28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

PBC | Politie Curaçao ontdekt drugslab bij zoektocht naar gestolen geiten

HomeLandenCuraçaoPBC | Politie Curaçao ontdekt drugslab bij zoektocht naar gestolen geiten

Persbureau Curacao


WILLEMSTAD – Een politie-inval in Klein Santa Martha, uitgevoerd in de vroege namiddaguren van gisteren in het kader van een onderzoek naar geitendiefstallen, heeft onverwacht geleid tot de ontdekking van een drugslaboratorium.

De inval, uitgevoerd door de lokale politie in samenwerking met het Veterinaire Zaken team (GMN) en onder leiding van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie, was oorspronkelijk bedoeld om een reeks geitenroverijen te onderzoeken.

De autoriteiten kwamen in actie na meerdere meldingen van vee diefstal, een groeiend probleem dat lokale veehouders van Curaçao treft.

Drugslab

De speurtocht bracht de autoriteiten naar Klein Santa Martha, een locatie waar men vermoedde dat de gestolen geiten zich zouden bevinden. Tot hun verbazing vonden de agenten geen spoor van de geiten, maar ontdekten ze een volledig operationeel drugslaboratorium. In het lab vonden ze ruim honderd marihuanaplanten en diverse apparatuur voor de productie en verwerking van drugs.

Ondanks de onthullende vondst werden er geen arrestaties verricht tijdens de inval. Alles wat in beslag is genomen, inclusief de marihuanaplanten en de productieapparatuur, is overgedragen aan de Narcotica Afdeling. De politie benadrukt dat het onderzoek doorgaat, vooral omdat de diefstal van vee een aanhoudend probleem blijft dat de lokale gemeenschap zwaar treft.

Bron: Persbureau Curacao

4 reacties

 1. @Isereenbodem, ben helemaal met je eens maar vergeet niet dat in Nederland vaak scheikundigen hun diensten aan de drugsmaffia verkopen om xtc en andere drugs te produceren.

  Ben toch bang dat hier wat cowboys aan het rotzooien zijn.
  Vergeet trouwens niet dat er gevaarlijke drugs als Metamfetamine zijn,die het centrale zenuwstelsel aantast, een beetje meer of minder kan iemand al heel gauw in een zombie omtoveren.

 2. @ Ericlapas: Wat maakt de kwaliteit van de drugs uit als we ons dagelijks vol vreten met suiker en vet. Dit laatste is veel gevaarlijker en dodelijker. Of we als idioten over straat crossen met onverzekerde auto’s om misschien 10 seconden eerder ergens aan te komen.

  Alsof een pilletje van mindere kwaliteit erger is.

  Ik ben vooral geïnteresseerd wat de journalist bedoeld met het vroege namiddag uur? Hoe laat begint de namiddag als de middag om 12 uur begint. Hoe laat zou de late namiddag zijn als de middag eindigt om 6 uur.

 3. Het lijkt alsof we potverdorie hier in de steentijdperk leven, een drugslaboratorium is ontdekt, moet toch als de bliksem de kwaliteit van die drugs getest worden en vastgesteld worden of een partij al op de markt is geweest.

  Als de kwaliteit niet goed is moet de drugsgebruikers gewaarschuwd worden en alles aangedaan worden om de drugs uit de handel te halen.

  Maar ja, niets daarvan, dat is het gevolg als je idioten als minister van justitie en gezondheidszorg hebt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties