29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

PBC | World Earth Day bij de MC Piar school

HomeLandenCuraçaoPBC | World Earth Day bij de MC Piar school

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De Marine Youth Rangers van Carmabi Educatie hebben afgelopen zaterdag, samen met leerlingen van de MC Piar school de tuin en de greenhouse van de school een opknapbeurt gegeven.

Komende zaterdag 22 april is het namelijk World Earth Day en het planten van lokale bomen en struiken, verven en schoonmaken van plantenbakken en het planten van kruiden en groentes in de greenhouse is voor Carmabi de ideale activiteit in het kader van World Earth Day.

Caribbean Research and Management of Biodiversity (CARMABI) is een stichting die sinds 1955 actief is op het eiland Curaçao. De organisatie begon als marien-biologisch onderzoeksinstituut, maar is zich in de loop der jaren ook gaan richten op het beheer van natuurparken en natuur- en milieueducatie.

De afdeling natuur- en milieueducatie informeert schoolkinderen over het belang van de natuur en omgeving. De afdeling informeert over de bescherming, het behoud en de duurzame ontwikkeling van het eiland.

Dat wordt gedaan door programma’s aan te bieden in het veld en in de klas. Carmabi biedt educatief materiaal voor scholen aan en maken de informatie toegankelijk voor de jeugd. Daarnaast maakt de afdeling mediaprogramma’s, natuurdocumentaires en worden er workshops en cursussen gegeven.

Bomen

De inheemse bomen en struiken, die gepland gaan worden, zijn afkomstig van de plantenkwekerij van Carmabi bij landhuis Savonet en de kruiden, groenteplantjes en zaadjes zijn gedoneerd door Cindy Eman van yu di tera en initiatiefneemster van de voedselhofjes in Otrobanda.

De docenten en leerlingen van de MC Piar maken veel gebruik van de tuin en kweken kruiden en groentes in de greenhouse van de school. Door deze manier van onderwijs raken leerlingen, volgens Carmabi, betrokken bij de Curaçaose natuur en leren de leerlingen dat mensen afhankelijk zijn van hun directe groene omgeving.

“Het werken aan een eigen groene omgeving is een mooi voorbeeld van waar het met de World Earth Day om gaat, namelijk milieubescherming. En het milieu zijn niet alleen de grote natuurparken in de wereld die je op tv ziet, maar ook onze eigen nationale parken en de eigen omgeving”, aldus Cor Hameete van Carmabi Educatie.

En Wendell Isidora, directeur van de MC Piar school vult aan: “Door leerlingen te laten zien dat ons voedsel uit de directe omgeving kan komen beseffen de leerlingen dat ‘milieu’ dichterbij is dan je denkt”.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties