25 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

PBC | Statenvoorzitter Curaçao bij opening IPKO: Geen COHO, maar versterking eigen controleorganen

Persbureau Curacao

Charetti America-Francisca

WILLEMSTAD – Statenvoorzitter Charetti America-Francisca ziet niets in COHO. Bij haar openingstoespraak aan het begin van het Interparlementair Koninkrijksoverleg zegt ze dat versterking van de eigen controleorganen meer resultaat oplevert.

Het Coho doet volgens haar pijn, maar Curaçao moet COHO accepteren omdat het door de coronapandemie met de rug tegen de muur staat.

De MFK-ster snapt overigens wel dat Nederland controle wenst, vanwege verspilling van gelden op de eilanden en corruptie. Maar ze vindt de manier waarop Nederland dat doet onwaardig.

Bij de versterking van controleorganen zou wat America-Fransisca betreft ook twee nieuwe organen moeten worden opgericht: een integriteitskamer en een begrotingskamer. Daarnaast moeten de Algemene Rekenkamer Curaçao, de Kiesraad en de Raad van Advies versterkt worden.

Ook het parlement van Curaçao ontkomt niet aan een opknapbeurt

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

10 reacties

 1. De MFK-ster snapt overigens wel dat Nederland controle wenst, vanwege verspilling van gelden op de eilanden en corruptie.

  En wat gaat zij en de MFK daaraan doen?

 2. Eigen controleorgaan en die hebben ze al zo lang.
  Van de ene zak naar de andere zak.
  Ze laten het geld rollen of het niks is.
  Vraag me af of ze ooit iets voor hun kiezers gedaan hebben. Ach weten die mensen veel , het gespuis wat in Forti zit misschien nog minder. Wat ze wel kunnen is de bloemetjes buiten zetten that’s it.

 3. “…..zegt ze dat versterking van de eigen controleorganen meer resultaat oplevert.”.

  We gaan….we zullen…

  Had dat in de afgelopen jaren dan al gedaan!
  Is er al inmiddels een uitgewerkt plan om die verbeteringen door te voeren?
  Nee zeker?
  Praatjes voor de vaak!
  De corruptici willen geld van de Nederlandse belastingbetalers onderling verdelen zonder toezicht van de gevers die worden vertegenwoordigd door de Nederlandse overheid.
  Zo is het en niet anders.

 4. We willen geen “extern” controle orgaan.
  De juiste manier om Curaçao zijn autonomie te gunnen is de invulling is het uitbreiden van de hoeveelheid vrienden en familie binnen de ministeries. En daar het geld van economische ontwikkeling te spenderen.
  Het enige dat telt is de economische ontwikkeling van vrienden en familie zo komt het geld met de minste omwegen op de juiste plek.

 5. Deze MFKster snapt wel dat NL controle eist maar vindt de manier onwaardig.
  Onvoorstelbare domheid. Laat mss Charetti vooral binnen haar eigen partij kijken.
  Daar kan ze veel van leren.

 6. Het is toch ongelooflijk dat deze vrouw lid is van de MFK en getrouwd is met een Pastor. In de bijbel staat dat de duivel zich in alle gedaanten zal verschijnen.

 7. Beschamend dat wij als volk op deze lieden en flapdrollen van de Mfk hebben gestemd. Wat een niveau. Nooit weer, nunka mas

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -