26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

PBC | Upgrade E-gates Hato kan voor vertragingen in passagiersstroom zorgen

HomeLandenCuraçaoPBC | Upgrade E-gates Hato kan voor vertragingen in passagiersstroom zorgen

Persbureau Curacao

De nieuwe e-gates op Hato moeten de wachttijden verkleinen

WILLEMSTAD – Op Curaçao International Airport Hato wordt gewerkt aan een significante upgrade van een deel van de oudere E-gates om te voldoen aan internationale eisen.

Door de werkzaamheden kunnen enkele E-gates zowel bij aankomst als vertrek tijdelijk buiten gebruik zijn, wat mogelijk langere wachttijden bij de immigratie tot gevolg heeft. Dat meldt de beheerder van de luchthaven, Curaçao Airport Partners, CAP.

Immigratie op Hato beschikt bij aankomst over zes E-gates van het model Visionbox GT10, die later werden aangevuld met vier GT11 modellen. De oudere modellen, die sinds 2016 in gebruik zijn, worden nu vervangen om de doorstroming van passagiers te blijven waarborgen.

Verwacht wordt dat de nieuwe E-gates op 25 maart in werking treden. Tijdens de installatie- en testfase is een gedeelte van E-gates bij aankomst tijdelijk buiten werking. Ook worden de twee oudere E-gates bij vertrek geüpgraded, terwijl de andere twee al van het nieuwe model zijn.

Koppeling

Het geüpgrade systeem word ook gekoppeld aan het nieuwe elektronische inschepings-/ontschepingsysteem van de Immigratiedienst en integreert met de AODB-vluchtlijst van Curaçao Airport Partners en het grensbeheersysteem van de Curaçaose politie.

Dit zorgt voor verbeterde realtime achtergrondcontroles van passagiers, inclusief Advance Passenger Information bij aankomst, wat de veiligheid op de luchthaven ten goede komt.

In 2023 maakten ruim 1,7 miljoen passagiers gebruik van Curaçao International Airport, een toename van meer dan zestien procent vergeleken met het voorgaande jaar. Met negentien verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar drieëntwintig verschillende bestemmingen, ervaart de Caribische luchthaven een exponentiële groei van zowel vrijetijds- als zakenpassagiers. Er zijn plannen om de capaciteit in de nabije toekomst uit te breiden van 1,7 naar 2,5 miljoen passagiers per jaar.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. En terwijl de machines (die naar digitale dictatuur zou leiden) een upgrade krijgen, presteert de leiding van de immigratiedienst om het aantal personeel te reduceren tot 2. Met meerdere vluchten tegelijk gepland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties