29 C
Willemstad
• zondag 26 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Onkruid op Curaçaose wegen vormen gevaar voor voetgangers

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Veilig Verkeer Curaçao roept de overheid op om het onkruid langs de wegen van Curaçao aan te pakken. Volgens Riglène Cristina is de situatie langs verschillende wegen zeer gevaarlijk voor voetgangers.

- Advertentie -

Onkruid in de middenberm van de Emamcipatie Boulevard is op verschillende plekken zo hoog dat voetgangers op de weg moeten lopen en bij het oversteken te maken krijgen met welig tierend onkruid in de middenberm.

Soms is zelfs de vangrail in de middenberm niet meer te zien. Vooral bij de bushaltes voor Plaza Maduro, Aqualectra en de Freezone levert dat voor voetgangers gevaarlijke situaties op.

Die worden dan ook aangeraden na het uitstappen van de bus goed op te letten bij het oversteken. De dienst publieke werken wordt gevraagd zo spoedig mogelijk het onkruid weg te halen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

10 reacties

 1. Je zet in op meer toeristen maar vergeet erbij te vermelden dat zij gevaar lopen in het verkeer, gaten vooral, rijgedrag, onverzekerden en ook dat je vooral moet uitkijken als de cliqueur rechts afslaan aangeeft en je denkt de weg op te kunnen.
  Vaak niet dus.

 2. Min. van Finc. sir Sylvania beweert over ontzettend veel geld te beschikken vanwege zijn kordate optreden tegen belastingbetalers. Schijnt dat er voldoende geld beschikbaar is dat er zelfs ( volgens Sylvania) de komende tijd niet meer van mama Holland te moeten lenen. Maar dezelfde Min. v Finc. is niet in staat om aan Bolle Cooper een paar miloen af te staan om de deporabele wegennet aan te pakken. Bang misschien dat hij toch zijn handjes richting mama Hullande te moeten uitsteken en zo ongeloofwaardig over te komen? Begin maart heb ik wegenbelasting voor het hele jaar betaald om een beetje fatsoenlijk met mijn voertuig te mogen rondrijden, waar zijn deze obrengsten gebleven? Gebruikt misschien voor dure rijzen naar Dubai? Hasta cuando!!!!

 3. En wat te denken van die krassen die je op je auto krijgt omdat je ze niet kan ontwijken, doe je dat wel zit je frontaal op het aankomende verkeer. En wie betaald dat dan? Cooper ! onze lieve gerritje! .

 4. Wellicht is er wel een contract uitgedeeld aan vriendje X van Cooper maar die voert het niet uit maar zal wel geld vangen. Toch mevrouw Larmonie?

 5. Niet om het een of ander hoe moeilijk is het om een schema te maken voor preventief onderhoud , zeker na diverse regenbuien .
  Anno 2022 is het eiland nog steeds niet gelukt om onderhoud te plegen op dit eiland en maar beurzen en landen bezoeken en lintjes uitdelen of knippen .
  Vreemd , heel vreemd .

 6. Veiligheid van voetgangers is in gevaar,
  Voor fietsers ook.
  Nu zijn er weinig fietsers en voetgangers omdat beide activiteiten levensgevaarlijk zijn:
  Er zijn amper fiets en voetpaden, het auto verkeer moet slingerend gaten in het wegdek ontwijken en komt zo, nu en dan, zover aan de buitenkant van de “rijbaan” dat ze door de berm gaan (waar het egaler is als het wegdek)
  Het enige dat de berm beschermt is de overhang.
  De wegen zijn amper geschikt voor auto’s en niet voor voetgangers of fietsers.
  Gelukkig hebben we een heel capabele minister van verkeer die uitgewerkte plannen heeft om overheidsgeld te verdelen onder zichzelf, vrienden en familie. Ik bedoel om de wegen te verbeteren en de verkeersveiligheid te vergroten.
  En hij werkt heel hard, is mij verteld.

 7. Onkruid in de wegberm belemmert het wegvloeien van regenwater en door de wortelgroei wordt het asfalt en de wegfundering aangetast. Iedere wegbeheerder ter wereld zal om die redenen de wegbermen “schoon” houden. Het neveneffect is dat de overzichtelijkheid voor de weggebruiker toeneemt, en daarmee de verkeersveiligheid.

  Om dit te weten hoef je niet naar dure verkeersbeurzen te gaan. Als de wegenbouwkundigen op Curaçao bijscholing nodig hebben, benut dan de contacten opdat zij stage kunnen lopen in Europa ( in de VS zijn de wegen bouwkundig doorgaans miserabel).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Ingezonden | Libra nos di nan

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Nu.cw | CBCS in gesprek met stakeholders op Sint Maarten

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft verschillende gesprekken gevoerd met stakeholders op Sint Maarten. De ontmoeting volgde op de publicatie van het Financial...

Nu.cw | Tropische golf groeit mogelijk uit tot cycloon

Een tropische golf boven de Atlantische oceaan verplaatst zich in westelijke richting. De golf heeft zestig procent kans om zich in de komende vijf dagen tot een...

DH | Aruba may phase out 12.6%, Curaçao, St. Maarten not yet

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers RMR on Friday decided that Aruba can start with the reversing of the 12.6% labour benefits reduction for its (semi) government...

AntilliaansDagblad | Elektriciteit 30 procent duurder

Kralendijk - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximumtarieven vastgesteld voor de distributie van elektriciteit in Caribisch Nederland (CN). De stijging bedraagt 30 procent en...

AntilliaansDagblad | ‘Verlaag financieringstekort dit jaar’

Oranjestad - De economie van Aruba herstelt voorspoedig. Het pre-coronaniveau van 2019 is in april en mei overtroffen. Aruba moet van dit herstel gebruikmaken om de begroting...
- Advertentie -
- Advertentie -