27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

RTL | Aruba, Bonaire en Curaçao maken zich op voor tropische storm

Een Nederlands verkeersbord bij een strand op Bonaire (archieffoto)

Op Aruba, Bonaire en Curaçao bereidt de bevolking zich voor op de komst van een tropische storm. Zo’n 1000 kilometer van de eilanden bevindt zich nu nog een storing, maar die groeit zeer waarschijnlijk uit tot de tropische storm.

Dat verwachten de weerdienst van de eilanden en het Amerikaanse National Hurricane Center.

De storm zal tussen woensdagavond en donderdagochtend (lokale tijd) ten zuiden van de eilanden langs trekken. Op dit kaartje is het verwachte pad van de storm te zien:

Het pad dat de storm waarschijnlijk aflegt.

Het pad dat de storm waarschijnlijk aflegt.

De bewoners van Curaçao, Aruba en Bonaire is gevraagd zich voor te bereiden op zware regenval, hevige wind en een ruige zee.

Geen losse spullen

Dat betekent: voldoende voedsel en drinkwater in huis, net als kaarsen of een zaklamp. Verder wordt mensen gevraagd ervoor te zorgen dat hun huis en tuin in orde zijn, zodat er geen losse spullen kunnen rondwaaien die daardoor schade aanrichten.

De ABC-eilanden liggen buiten het gebied in de Caribische Zee waar normaal orkanen voorkomen. In het verleden zijn de eilanden wel door zware tropische stormen geraakt, maar nooit door hevige orkanen zoals Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De laatste orkaan die de ABC-eilanden heeft geraakt was in 1877.

Bron: RTL Nieuws

Artikel delen

5 reacties

 1. Heel indrukwekkend hoe ze die berichten naar buiten brengen.
  Alles voorgekauwd dat kunnen ze wel.
  Maar kom niet aan met dingen die er echt toe doen.
  Behalve reizen natuurlijk en verder zich al het geld toeeigenen wat niet van hun is, maar van die malverdeide makamba’s waar ze zo graaaag heengaan.

 2. Er is een storm op komst.
  Een storm die normaal elke 5 jaar komt of misschien wel erger wordt.
  Voorlopig hou ik het niet op de laatste.
  Wat we bijna twijfel Loos gaan krijgen is regen, heel veel regen.
  Omdat dit niet uniek is zijn er in het verleden Rooijen gegraven om regenwater af te voeren.
  Die rooijen moeten wel vrij gehouden worden anders kunnen ze het water niet afvoeren.
  Daar moet budget voor gemaakt worden, dat budget moet uitgeven worden en de rooijen moeten ook werkelijk leeg gehaald worden als dat niet gebeurt kan het water niet snel genoeg weg en is het schade potentieel groter als 5 jaar geen onderhoud.
  Er is al jaren over de toestand van de rooijen geklaagd en al net zoveel jaar niets uitgevoerd.
  Zou dat komen door geen budget gemaakt is of dat het budget niet is uitgegeven of alleen niet uitgevoerd.

 3. Een tropische storm: Weer een reden voor onze dom brallende poltici om voor de microfoon de weermanspecialist en veiligheidsconsulent uit te hangen. Wat gaat Pik je dit keer vertellen? Dat je batterijtjes en zaklamp in huis moet hebben? Wat een topper!

 4. Storm op komst ! Geweldig nieuws voor de politici. Als er een paar zinken daken van vervallen krotten af waaien en de resterende zielige palmbomen aan Helmin Wiels boulevard omvallen dan kunnen ze weer bij Nederland eisen om 2 of 3 miljard Euro wegens “desastreuse orkaan schade”. Als op Otrobanda een reeds half ingestort “monumentaal” pand het begeeft, dan is dat helemaal gaaf en verschijnt dat op voorpagina’s van alle lokale en Nederlandse kranten en niet te vergeten social media. Aqualectra zal als eerste chaos en paniek veroorzaken door “preventief” stroom af te sluiten. De altijd met een beetje regen, onder water lopende Pater Eeuwensweg voor het nieuwe ziekenhuis zal ook voor mooie foto’s en video’s zorgen.Indien de makambas weer zo stom zijn om “leningen” te verstrekken, verdwijnen die natuurlijk op de gebruikelijke manier in de zakken van de aller bekende criminelen. Die zijn al druk aan het vergaderen hoe ze met de komende “ramp” de boel kunnen belazeren.

 5. Belangrijk nieuws van de duur betaalde door koning admiraal Professor Pik Pisas en zijn aangestelde professionals die bij het WEER HURRICANE CENTRUM werken en die luid zoals elk jaar nu ook weer het zelfde zelfde, de wind komt van Oost of van West maar kan ook van Zuid of Noord komen aanwaaien en de regen komt met bakken uit de Hemel vallen en doet het over het hele eiland, dit is het nieuws van de duur betaalde PROFFESSOR met een door de BLO “bijzonder laag opgeleide” WEER VOORZIENERS professionals opleiding betaald door de regering MFK/PNP.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...