26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias...

Democracy now! | Monday, March 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Grootse komiek van Curaçao, Eligio Melfor overleden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag is Julio Constantino Hermanus overleden. Eligio Melfor, zoals hij beter bekend is, had ernstige gezondheidsproblemen. Met zijn overlijden verliest Curaçao een van...

PBC | Schuldquote Curaçao daalt licht door groei economie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De overheidsschuld van Curaçao bedroeg eind 2022 ruim vier miljard gulden. Dat is 82 procent van wat alle inwoners van Curaçao en bedrijven op...

PBC | Verlichting Koningin Emmabrug ging zaterdag uit in verband met Earth Hour

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag ging de niet essentiële verlichting van de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) een uur uit om stil te staan bij Earth Hour. Wereldwijd deden...

ParadiseFM | Slachtoffer overval aangehouden voor poging tot moord

Een 20-jarige jongen is zaterdag aangehouden voor poging tot moord, nadat hij zelf slachtoffer was van een gewapende overval. De jongen en zijn vriendin hadden via social...
- Advertentie -

PBC | Voormalig bestuurder Palm moet ruim drie miljoen gulden terugbetalen aan Ennia

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Voormalig topfunctionaris van Ennia en zijn bedrijf, Ralph Palm en Palm Management Services moeten ruim drie miljoen gulden terug betalen aan Ennia. Dat heeft de rechter in Willemstad bepaald.

Palm maakte deel uit van de Ansary-groep die een paar jaar geleden werd veroordeeld wegens het onttrekken van geld uit het verzekeringsbedrijf. Volgende week wordt die zaak in hoger beroep behandeld.

Niettemin heeft Ennia besloten om Palm en zijn bedrijf te vervolgen, om te kijken hoeveel geld ze onrechtmatig hebben ontvangen van de verzekeraar.

In februari 2011 hebben Ennia Holding en Palm Management een managementovereenkomst gesloten, waarbij Palm op 14 februari 2011 statutair directeur van Ennia Holding werd en een jaar later, op 1 januari 2012, van Ennia Investments.

In de jaren 2011 tot en met 2014 ontving Palm een vast jaarlijks bonus van ruim driehonderdduizend dollar. Ansary, die voorzitter was van de Raad van Commissarissen van Ennia Holding, gaf opdracht tot deze betalingen.

Daarboven op kreeg Palm op eigen verzoek een bonus van Ennia ter waarde van 2,3 miljoen gulden. Ennia kocht en gaf bovendien een auto plus autovergoeding aan Palm, medische kosten en beveiliging.

Beslag

Ennia legde in juni 2019 conservatoir beslag op verschillende bedrijven die verbonden waren met Palm en die deelnamen via aandelen, evenals op zijn activa, waaronder zijn huis.

De verzekeraar tijdens de rechtszaak een bedrag van in totaal 3,8 miljoen gulden. Dit bedrag omvat alles wat Ennia heeft betaald. Volgens Ennia waren deze bedragen door Palm ontvangen zonder enige juridische basis of rechten hierop.

In de uiteindelijke beslissing werd het verzoek van Palm om het beslag op te heffen afgewezen. Uiteindelijk werd Palm veroordeeld, samen met zijn bedrijf, om een bedrag van ruim 3,3 miljoen gulden terug te betalen, vermeerderd met rente vanaf oktober 2019 tot aan volledige betaling.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -