bedrijven en het verkwisten van geld. Daar zijn ze altijd strategisch parter in.
  Als het rendabel zou zijn om op een peip klein eilandje te vliegen dan stonden luchtvaart maatschappyen zelf wel op de stoep.
  En wat een ander klein flut eilandje doet telt niet.

 7. Waarom niet de tijd steken om Hato weer cat 1 te maken anders kan je toch niet op de USA vliegen.

  En geen enkele airline kan winst maken als er heel veel mensen gratis mee mogen vliegen

 8. Oh Jeetje!! Heeft Ruisandro Cijntje op zijn kantoortje zitten oefenen en spelen met papieren, papier van memo’s van alle mislukte eigen luchtvaartmaatschappijen ALM & Insel Air, vouwvliegtuigjes die gelijk in de gordijnen bleven hangen en ter aarde storten. Een landje als Curaçao met ongeveer 145.000 inwoners kan het geld wel stukken beter besteden aan wegen herstel en de onderstand bedragen verhogen, drinkwater voor iedereen, het eiland eens goed schoonmaken dan dat geld weg te gooien aan een weer tot totale mislukking gedoemde EIGEN VLIEG-MAATSCHAPPIJ. Cijntje kan beter een inschrijving starten aan oudijzerboeren die de raffinaderij komen slopen. Daarna het terrein goed schoonmaken een resort bouwen met eigen aanlegsteigers, niet verkopen maar verhuren zodat de bevolking van Curaçao er echt iets aan heeft i.p.v. longkanker van die raffinaderij zooi.

 9. “„Daarom zoeken we daarnaast strategische partnerschappen met partijen die investeren in het eiland en dus niet zomaar de stekker eruit kunnen trekken.””

  succes met zoeken dan: iedere private onderneming moet zakelijke beslissingen nemen om de winstgevendheid te waarborgen richting zijn aandeelhouders. curacao scoort niet sterk met airport status, langzame custums en bureaucratie dus wen er maar aan dat bedrijven ook kunnen vertrekken

 10. Nooit aan gedacht om de landingsrechten te koppelen aan een vorm van continuïteit of moeten er baantjes voor F&F gezocht worden.

 11. Wederom wordt er een bedrijf opgetuigd door onze “regering die er is voor de mensen!” met als doel dit bedrijf aan d mafia te leveren.
  Langzaam maar zeker stevent Curacao af naar een Derde Wereld land waarin de corruptie hoogtij viert!

  Is getekend,

  Een bezorgde eilandbewoner

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties