32 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Van Huffelen: Curaçao ziet integere belastingdienst als autonome aangelegenheid

HomeLandenCuraçaoPBC | Van Huffelen: Curaçao ziet integere belastingdienst als autonome aangelegenheid

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – De discussie over de hervorming van het belastingstelsel als onderdeel van het Landspakket heeft maar beperkt plaatsgevonden.

“Curaçao beschouwt de vormgeving van haar belastingstelsel als een autonome aangelegenheid”, schrijft staatsecretaris Alexandra van Huffelen in de vierde uitvoeringsrapportage.

Curaçao werkt weliswaar hard aan de modernisering van haar belastingdienst, maar het gaat hierbij om meer dan alleen technische aanpassingen. Recent onderzoek toont aan dat er in de uitvoering van de belastingwetgeving sprake is van ongeoorloofde voorkeursbehandelingen en benadelingen van specifieke belastingbetalers.

Dit probleem aanpakken is niet alleen een technische kwestie, maar raakt ook aan de integriteit en cultuur binnen de organisatie en daar lijkt Curaçao binnen het Landenpakket niet echt aan mee te willen werken, zo valt op te maken uit de vierde uitvoeringsrapportage 2023.

Terwijl het aanpakken van de ongeoorloofde bevoordeling of juist benadeling van bepaalde belastingbetalers een expliciet doel van het Landspakket vormt. “Dit vraagt om een cultuurverandering en versterking van de integriteit binnen de belastingdienst, waarbij een eerlijker en transparanter belastingsysteem centraal staat”. Aldus Van Huffelen.

De reorganisatie en modernisering van de Curaçaose belastingdienst verloopt desondanks voorspoedig. De modernisering betreft niet alleen de organisatie en werkwijzen, maar ook de ICT-ondersteuning. Dit leidt nu al tot betere belastinginning en hogere jaaropbrengsten.

De samenwerking met de Belastingdienst Caribisch Nederland, gefaciliteerd door de Tijdelijke Werkorganisatie, die in plaats van COHO de landenpakketten ondersteunt en uitvoert, speelt een belangrijke rol in dit proces, aldus de staatssecretaris.

Bron: Persbureau Curacao

5 reacties

 1. Er is daar nog steeds de niet afgehandelde toeslagen affaire.

  Je bedoelt het grote misbruik van toeslagen waarna de Belastingdienst ging optreden? Net zoals nu heel veel mensen ineens ook zogenaamd slachtoffer waren.

  Kan niet wachten tot het kabinet Wilders wordt geinstalleerd.
  Gaat nog lang duren. Omzigt kan de druk weer niet aan en is Den Haag weer ontvlucht. Nederland is stuurloos. We blijven zo nog 3 jaar met Rutte en Van Puffelen zitten.

 2. Kan niet wachten tot het kabinet Wilders wordt geinstalleerd. 1ste actie punt is dit wildvreemde kruidenvrouwtje van Huppeldepup een trap onder haar swingende reet te geven richting de uitgang. Postuleer een persoon met gezag in haar plaats die de domme negertjes van Forti de oren kan schrobben.

 3. Belasting is per definitie niet integer.

  Van Huffelen moet ook niet piepen. Als of het in NL zo integer is. Er is daar nog steeds de niet afgehandelde toeslagen affaire. Duizenden gezinnen totaal de grond in geholpen, door de “integere belastingdienst” daar. Die met zoek algoritmes werkte (nog steeds) die in strijd met de wet zijn.

  Stasi Piepen en knijpen methode. Als je geen info hebt stuur je een aanslag die 10 keer hoger is. “Dan reageren ze wel”.
  Je schrijft je in bij de kvk op Cur en na een maand ligt de 1e ob aanslag met een “keer 50” geschatte ob aanslag al op de mat.

  En dat op een eilandje met vrijwel geen tussen / groot handel. Alles moet de douane voorbij. Met invoerrechten kan je alles doen. Maar ja kassa’s met ob pos printer chip… Banken met aangifte rekening.. Wat een puinhoop is dat geworden.
  Die invoerrechten die altijd net onder een naf of 10 naf. te hoog zijn. “Met alle aanslagen”. Dat is afromen van tonnen.

  De belasting heeft ook omgekeerde bewijslast. Je bent per definitie schuldig. Jij moet bewijzen dat t niet zo is en zij oordelen over zichzelf.

  Dat het nu een dubbele puinhoop is op Curaçao komt doordat heel veel gewoonweg vernietigd is door dat brandje en ze maar wat in de richting gokken. Met “proef” computer runs dingen proberen te simuleren wat een aanslag moet zijn. Dat “Brandje” heeft heel veel kapot gemaakt terwijl het een eigen datacentertje om de hoek had die back-up service aanbood.

  “Belasting” is per definitie “gelegaliseerde diefstal”. Dat begon al met de 10e penning van Alva.

  Son to dad,
  Dad i want to go into “organized crime”
  Dad to son
  “Government or private sector”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties