29 C
Willemstad
• zondag 24 september 2023

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...

PBC | Vijftig miljoen jaarlijks voor aanpak jeugdprostitutie op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Curaçaose overheid gaat volgend jaar vijftig miljoen gulden vrijmaken voor de aanpak van jeugdprostitutie op het eiland. Ook in de jaren daarop tot...

PBC | Dodelijk schietincident in Curaçao: politie start intensief onderzoek

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie op Curaçao is met een intensief onderzoek begonnen naar een schietincident waarbij een jonge man om het leven is gekomen. De man,...

PBC | Kaya St. Jacob bij Sunvalley op de schop

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Kaya St. Jacob, dat loopt van Sunvalley tot aan Kaya Merida gaat op de schop. Dat meldt het Ministerie van Verkeer en Vervoer. De...

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...
- Advertisement -spot_img

PBC | Rechter draagt overheid en partij voor schoon water op om met elkaar te praten

HomeLandenCuraçaoPBC | Rechter draagt overheid en partij voor schoon water op om...

Persbureau Curacao

Rechter Kimberly Lasten | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Rechter Kimberly Lasten heeft de Curaçaose overheid en de stichting Hende-i-Ambiente HiMA opgedragen om samen te praten toegang tot schoon water voor alle families op Curaçao.

HiMA had het land Curaçao voor de rechter gesleept, omdat zij vindt dat de overheid in gebreke blijft en niet iedere inwoner op het eiland toegang tot schoon water garandeert.

Yvonne Wolthuis-Olf van de stichting is blij met het besluit van de rechter. Al eerder heeft zij om overleg gevraagd met de overheid, maar die reageerde tot nu toe niet.

“Ik heb bijna twee jaar geleden contact opgenomen met de minister van SOAW via de de voorzitter van het parlement, die me vertelde dat zij de brief naar het ministerie had gestuurd. Maar ik heb nooit iets van SOAW gehoord.”

Om die reden is Wolthuis-Olf naar de rechter gestapt in haar strijd voor toegang tot schoon water voor alle mensen op Curaçao.

Volgens de organisatie hebben nu meer dan 4000 mensen op Curaçao al langere of kortere tijd geen toegang tot schoon water. “We dringen er bij de regering op aan om met een plan te komen. In dat plan moet worden uitgelegd hoe zij ervoor zorgen dat er in de toekomst geen kinderen of volwassenen meer zijn op Curaçao zonder schoon water.”

Eind november vorig jaar lanceerde minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn een link genaamd awa.soaw.info voor mensen die geen water hebben en weer willen worden aangesloten op het waterleidingnetwerk van Aqualectra.

Op de vergadering van vanmorgen werd het ministerie vertegenwoordigd door drie personen. HiMA werd gesteund door verschillende mensen, waaronder politieagent Glendon Aniceta, die veel contact heeft met mensen die geen water hebben. Hij heeft ook veel processen-verbaal opgesteld over de situatie van mensen zonder water, die HiMA heeft overhandigd aan de rechtbank.

De rechter ziet beide partijen terug op 5 juni om 9 uur. Partijen moeten dan laten zien wat zij hebbengedaan om tot een vergelijkt te komen.

Bron: Persbureau Curacao

3 reacties

 1. Er worden nog dagelijks mensen afgesloten.
  Laten we hopen dat de rechter een uitspraak doet die recht geeft aan de vele gedupeerden.
  Wanneer stopt dit nu eindelijk. Wat een schandaal dit. En maar blijven zeuren over de COhO of OR.
  Niets maar dan ook niets wordt er voor de minderbedeelden gedaan.
  Berguensas.

 2. Volgens mij is deze rechter niet zo geliefd? Is dat dezelfde rechter die van een advocatenkantoor komt? 4.000 mensen geen water en Minister Lamoney heeft nooit gereageerd op de brief? En onder dit soort klungels moet Curaçao vooruit gaan? Ik dacht dat Kabinet Pik het zou opnemen voor de kwetsbaren? Zeker alleen als die kwetsbare Pik Pisas c.s. heten. Onder deze feest- en beestkikker wordt iedereen straatarm op Curaçao.

 3. Er is genoeg rioolwater te vinden. Misschien moet deze corrupte criminele rioolrechter erover nadenken om hiervan wat te gebruiken om de corruptie van haar smerige lijf en bek weg te spoelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties