32 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

PBC | Student ziet boete verkleind omdat hij geen geld heeft

HomeLandenCuraçaoPBC | Student ziet boete verkleind omdat hij geen geld heeft

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Een jonge student hoeft geen duizend gulden te betalen aan het Openbaar Ministerie, maar slechts tweehonderd gulden. Dat is was de uitkomst gisteren van een verkeerszaak op de rechtbank.

De jongen was door de politie betrapt toen hij met de auto van zijn moeder naar de toko was gereden om wat boodschappen te doen. Mama had haar zaakjes niet op orde. Zo bleek ze geen verzekering te hebben, geen keuringskaart, en de belasting was niet betaald.

De jonge student had de zaak voor laten komen, omdat de auto niet van hem was en hij ook geen geld had om boetes te betalen.

Volgens de officier van Justitie moet degene die achter het stuur zit controleren of alle papieren in orde zijn. De boete of schikking wordt niet gegeven voor het niet hebben van de papieren, maar van het niet tonen van de papieren als daarom gevraagd wordt door de politie.

Zowel OM als de rechter waren coulant. Vooral omdat de jongen student is en niet werkt en daarom geen geld heeft. De boetes voor de keuringskaart en de belasting werden verlaagd van 250 naar honderd gulden. De 500 gulden boete vanwege de verzekering maakt hij voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Dan krijg je hetzelfde verhaal als Nelson Dos Santos die ook zonder rijbewijs en dronken ging rijden. Nou ja rijden. Hij vloog meer. resultaat 3 doden..

  2. Dit is een studente overkomen. Een soort statenlid nl ene monk van niet gekozen partij kdnt overkomt dit met regelmaat. Dan ook nog ‘n stevige slok alcohol op en aanrijding veroorzaken , daar hoor je niks over.
    Wordt overigens rijkelijk beloond met ‘n vetbetaslde baan door ook zo’n adder cooper, ga daar de brand maar aansteken zoals bij de kraamkliniek , toen je 100.000. Mag moest verdoezelen voor die knapzak byside ook een van die ex-kdnt partij Meredith of zoiets dergelijks.

  3. Dit is een studente overkomen. Een soort statenlid nl ene monk van niet gekozen partij kdnt overkomt dit met regelmaat. Dan ook nog ‘n stevige slok alcohol op en aanrijding veroorzaken , daar hoor je niks over.
    Wordt overigens rijkelijk beloond met ‘n vetbetaslde baan door ook zo’n adder cooper, ga daar de brand maar aansteken zoals bij de kraamkliniek , toen je 100.000. Mag moest verdoezelen voor die knapzak byside ook een van die ex-kdnt partij Meredith of zoiets dergelijks.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties