28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

PBC | Venezolanen die gestrand zijn op Curaçao vragen Rutte om hulp

Persbureau Curacao

Namens een groep van 289 mensen hebben enkele Venezolanen op Curaçao een brief geschreven aan demissionair minister-president Mark Rutte. Ze vragen hem om hulp nadat drie repatriëringsvluchten op 21 en 22 december van Curaçao naar Venezuela door Maduro op het laatste moment werden geannuleerd.

Ze willen dat Rutte ervoor zorgt dat ze voor het eind van het jaar alsnog terug kunnen naar Venezuela. Ook vragen ze om financiële steun voor degenen die door de situatie in problemen zijn gekomen. Onder de 289 Venezolanen zitten ook Venezolanen die vastzitten in de SDKK-gevangenis en uitgezet zouden worden.

Humanitaire organisaties

De groep zit zonder geld en middelen op Curaçao en zonder steun van de Curaçaose overheid. Humanitaire organisaties, zoals Human Rights Defense Curaçao en Venex hebben zich over de groep ontfermd.

Het merendeel van de groep Venezolanen zijn volgens de briefopstellers mensen die op Curaçao wonen en werken, maar nu willen terugkeren naar hun vaderland. Velen hebben vanwege die terugkeer hun baan en huur opgezegd. Ze hebben nu geen geld of verblijfplaats meer.

Vice-president

De Curaçaose overheid heeft in reactie op het opschorten van de repatriëringsvluchten gezegd dat de covid-situatie in Venezuela reden is voor de Venezolaanse overheid om de vluchten te annuleren.

Maar Venezolaanse media zeggen dat de werkelijke reden voor Maduro om de vluchten te weigeren een politiek conflict is tussen Venezuela en Nederland. Half december wilde de vice-president van de regering van Nicolás Maduro, Delcy Rodríguez naar Den Haag komen om de aanklager van het Internationaal Strafhof, Karim Khan te ontmoeten. Den Haag zou echter toestemming hebben geweigerd aan staatsluchtvaartmaatschappij Conviasa om te landen op Schiphol.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Waarom naar Rutte, jullie vrienden zitten toch hier Michelin mannetje cooper cova pisas. En weggewerkte moe rojer en nog ‘n zekere drechi.

  2. Advies voor Rutte over de Venus, hand op de knip houden en gewoon een paar vissers met hun roeiboot in huren om deze mensen naar hun vaderland terug te brengen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -