29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

HomeLandenCuraçaoPBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao

Hushang Ansary tijdens de behandeling van de hoger beroepszaak in Willemstad | Foto: Èxtra
WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben aangespannen.

De uitspraak in deze zaak had deze week op 6 juni moeten plaatsvinden, maar het Hof heeft extra tijd genomen om later de definitieve datum van de uitspraak aan te kondigen.

De griffier van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft de partijen in het beroep van de aansprakelijkheidsprocedure geïnformeerd dat het in een gevorderd stadium verkeert. De datum van het vonnis wordt na half juni aangekondigd. De procedure is door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) namens ENNIA tegen Ansary c.s. aangespannen.

De aansprakelijkheidszaak is waar de Centrale Bank probeert via de rechtbank het geld terug te krijgen dat Ansary uit ENNIA heeft gehaald, waardoor het verzekeringsbedrijf in grote problemen is gekomen. Mensen die pensioen via ENNIA ontvangen, lopen het risico slechts de helft van hun geld te krijgen.

De verantwoordelijken voor de ramp bij ENNIA zijn Hushang Ansary, zijn dochter Nina Ansary, Gijsbert van Doorn, Ralph Palm, Abdala Andraous en Parman International B.V., Nina Ansary, Abdalla Andraous en Ralph Palm (Ansary & Co.).

Deze groep heeft beroep aangetekend tegen het vonnis dat in november 2021 tegen hen is uitgesproken, waarin zij miljoenen guldens moesten terugbetalen. Voor Hushang Ansary gaat het om ongeveer één miljard gulden, een bedrag dat hem wordt aangerekend voor het uithalen van geld uit ENNIA en het daarmee ter discussie stellen van de solvabiliteit van het bedrijf.

Het beroep vond plaats van 13 maart tot 16 maart, en de rechter gaf 6 juni als datum voor een vonnis. Maar nu wordt aangegeven dat halverwege deze maand de datum van de uitspraak zal worden aangekondigd.

Precies gisteren, op de datum van de buitengewone vergadering van de Ministerraad om tot een oplossing voor ENNIA te komen, werd deze aankondiging gedaan. Er wordt overwogen om een injectie van 650 miljoen gulden te zoeken om ENNIA te redden, afgezien van de beslissing van de rechtbank in deze zaak.

Bron: Persbureau Curacao

1 reactie

  1. De verantwoordelijken voor de ramp bij ENNIA zijn Hushang Ansary, zijn dochter Nina Ansary, Gijsbert van Doorn, Ralph Palm, Abdala Andraous en Parman International B.V., Nina Ansary, Abdalla Andraous en Ralph Palm (Ansary & Co.).

    Deze groep heeft beroep aangetekend tegen het vonnis dat in november 2021 tegen hen is uitgesproken, waarin zij miljoenen guldens moesten terugbetalen.

    Miljoenen jatten en geen dag de cel in maar de choller die een flesje bier steelt gaat meteen naar Bon Futuro..

    Het blijft een wondere wereld……

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties